Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι ποινές με τις οποίες απειλείται η ΑΕΚ!!

Αφαίρεση βαθμών και από το φετινό και από το επόμενο πρωτάθλημα, μηδενισμός στο ματς, κλείσιμο του γηπέδου για αρκετές αγωνιστικές και εξοντωτικό πρόστιμο είναι οι προβλεπόμενες ποινές για την ΑΕΚ.

Οι ποινές με τις οποίες απειλείται η ΑΕΚ
Με το φύλλο αγώνα να είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό και το ματς να διακόπτεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου, η ΑΕΚ απειλείται με σοβαρή τιμωρία για τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ και προκάλεσαν τη οριστική διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό.

Βάσει του ΚΑΠ, η διακοπή επισύρει μηδενισμό στον αγώνα και ήττα στα «χαρτιά» με 3-0, αφαίρεση 3 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και επιπλέον αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Για τα επεισόδια των οπαδών της, ο Πειθαρχικός Κώδικας έχει διπλή πρόβλεψη:

Αν τιμωρηθεί (πέραν της διακοπής) για «είσοδο οπαδών», θα της επιβληθεί πρόστιμο από 40.000 έως 240.000 ευρώ και 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Αν τιμωρηθεί για «εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο», θα της επιβληθεί πρόστιμο 70.000 με 200.000 ευρώ και 2 έως 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ποινές είναι εξοντωτικές.

Η ΑΕΚ θα κληθεί την Τρίτη σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και θα απολογηθεί την Πέμπτη. Η απόφαση θα βγει αυθημερόν. Θα ακολουθήσει έφεση από την Ένωση η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την τελευταία αγωνιστική.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: