Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μίτσελ: «Φταίω…»

Παραδοχή των ευθυνών του για την κακή εικόνα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό υπήρξε από τον Μίτσελ, ο οποίος δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι για την διαιτησία.

Μίτσελ: «Φταίω…»
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό.

-Για τις αιχμές που άφησε εναντίον του ο προπονητής του Παναθηναϊκού:
«Εκείνος το είπε, γιατί πρέπει εγώ να σχολιάσω κάτι».

-Για το αν θα άλλαζε κάτι αν το παιχνίδι ξεκινούσε από την αρχή:
«Όχι. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν ήταν το παιχνίδι που επιθυμούσαμε να είναι. Μας έλειπε η συνέχεια, το βάθος και η ένταση στο παιχνίδι μας. Και δεν επιτρέπεται στους προπονητές να γυρίζουν το χρόνο πίσω γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να κριτικάρεις παρά να το προετοιμάσεις ένα παιχνίδι. Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Είναι αλήθεια είναι πως δεν βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε»

-Για την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού στα τέσσερα πιο απαιτητικά ματς (τα δύο με Λεβάντε και κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό):
«Όπως τα είπατε, είναι. Είναι φταίξιμο του προπονητή και πάντα ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος για τα αποτελέσματα μιας ομάδας».

-Για τα πρόσωπα στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και για το γεγονός πως δεν ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα ο Πάουλο Μασάντο και ο Αριέλ Ιμπαγάσα:
«Άλλες φορές σχολιάζετε γιατί παίζει ο Μασάντο, απόψε συμβαίνει το αντίθετο… Αν έπαιζαν από την αρχή οι Μασάντο και Ιμπαγάσα και το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, τώρα θα σχολιάζατε άλλα… Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά θέλω να ξέρετε πως αποφασίζω πάντα με ειλικρίνεια».

-Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ήθελε τον Ολυμπιακό να κερδίζει εύκολα τον Παναθηναϊκό:
«Είναι αλήθεια πως οι παίκτες εισπράττουν την πίεση αυτή. Δεν αρκεί μόνο να έχεις ποιότητα για να παίξεις σε μία μεγάλη ομάδα, πρέπει να μάθεις να αντέχεις στην πίεση. Θέλω να συμπληρώσω κάτι σε αυτό το σημείο. Η ομάδα ήθελε να αλλάξει κάποια πράγματα πριν από τη δική μου άφιξη και ουσιαστικά από την αρχή της σεζόν. Πριν από μένα, είχαμε τα ίδια αποτελέσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό».

-Για το αν η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες ή της λείπουν πράγματα:
«Προφανώς, λείπει κάτι. Εδώ και πολύ καιρό προετοιμάζουμε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Θέλουμε το Κύπελλο. Απόψε ήταν η τελική πρόβα. Δεν θέλουμε ο κόσμος να επαναπαυτεί. Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε την ευκαιρία στον Μασάντο, ο οποίος όπως είπατε νωρίτερα κι εσείς είναι ο καλύτερος παίκτης μας στην κυκλοφορία μπάλας, αλλά δεν ήταν η μέρα του. Απόψε, χρειαζόμασταν κάτι άλλο στη μεσαία γραμμή. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δώσουμε λύσεις στην ομάδα και να την βοηθήσουμε».

-Για το αν έχει αδικήσει τον Κώστα Μήτρογλου όσο διάστημα βρίσκεται στον Ολυμπιακό:
«Είμαι σίγουρος ότι έχω αδικήσει όλους τους παίκτες, οι οποίοι δεν αγωνίζονται. Όλοι δουλεύουν και αξίζουν την ευκαιρία τους. Όπως είπατε, ο Μήτρογλου έχει δώσει 7 βαθμούς. Και ο Τζεμπούρ, όμως, δεν μας έχει χαρίσει και λίγους...».

-Για τους ακραίους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια:
«Σας διαβεβαιώ πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι προπονητής. Κάποιος θέλει για παράδειγμα τον Μασάντο, κάποιος άλλος όχι. Έδωσα εντολές στον Αμπντούν στο πρώτο ημίχρονο προκειμένου να βγαίνει γρήγορα από τα άκρα πρώτος στην μπάλα και να πατάει περιοχή. Όπως και στους Μανιάτη-Γκρέκο να βγαίνουν μπροστά και να δοκιμάσουν να σουτάρουν. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν όλα αυτά που έχεις σχεδιάσει πριν από το ματς. Δεν είναι εύκολο και την ευθύνη έχει ο προπονητής. Έχουμε πολλά πράγματα μπροστά μας που πρέπει να διορθώσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: