Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Βονόρτας: «Πικρή η τελευταία γεύση»

Περήφανος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά πικραμένος από την ισοφάριση του Ολυμπιακού στο τελικό 1-1 έμεινε ο Γιάννης Βονόρτας, ο οποίος άφησε αιχμές για την διαιτησία.

Βονόρτας: «Πικρή η τελευταία γεύση»

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα πολύ καλό ντέρμπι καταρχήν. Πιστεύω ότι έγινε ένα πολύ καλό ματς. Εάν εξαιρέσουμε την φάση του γκολ (της ισοφάρισης) οι παίκτες συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Ακολούθησαν πιστά το πλάνο. Ήρθαμε εδώ για τη νίκη.

Οι ποδοσφαιριστές μου κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι στην καυτή έδρα του Ολυμπιακού με αγωνιστικά πειθαρχία και πάθος για τη νίκη. Αυτό είχε αποτέλεσμα τα 4 τετ α τετ αλλά η τύχη δεν μας χαμογέλασε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου τον Ράικο, τον Βασίλη και τον Ρούντολφ και την διοίκηση που στάθηκε στο πλευρό μας. Θεωρούμε πως είμαστε νικητές. Ο Τζεμπούρ έχει κάνει φάουλ στην φάση του γκολ. Φαίνεται αυτό. Η τελευταία γεύση είναι πικρή γιατί κάναμε ένα καλό και αξιόλογο παιχνίδι. Δεν μπορώ να δω αν ήταν οφσάιντ, αλλά το φάουλ του Τζεμπούρ στη φάση ήταν ξεκάθαρο.

Γιατί οι παίκτες σας πήγαν στον επόπτη;

Που έπρεπε να πάνε; Εγώ από τον πάγκο είδα φάουλ σε σπρώξιμο του Τζεμπούρ πάνω στον Σο. Οι παίκτες μου μπορεί να είδαν οφσάιντ.

Τελικά τι φταίει και ο Παναθηναϊκός δεν απέδωσε φέτος αυτά που μπορούσε;

Το ότι δεν υπήρχε σταθερότητα. Ήταν ένα ασταθές περιβάλλον. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Ίσως το πνεύμα. Ίσως η ψυχολογία. Το πνεύμα του νικητή εννοώ που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός ως ομάδα.

Με την εικόνα που έχει, είστε υποψήφιος για τεχνικός του χρόνου;

Όχι βέβαια. Δεν εξαρτάται από ένα ματς αυτό. Υπάρχει πλάνο. Είμαι ευχαριστημένος από αυτό το παιχνίδι. Είναι βάση για τη νέα χρονιά και τίποτα περισσότερο. Αλοίμονο εάν μέναμε σε ένα παιχνίδι. Ένας τεχνικός θα μπορούσε περισσότερα.

Τι σημαίνει αυτή η εμφάνιση για εσάς;

Ναι φυσικά σημαίνει πολλά. Υπαρχει πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Μπόρεσα να μεταδώσω και να επιδράσω πάνω στην αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών. Να καταφέρω να τους πείσω να κάνουν πολύ μεγάλα παιχνίδια με πολύ καλή εικόνα στο γήπεδο.

Τι θα συμβουλεύατε την διοίκηση από την στιγμή που η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης και θα έχει οικονομικές απώλειες; Πιστεύετε πως υπάρχουν Έλληνες παίκτες για τον σύλλογο;

Ναι υπάρχει ένα σχετικό πλάνο πάνω στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού. Υπάρχουν πολύ καλοί Έλληνες παίκτες για την ομάδα.

Τι εννούσατε με το συγκρατημένοι;

Είπα να είμαστε συγκρατημένοι γιατί είδα στην σύρραξη πως ο κ. Μίτσελ ξαναμπήκε στο γήπεδο και προκάλεσε πάλι μία νέα μικρή σύρραξη. Όλοι οι ξένοι έχουν το όνομα και την φήμη. Να σέβονται όμως την χώρα που εργάζονται και τα ελληνικά γήπεδα.

Δεν είχε δώσει όμως τέτοια εντύπωση ο Μίτσελ...

Και εγώ αυτήν την εντύπωση είχα. Εγώ τον είδα να μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να φωνάζει στον επόπτη. Τίποτα άλλο. Αυτός οφείλει πιο πολύ από όλους να είναι συγκρατημένος όπως και εγώ, όπως και ο καθένας. Σαφώς όλοι να είμαστε συγκρατημένοι. Οι παίκτες είναι σε υπερένταση λόγω του αγώνα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε διαφορετικά εκτός της γραμμής.

Από την φιλοξενία μείνατε ευχαριστημένοι;

Δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα εκτός από τις κροτίδες προς το πούλμαν που σταμάτησε 30 μέτρα πίσω από εκεί που έπρεπε. Έπεσαν κάποια αντικείμενα. Μέλη της διοίκησης έμειναν για κάποια ώρα στο ανσανσέρ. Δεν έχουμε κάτι άλλο. Είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν γνωρίζω εάν κλείστηκαν στο ασανσέρ μαζί τους και άνθρωποι από τον Ολυμπιακό.

Τέτοια παιχνίδια φέρνουν κόσμο στο γήπεδο;

Ναι πιστεύω ότι τον φέρνουν τον κόσμο τέτοιο ντέρμπι. Οι παίκτες στάθηκαν επαγγελματικά. Οι αποφάσεις των διαιτητών τους έβγαλαν έξω από την συμπεριφορά αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: