Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Μία αρχή που φέρνει… τέλος!!

O Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για τις ομορφιές του σιχαμένου πρωταθλήματος, τους υπεύθυνους του υποβιβασμού της ΑΕΚ, για τις… λεζάντες στο ΟΑΚΑ και την ΑΕΚ της επόμενης μέρας.


Ερχεται η στιγμή που δεν μπορείς να σταματήσεις το δάκρυ να τρέχει… Συμβαίνει χωρίς επί της ουσίας να το καταλαβαίνεις. Σεζόν 2012 – 2013 και πραγματικά τι χειρότερο να σου συμβεί σαν άνθρωπος από το να χάνεις από τη ζωή έναν άνθρωπο που λατρεύεις και ταυτόχρονα την ομάδα – ιδέα που ήταν (και εξακολουθεί να είναι) το μοναδικό πράγμα που σε έκανε να νιώθεις υπερήφανος σε μία χώρα που βρωμάει και ζέχνει…
Δεν θα μπορούσε να μην είναι παρά μία μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας και το ποδόσφαιρο που αποτελεί μέρος της κοινωνίας άλλωστε. Ενας χώρος που επιτρέπει να σκεφτόμαστε μόνο πονηρά για όσους συμμετέχουν σε αυτόν και λειτουργούν για το καλό του αθλήματος όπως ακριβώς συμβαίνει με το ελληνικό κοινοβούλιο.

Το θέμα μας όμως είναι η ΑΕΚ και ο υποβιβασμός που έπρεπε να έχουμε εμπεδώσει ότι θα γίνει πράξη διότι έτσι θέλουν, έτσι έχουν αποφασίσει. Η ΑΕΚ λοιπόν απέκτησε κι εκείνη όπως φαίνεται το Know how του υποβιβασμού και αυτό το στίγμα αποτελεί μεγάλη πληγή στην ιστορία της ομάδας που ευτυχώς δεν έσκυψε σε κανέναν, προτίμησε να επιδιώξει να γλιτώσει τον θάνατο πηγαίνοντας κόντρα σε όλους και δικαιολογημένα λύγισε…

Καταλαβαίνω τους Ενωσίτες που μέσα στον πόνο τους φωνάζουν ότι η ΑΕΚ υποβιβάζεται από τους κάφρους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν επικροτώ, ούτε δικαιολογώ την ενέργεια 100 στόκων που στην τελική οι περισσότεροι δεν μπήκαν για να κυνηγήσουν παίκτες και να επιβάλλουν την διακοπή, αλλά να κάνουν πλιάτσικο σε παπούτσια και υλικό από αποδυτήρια και πάγκους. Αυτοί έκαναν αυτό που τους αρέσει καλύτερα σε βάρος της ΑΕΚ με την ανοχή των πολλών! Αυτοί στέρησαν την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που μπορεί να είχε η ΑΕΚ στο Περιστέρι να κερδίσει τον Ατρόμητο όπως ο Αρης των 10 παικτών!

Όμως δεν είναι εκείνοι η αιτία του υποβιβασμού τώρα. Ευθύνη έχουν πρωτίστως οι άνθρωποι που έφεραν την ομάδα σ’ αυτό το σημείο. Οι μέτοχοι που την εγκατέλειψαν και όχι οι... μπροστινοί τους. Οι άνθρωποι που έμειναν στο τέλος (και κυρίως Παππάς και Νοτιάς) και εγκλημάτησαν σε βάρος της ΑΕΚ με τις επιλογές τους και την ανέντιμη στάση τους να μην αναλάβουν το μέρος των ευθυνών τους δηλώνοντας ότι τους παρέσυραν, τους… έμπλεξαν σ’ αυτό το θέμα λες και πρόκειται για 5χρονα αγόρια και όχι για πάμπλουτους επιτυχημένους επιχειρηματίες (εφοπλιστές, ή ότι άλλο…).

Σ’ αυτό το κομμάτι, ναι σαφώς και ευθύνονται οι οπαδοί της ΑΕΚ. Ευθύνονται γιατί ειδικά στους συγκεκριμένους δυο και περισσότερο τον πρώτο που βρίσκεται Ελλάδα, τους αντιμετώπισαν φιλικά, τους άκουσαν και τους επέτρεψαν να τους δουλέψουν, πως έχουν βάλει λεφτά και τους τα έφαγαν. Επαναλαμβάνω λες και πρόκειται για 5χρονα παιδάκια… Λες και οι οπαδοί τοποθέτησαν προέδρους επί των ημερών των συγκεκριμένων μετόχων στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Οι οπαδοί λοιπόν σίγουρα έχουν ευθύνη (και τεράστια) πολύ πριν το ντου των 100 ηλιθίων στο ΟΑΚΑ. Και για το γεγονός ότι επέτρεψαν σε κάτι τυπάκια να έρθουν στο γήπεδο στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν και να κάνουν τη λεζάντα τους. Γεγονός απαράδεκτο και τουλάχιστον γελοίο. Το ντου αποτελεί απλά την καραμέλα για τους τύπους της φάρας μου προκειμένου να δικαιολογήσουν την αηδία που προσφέρουν στον Ελληνα και την ονομάζουν Σούπερ Λίγκα.

Βγήκαν ΜΑΖΙΚΑ και οργανωμένα να καταδικάσουν τους 100 στόκους. Δεν είπαν λέξη για τους μέτοχους – αμέτοχους, δεν είπαν τίποτα για τις ομορφιές (και) της προτελευταίας αγωνιστικής, δεν είπαν τίποτα για το νέο κρούσμα βίας σε συναδέλφους τους στο γήπεδο του Ολυμπιακού, δεν είπαν τίποτα για τις ομορφιές (ανάλογες με αυτές του ΟΑΚΑ) σε προηγούμενα ματς που θα είχαν ρίξει άλλες ομάδες και δεν θα ασχολούμασταν καν…

Διαβάζω λοιπόν (και) οπαδούς της ΑΕΚ που έχουν δικαιολογημένα αρρωστήσει με την κατάσταση και προφανώς δεν έχουν κοιμηθεί όπως κι εγώ να τα χώνουν (και σωστά φυσικά) στους ηλίθιους που έκαναν το ντου και να λένε ότι: Δεν πέφταμε αν κερδίζαμε τον Ατρόμητο. Την ίδια ώρα βέβαια κράζουν (σωστά) τον Αστέρα Τρίπολης του Τσιώλη (για τον οποίο ελπίζω πλέον να μην γράψει ποτέ ξανά κανείς στο μέλλον ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ούτε για αστείο), τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό που όπως οι (οπαδοί της Ενωσης) υποστηρίζουν έκατσαν κι έχασαν από τον Αρη (η αλήθεια είναι πως στα εντός έδρας ματς του Αρη ούτε οι οπαδοί του δεν ήλπιζαν σε 4άρα με την Λιβαδειά και 5άρα με τον Αστέρα).

Πού θέλω να καταλήξω; Μα φυσικά στο αυτονόητο: πως αυτή η ΑΕΚ, αυτή που βλέπουμε το τελευταίο δίμηνο, για να κερδίσει τον Ατρόμητο θα έπρεπε να γίνει μέλος της παραπάνω αηδίας και των αποτελεσμάτων που έχουμε μάθει να χαρακτηρίζουμε: ομορφιές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αν αυτό ήθελαν κάποιοι ΑΕΚτσήδες, τότε να μην κατακρίνουν τον Αρη και την Βέροια… Δυο ομάδες που φέρνουν σκέψεις του μεταξύ τους αγώνα στην Βέροια, του αγώνα των 5 διακοπών, των εκτεταμένων επεισοδίων, του ματς που οπαδοί του Αρη χτύπησαν παίκτη της αντιπάλου ομάδας ΚΑΙ ΟΜΩΣ έληξε κανονικά χάρη στον κ. Παππά (τον διαιτητή).

Τα χειρότερα όμως μάλλον είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας. Μοιάζει η αρχή που φέρνει το… τέλος! Μόνο έτσι γυρνάει στο μυαλό μου μετά το τέλος της βραδιάς με τον Πανθρακικό, την ομάδα της Κομοτηνής, την πιο τίμια ομάδα (απ’ όσες συμμετέχουν πλην της ΑΕΚ) στο πρωτάθλημα. Δεν βλέπω πως θα ζήσει και θα επιβιώσει η ΑΕΚ. Η επόμενη μέρα της δείχνει μόνο ότι έρχεται πιο γρήγορα και πιο άμεσα από ποτέ το… ΚΑΝΟΝΙ!

Κι επειδή η ΑΕΚ δεν είναι μία εταιρεία της ΦΑΕΕ Αθηνών και αφού το κράτος και το ελληνικό σιχαμένο ποδόσφαιρο θα είναι πάντα έτσι όπως το χαρακτήρισε ο διευθυντής μας στο gazzetta.gr Βασίλης Παπαθεοδώρου, το μόνο που έχω να σημειώσω αφού δεν βρεθεί ένας άνθρωπος να πληρώσει για όσα χρωστάει η ΑΕΚ (και πώς να βρεθεί ειδικά τώρα να αναλάβει το μαγαζί στην Β΄ με μηδέν έσοδα), ας βαρέσει το… κανόνι, να χάσει αυτό το κράτος ότι είχε να κερδίζει από την ΑΕΚ αφού πρώτα την έστησε με τα κλεμμένα του Ψωμιάδη και έπειτα με τις ομορφιές του ελληνικού πρωταθλήματος για να πέσει κατηγορία… Πίστευα πραγματικά ότι η ομάδα θα τα κατάφερνε μόνη της εναντίον ΟΛΩΝ, τόσο χαζός ήμουν, τόσο ηλίθιος.

Γαμώτο δεν μπορώ να σταματήσω το δάκρυ… Πίκρα και πόνος, μόνο πόνος. Ηθελα να κοιμηθώ (και δεν μπορούσα) και ευχόμουν να ΜΗΝ ξυπνήσω αν τα καταφέρω. Τίποτα όμως. Ασταμάτητο δάκρυ, συνεχόμενος και μόνιμος έντονος πόνος, απίστευτη ταλαιπωρία σκέψεων και πίκρα, τόση πίκρα και ανάθεμα για ΟΛΟΥΣ.
Εδώ θα είμαστε και θα συνεχίσουμε να τα λέμε για την ΑΕΚ που μοιάζει πλέον να φλερτάρει με τον… αφανισμό! Δεν μάθαμε να σκύβουμε το κεφάλι και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Δυστυχώς συνηθίσαμε να μας χτυπάνε και μάθαμε απλά να γυρνάμε εύκολα το άλλο μάγουλο σαν καλοί χριστιανοί… Σύντομα θα τα αναλύσουμε πάλι όλα. Τώρα επιτρέψτε μου να επιστρέψω στον πόνο μου και στα δάκρυά μου.

Υγ: Μάτωσε η καρδιά μου, να βλέπω ηλικιωμένους να αποχωρούν κλαίγοντας, παιδάκια και μανάδες να κλαίνε και να φωνάζουν πως δεν μπορεί να έγινε στην ΑΕΚ αυτό. ΑΝ βρείτε τη δύναμη συγχωρέστε μας, αν μπορείτε. ΑΝ δεν το κάνετε το καταλαβαίνω απόλυτα και αντιλαμβάνομαι απόλυτα τις κατάρες που θα ρίξετε στις γενιές μας και στις νεότερες. Εχετε δίκιο. Συγνώμη που το ζήσατε κι εσείς αυτό!

Υγ2: Μπράβο στον Κομπότη που είπε σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων ότι θα βρει τρόπο να ρίξει την ΑΕΚ και το πέτυχε… Μπράβο και στον Σκόρδα που φέρεται να είπε πως η ομάδα του θα κάνει 3 νίκες με το που ανέλαβε και πέτυχε τις 2 και σώθηκε... Αυτός ήταν ο σκοπός τους, αυτό πέτυχαν άρα δικαιώθηκαν…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: