Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Την έριξαν για να μην υποβιβαστεί αγωνιστικά!

Μα τι αγωνιστική ήταν αυτή η 29η! Να την θυμάσαι για χρόνια από κάθε άποψη. Και από την καλή και βεβαίως και από την ανάποδη.
Η ΑΕΚ, ένα 24ωρο μετά την συμπλήρωση 89 χρόνων από την ίδρυσή της, αποχαιρέτησε την Σούπερ Λίγκα και επεξεργάζεται τα πλάνα για την επόμενη μέρα. Το αν υπάρχουν πλάνα είναι φυσικά κάτι που μένει να αποδειχθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση η Ένωση βίωσε κάτι πρωτόγνωρο.
Κι αυτό αφορά στην επιλογή των λίγων, αλλά τυφλά φανατικών οπαδών της, που αποφάσισαν να την ρίξουν (!) οι ίδιοι κατηγορία, παρά να τη χάσει η ομάδα τους αγωνιστικά.
Την απόφασή τους θα την κρίνει η ιστορία, αφού οι περιπέτειες στις οποίες μπαίνει μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αρκετά νωρίς για να εκτιμηθούν επαρκώς.
Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να αποδείξει, όπως και ο Ολυμπιακός έχει κάνει στο παρελθόν, ότι τα ντέρμπι των αιωνίων παραμένουν ντέρμπι ανεξάρτητα από τον οι δύο αντίπαλοι είναι ισόβαθμοι και διεκδικούν το πρωτάθλημα ή τους χωρίζουν 37 ολόκληροι βαθμοί.
Ο Μίτσελ ανέλαβε την ευθύνη για την κακή εμφάνιση, οι παίκτες ανέλαβαν κι αυτοί την δική τους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν λιγότερη ποιότητα από πέρυσι, αλλά αρκετά περισσότερη από κάθε άλλη ομάδα στην Ελλάδα για να παίρνουν τους τίτλους από τα μισά του πρωταθλήματος.
Οι ανακοινώσεις των δύο ΠΑΕ μετά το ντέρμπι θα ήταν περίεργο αν απουσίαζαν από το μενού και όχι ότι εκδόθηκαν!
Ιστορική είναι επίσης και η συμμετοχή του ΠΑΣ στα πλέη-οφ και κατά συνέπεια η έξοδός του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αξιοσημείωτη και η παραμονή στη Σούπερ Λίγκα για τις νεοφώτιστες ομάδες της Βέροιας και του Πλατανιά, παρά το εντυπωσιακό 5-0 της πρώτης επί της δεύτερης.
Μεγάλη ψυχή χρειάζεται για ομάδες όπως ο Πανθρακικός και ο ΟΦΗ για να παίρνουν αποτελέσματα στο Βικελίδης από τον ʼρη και στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (η ομάδα της Κομοτηνής) και να ανατρέπουν σκορ από 0-2 σε διάστημα πέντε λεπτών (ο ΟΦΗ με τον Ατρόμητο).
Για τον ʼρη, από την στιγμή που πέτυχε το μεγάλο διπλό στο Περιστέρι, ήταν μάλλον απίθανο να χάσει το τρίποντο από τον Αστέρα μέσα στο σπίτι του.
Σε κάθε περίπτωση, η 29η αγωνιστική συγκλόνισε όσους την παρακολούθησαν ψύχραιμα και μακριά από οπαδικές προτιμήσεις και αν οι φανατικοί της ΑΕΚ δεν αποφάσιζαν να υποβιβάσουν μόνοι τους την ομάδα τους, αντίστοιχη θα ήταν και η εξέλιξη της 30ης και τελευταίας ημέρας την προσεχή Κυριακή.novasport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: