Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νίκος Αλέφαντος -Φέρτε τον Σισοκό στον Ολυμπιακό!

Τρελαμένος ο Νίκος Αλέφαντος με τα χάλια του Ολυμπιακού, κράζει άγρια τον Μίτσελ και ζητάει μεταγραφές και ...Σισοκό! Tι λέει για τη γιούχα στο "Καραϊσκάκη"; Απολαύστε τον!
Εγώ έκανα φέτος αυστηρή κριτική στον Ολυμπιακό όταν άλλοι πανηγυρίζανε, έγραφα για τα χαφ του εδώ και μήνες, και για όλες τις ελλείψεις του, όμως το να βρίζουν τον Μαρινάκη δεν το θεωρώ σωστό. Αυτός βγήκε μπροστά και στήριξε μετά τον Κόκκαλη, γλιτώσαμε περιπέτειες…
Βεβαίως ο κόσμος έχει την αγανάκτησή του. Χρειάζεται οπωσδήποτε 2 χάφαρους ο Ολυμπιακός, ένα καλό δεξί μπακ γιατί έχω πει επανειλημμένως ότι εκθέτουν τον Παπάζογλου, με τίποτα δεν κάνει για δεξί μπακ, θέλει επίσης η ομάδα ένα καλό εξτρέμ, και ένα ακόμα καλό σέντερ μπακ.

Δεν μπορεί ο Φέισα, όσο και να τον σπρώχνουν, είναι ανύπαρκτος! Ούτε κόφτης είναι, ούτε οργανωτής είναι, ούτε ταχύτητα έχει, μόλις τον περνάνε έρχεται πίσω σαν να …μπατάρει. Ούτε οργανωτή έχεις στα χαφ μετά τον Ιμπαγάσα που είναι πια 37 χρονών και τελειώνει, δεν μπορεί ο Γκρέκο να φτιάξει τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί ο Μασάντο να φτιάξει τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί ο Μανιάτης να φτιάξει τον Ολυμπιακό.

Ήταν σε δραματική κατάσταση η ομάδα, και ο τερματοφύλακας και το κέντρο της άμυνας ήταν τρύπα. Ο Αβραάμ δεν έχει βρει τον εαυτό του μετά τον τραυματισμό, ο δε Μανωλάς μπορεί να κάνει δύο γρήγορες κούρσες και να σώσει καταστάσεις, αλλά θα την κάνει την γκέλα. Ο Παναθηναϊκός έχασε σοβαρές ευκαιρίες τετ α τετ, ο Ολυμπιακός ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν είναι όμως μόνο θέμα παικτών, είναι και θέμα προπονητή. Τι έχει δείξει ο Μίτσελ όσο είναι στον Ολυμπιακό, τι έχει προσφέρει; Εγώ βλέπω μία προβληματική ομάδα η οποία δεν παίζει μπάλα. Δεν νίκησε στο Καραϊσκάκη ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Λεβάντε με μια μπάλα άθλια. Δεν έχει δείξει ο Μίτσελ ένα πλάνο, μία τακτική, ούτε ψηλά πιέζει, ούτε στις αντεπιθέσεις γρήγορα χτυπάει.

Λες και κάνει ό,τι του έχει παραγγείλει ο Κοβάσεβιτς. Με το που ήρθε έκανε βασικό και αναντικατάστατο τον Φέισα, ενώ πέταξε έξω τον Μήτρογλου, αδικία, στο λίγο χρόνο που παίζει ο Μήτρογλου πάντα τον εκθέτει.

Βολοδέρνει η μπροστινή γραμμή και δεν γεμίζει η περιοχή καθόλου, δεν πατάνε περιοχή και πλακώνουν τις σέντρες. Άναρχο ποδόσφαιρο, απαράδεκτο ποδόσφαιρο για Ολυμπιακό. Δεν έχει παίκτες βέβαια στο κέντρο να πάρουν την μπάλα και να μπουκάρουν, να κάνουν το ένα-δύο, να σουτάρουν. Δεν έχει καλή κίνηση ο Ολυμπιακός ως ομάδα. Και το περίεργο είναι ότι τώρα τελευταία έχει χαλάσει και η άμυνα, δεν έχει καλή διάταξη, βλέπεις αλλοπρόσαλλα ανεβάσματα του Αβραάμ και μετά να τρέχει πίσω να προλάβει.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θέλω τον Σισοκό που φεύγει από τον Παναθηναϊκό αφού δεν τον αφήνει εκεί η Βόλφσμπουργκ. 22 χρονών είναι, πώς δεν τον θέλω, είναι παικταράς, στον Ολυμπιακό αυτός θα έκανε αγγέλους, θα ξεσήκωνε το Καραϊσκάκη! Παίζοντας με καλύτερους παίκτες αυτός, θα κάνει ακόμα ωραιότερα πράγματα.

Δεν μπορούσε να τον πιάσει τον Σισοκό ένας παίκτης του Ολυμπιακού, έπρεπε να πηγαίνουν δύο πάνω του. Ντριμπλέρ, ελάφι, καλή πάσα, όπως ήθελε την έβγαζε και όπου ήθελε την έστελνε, επικίνδυνος άμα βρεθεί μέσα στην περιοχή, του έχουν βρει τη θέση του. Τη χάιδευε την μπάλα. Και στην αντεπίθεση είναι φωτιά.

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε καλά στημένος. Και να ρωτήσω κάτι. Λέμε όλοι και εγώ πρώτος έχω πει 50 φορές ότι το υλικό του Παναθηναϊκού είναι της πλάκας. Όμως σε τι υστερούν στα χαφ ο Σο, ο Βιτόλο και ο Ζέκα από τους Μασάντο, Φέισα, Μανιάτη; Ή τον Γκρέκο; Για να μην πω για τον Παπάζογλου που παίζει δεξί μπακ ενώ οι άλλοι έχουν τον Σεϊταρίδη ο οποίος σε αυτήν την ηλικία και όμως παίζει καλά. Θέλει μεταγραφές καλές ο Ολυμπιακός.

Ο Βονόρτας στάθηκε καλά στο Καραϊσκάκη, παρέταξε μία ομάδα με τακτική, έβλεπες ότι ο Παναθηναϊκός είχε λίγες δυνατότητες αλλά έδινε η ομάδα του το καλύτερο που μπορούσε. Και οι αλλαγές του Βονόρτα ήταν καλές, του βγήκαν. Δεν περίμενε ο κόσμος του Ολυμπιακού ότι θα έβλεπε τέτοια εικόνα μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ο Τάτος με τον Άρη ήταν καταπληκτικός. Αυτός σώνει τον Άρη, και στο Καραϊσκάκη που είχε έρθει ήταν πολύ καλός με τη φανέλα του Άρη, και μέσα στον Ατρόμητο αυτός πήρε το διπλό, και τώρα με την Τρίπολη ήταν τρομερός. 3 γκολάρες έβαλε και δύο ασίστ έδωσε, ο Σούλης Παπαδόπουλος τον τοποθέτησε έξυπνα πίσω από τον επιθετικό, αλλά να σουτάρει, να κυνηγάει το γκολ, όχι να αρκείται σε ρηχά νερά με πάσες.

Σήμερα χαφ που δεν βλέπει το γκολ, δεν μετράει. Ο Τάτος δείχνει ότι έχει φοβερά πόδια και κακώς δεν κυνηγούσε το γκολ. Και δεν είναι αργός, και από τον Μασάντο είναι καλύτερος! Και κάνει πλέον κίνηση στον άξονα, πρέπει να μπαίνει κατά μέτωπο, αυτός μπορεί να παίξει στον Ολυμπιακό.

Αυτά που κάνει ο Τάτος, ο Μασάντο δεν μπορεί να τα κάνει! Ούτε ο Γκρέκο μπορεί να τα κάνει, ούτε ο Μανιάτης, ούτε ο Φέισα. Και μπράβο στον προπονητή του Άρη, τον Σούλη Παπαδόπουλο που σώνει την ομάδα, όταν πήγε εκεί είχαν τον Άρη καταδικασμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: