Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την σωτηρία που ήρθε για τον ΑΡΗ όπως ακριβώς χάθηκε το 2005, αλλά και τον πόνο των Αεκτζήδων που μόνο ο οπαδός του ΑΡΗ μπορεί να καταλάβει.
Σίγουρα μετά το εμφατικό 5-1 του ΑΡΗ επί του Αστέρα Τρίπολης με όσα θα γράψω θα αδικήσω την προσπάθεια του Σούλη Παπαδόπουλου και των παικτών του. Με όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως με όσα ακούω από την στιγμή της διακοπής και έπειτα οφείλω να σημειώσω πέντε πράγματα.
Καταρχήν για όσους το έχουν αμελήσει ο Τριτσώνης είναι ο ρέφερι που πέρσι ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΡΗΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για ένα μπουκάλι που βρήκε την Κουρομπίλια, δεν την τραυμάτισε σύμφωνα με την επίσημη ιατρική έκθεση και ο ΑΡΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ.
Ο ΑΡΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 2005 ΓΙΑΤΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΔ ΣΗΜΕΡΑ κ. ΜΠΡΙΑΚΟΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ο ΑΡΗΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΚΕ, ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ 9 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ!!!
Ακούω τους φίλους της ΑΕΚ να συγκρίνουν τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ (ξύλο στους παίκτες του Πανθρακικού, ξύλο στους παίκτες της ΑΕΚ, ξύλο στους ανθρώπους του Πανθρακικού, επίθεση στους διαιτητές, επέμβαση των ΜΑΤ, δεκάδες δακρυγόνα, πέτρες, καδρόνια, ολοκληρωτική διάλυση εστιών, πινακίδων και  του αγωνιστικού χώρου) με όσα έγιναν στην Βέροια, όπου ο Παππάς συνέχισε το ματς γιατί πολύ απλά ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ και οι οπαδοί του ΑΡΗ που μπήκαν στο γήπεδο αποχώρησαν μετά από ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ. Ο ΑΡΗΣ ήδη έχει τιμωρηθεί για το περιστατικό και αναμένει και την απόφαση στην δευτεροβάθμια μετά την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
Ο ΑΡΗΣ ακόμα και αν δεν διακόπτονταν το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα βρίσκονταν σήμερα 2 βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ. Αν κανείς προσθέσει και τους 2 βαθμούς ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΕ ΤΟ 3 ΜΕΤΡΑ ΟΦΣΑΙΤ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΑΡΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ 5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΟΠΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΝ.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή ο ΑΡΗΣ όπως έγραψε και ένας συνάδελφος έχει το... know how (πλέον βέβαια η εμπειρία αυτή θα αποκτήσει και νέους κοινωνούς) ξέρει να σέβεται ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. ΕΧΕΙ ΝΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ (Η πρώτη με τα δελτία στον Αθηναικό).  ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΜΑΥΡΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΚΑΙ… ΚΑΖΟΥΡΑΣ.
 Για τους συμπολίτες το καταλαβαίνω το κόμπλεξ απέναντι στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας, από τους Αεκτζήδες όμως όχι. Δεν ξέρω αν όσα διαδραματίζονται στην ΑΕΚ σε σχέση με τον ΑΡΗ αποτελούν θεία δίκη. Αυτό πιστεύουν πολλοί οπαδοί του ΑΡΗ και αυτό λένε σε όλα τα ΜΜΕ από την στιγμή που διακόπηκε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.
Σίγουρα όμως για όλα υπάρχει και η πρώτη φορά και ελπίζω στον ΑΡΗ να έχουμε πάρει το μάθημά μας. Ορισμένοι που επέδειξαν αλαζονεία και περίμεναν ότι και φέτος ο ΑΡΗΣ θα επιτρέψει να τον ρίξουν, τελικά παίρνουν την θέση για την παρακάτω κατηγορία. Προφανώς και δεν περίμεναν ποτέ ότι θα έχει ο καιρός… γυρίσματα.
ΥΓ1 Για τον Τάτο και διάφορα άλλα αγωνιστικά θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα. Με όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Τριτσώνης την ΑΕΚ δεν μπορεί να σωθεί ακόμα και αν στο δικαστήριο, Πρόεδρος είναι ο Χατζηχρήστος. Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή στην Ελλάδα είμαστε ο ΑΡΗΣ πρέπει να κερδίσει και στην Ξάνθη για να είναι 100% βέβαιος.
ΥΓ2 Ο Σάκης Τσιώλης με το στεφάνι που κατέθεσε στην μνήμη του Στέφανου Γιώρη απέδειξε ότι πέρα από πολύ καλός προπονητής είναι και ένας άνθρωπος που έχει και μνήμη και ήθος…
ΥΓ3 Για γκαράζ, συνθήματα και τρακτέρ στο επόμενο σημείωμα. Περιμένω τους… σίγουρους οδηγούς και τους… «βρουμ… βρουμιάρηδες» με αγωνία.