Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Παναθηναϊκό που... πάτησε τον Ολυμπιακό στο Φάληρο αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει!
Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι έγραψα ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού ΑΠΑΙΤΕΙ σήμερα από τους παίκτες να δώσουν και την ψυχή τους, για να πάρουν ένα αποτέλεσμα για την τιμή και την φανέλα. Λίγη ώρα μετά το ματς λέω μπράβο στους παίκτες και τον Βονόρτα για την εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε, όπως το εδικαιούτο, αλλά ουσιαστικά διέσυρε τον Ολυμπιακό μέσα στο σπίτι του. 
Με βάση τις καθαρές ευκαιρίες των δύο ομάδων χάθηκε η ευκαιρία για τεσσάρα. Τα δύο γκολ του Μπαρμπαρούση(34,50) και το ένα του Ζέκα(46), απλά δεν ΧΑΝΟΝΤΑΙ και ειδικά αυτό του Ζέκα. Σε όλα αυτά ο Ολυμπιακός εντός περιοχής έχει να αντιπαρατάξει σε όλο το παιχνίδι, ένα σουτ του Φουστέρ και ένα σουτ του Χολέμπας . 
Και ένα δοκάρι με φάουλ του Χολέμπας εκτός περιοχής. Αυτός ήταν ο Ολυμπιακός που θα έριχνε τεσσάρα, όπως έλεγαν πολλοί οπαδοί του , αλλά τελικά γλίτωσε από τεσσάρα. Όπως και στον πρώτο γύρο έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι. Φυσικά δεν πανηγυρίζω για την ισοπαλία. 
Για μένα ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη φανέλα και μόνο νίκες επί του Ολυμπιακού πανηγυρίζω. Απλά λέω ότι ο πρωταθλητής τελικά δεν έχει τόση διαφορά, όσο φαίνεται στην βαθμολογία από τον Παναθηναϊκό. Σε δύο παιχνίδια φέτος σώθηκε η ομάδα του Πειραιά με ισοπαλία ενώ οι ευκαιρίες των δύο αγώνων δείχνουν, ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κερδίσει εύκολα και τα δύο. Προσοχή μιλάω για καθαρές ευκαιρίες και όχι για τελικές. 
Εξάλλου μετά το προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο εγώ ο ίδιος έλεγα ότι οι 36 τελικές του Παναθηναϊκού δεν μου λένε τίποτα , διότι οι καθαρές ευκαιρίες ήταν πολύ λίγες.
Από κει και πέρα νομίζω ότι τα συνθήματα της μεγάλης μερίδας των οπαδών του Ολυμπιακού σήμερα λίγο πριν την ισοφάριση είναι η απάντηση , για την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Να πω και κάτι άλλο. Πολλοί με ειρωνεύτηκαν με σχόλια όταν έγραψα ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού σε ένα ματς ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν την ζημιά στον Ολυμπιακό αρκεί να το πιστέψουν , να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Ελπίζω όσοι με ειρωνεύτηκαν τουλάχιστον να αναγνωρίσουν το λάθος τους , αφού η εικόνα του αγώνα με δικαίωσε απόλυτα.
Να πω επίσης ότι δικαιώθηκα και στο σπρώξιμο του Παππά στον Ολυμπιακό. Πριν το γκολ του Μήτρογλου έχει γίνει καθαρό φάουλ του Τζιμπούρ στον Σο, ενώ στο 29 έχει χαρίσει κίτρινη στον Γκρέκο που αν την έβλεπε στο 34 θα έφευγε από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη. Τελικά το είδε ο Μίτσελ το …κακό να έρχεται και τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο.
Ο Βονόρτας έχει μεγάλο μερίδιο στο αποτέλεσμα και στην τακτική της ομάδας. Ο Φιγκερόα έδειξε ότι το αριστερό «σκοτώνει» , όπως έγραψα όταν ήρθε αρκεί να είναι καλά. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέδειξαν σε άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι ότι μπορούν. Το ότι χάνουν την έξοδό τους στην Ευρώπη δείχνει ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τους αμέτρητους βαθμούς που έχασαν με μικρομεσαίους αντιπάλους. Με τέτοια νοοτροπία μπορεί να χτιστεί μία ομάδα με προοπτική.
ΥΓ: Πάλι επίθεση και ξύλο σε συνάδελφο στο Γ. Καραισκάκης. Σε κάθε παιχνίδι δέρνουν και από έναν. Και δεν κουνιέται φύλλο. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζει και διδάσκει ήθος…