Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ψηφίδης: «Ο Άρης χρειάζεται συσπείρωση και επενδυτές»


 
Ο πρώην πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Ψηφίδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου αναφέρθηκε στη σωτηρία του Άρη, στην πτώση της ΑΕΚ, στην υπόθεση εισαγωγής του Άρη στο άρθρο 99, στον Λάμπρο Σκόρδα αλλά στάθηκε και στην παραίτηση του κ. Γρόλλιου.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την πτώση της ΑΕΚ:

«Εύχομαι η απόφαση να είναι τυπική και όχι ανάποδη. Είμαστε ακόμη πιο ήσυχοι με αυτό που συνέβη δυστυχώς στην ΑΕΚ. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ δε θα μπορέσει να αντέξει στη Β΄ εθνική. Έχει μεγάλο πρόβλημα. Έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα και δε θα μπορέσει να λειτουργήσει σε άλλη κατηγορία πέραν της Σούπερ Λιγκ. Πιστεύω πως θα πάει για πτώχευση αν δε βρεθεί κάποιος εξ ουρανού να αναλάβει την ΑΕΚ και να δώσει τα χρήματα».


Για την παραμονή του Άρη:

«Χαίρομαι που ο Άρης τα κατάφερε και πρέπει να ασχοληθεί με τα άλλα προβλήματα που έχει, οικονομικής φύσεως. Ο Άρης χρειάζεται συσπείρωση. Θα πρέπει να αποκτήσει μια διοίκηση διαρκείας ή έναν αγοραστή- ιδιοκτήτη. Μόλις ταχτοποιηθούν οι δόσεις να έρθει ένας επενδυτής να δει αυτά που πληρώνει η ομάδα και να αναλάβει το σύλλογο».


Για τον κ. Σκόρδα:

«Δεν έχω γνωρίσει ακόμη τον κ. Σκόρδα. Άφησα τα τηλέφωνα μου και είπα πως είμαι στη διάθεσή του για ότι μου ζητήσει αλλά δεν με έχει πάρει ποτέ. Δεν τον γνωρίζω ακόμη, δεν έχουμε συστηθεί καν. Μάλλον δε με χρειάζεται και δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό».


Για την κατάθεσή του στο δικαστήριο:

«Έπρεπε να πείσουμε το δικαστήριο πως με την είσοδο της ομάδας στο 99 θα έχει μια σταθερή πορεία και θα μπορέσει να εξοφλήσει όλους αυτούς που χρωστάει. Πήγαμε πολύ καλά και όλο το νομικό επιτελείο ενέργησε πολύ καλά. Πήραμε τη δικαστική θέση που προφυλάσσει τον Άρη και δεν κινδυνεύει από πρώην παίκτες κλπ. Δεν παρέστη το δημόσιο γιατί συμφωνήσαμε με το υπουργείο οικονομικών και κατάλαβαν πως πρέπει να μας βοηθήσουν να ξεχρεώσουμε και να παραμείνει ο Άρης στο Σούπερ Λιγκ. Είμαστε βέβαιοι πως η δικαστής μας θα δεχτεί να μπει ο Άρης στο άρθρο 99».


Για το ραντεβού του με το υπουργείο οικονομικών:

«Ο κ. Ιωαννίδης μας έκλεισε ένα ραντεβού με τους κ. Μαυραγάνη, υφυπουργό οικονομικών, και τον κ. Θεοχάρη, γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων. Ο κ. Θεοχάρης μας υποδέχτηκε πολύ καλά, καταθέσαμε τα αιτήματα μας και είδε πως δίκαια ο Άρης ήθελε να μπει στο άρθρο 99. Κατάλαβε πως το δημόσιο πρέπει να κάνει υπομονή».


Για το ότι δεν παρέστη το δημόσιο:

«Έπαιξε πολύ σοβαρό ρόλο. Όταν το δημόσιο δεν παρίσταται είναι σαν να δέχεται την πορεία της εταιρίας. Είμαστε με τα δυο πόδια μέσα στις διαδικασίες του άρθρου 99».

Για τον κ. Γρόλλιο:

«Θα έπρεπε ο Άρης να πει στον κ. Γρόλλιο να γυρίσει πίσω. Είναι ένας αρειανός που έχει πολλές γνώσεις και απογοητεύτηκε με την εξέλιξη της κατάστασης. Βοήθησε πολύ τον Άρη με τις γνώσεις του και με στενοχώρησε πολύ η παραίτηση του. Η προσπάθεια που έκανε τους 4 μήνες ήταν απίστευτη. Δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από τον Άρη και έτρεχε όλη τη μέρα».


Για τα περί συνεργασίας Άρη- Ολυμπιακού:

«Οι εμφανίσεις του Τάτου και των Ζαραδούκα- Διαμαντάκου τους δίνουν το δικαίωμα να προωθηθούν και να θέλουν να αγωνιστούν σε μια ομάδα που θα έχουν χρόνο. Ο πρόεδρος τους άκουσε την επιθυμία τους και αυτό είναι όλο».


Για το γεγονός πως ο κ. Σκόρδας ελέγχεται από τους ορκωτούς λογιστές και ταυτόχρονα είναι πρόεδρος:

«Πάντα έλεγα πως δε μου κάθεται καλά. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο. Ο έλεγχος δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Αν όταν βγει ο έλεγχος κατηγορηθεί για μικρές ή μεγάλες καταστάσεις τι θα γίνει; Αν επιλέχτηκε για να σώσει τον Άρη και να τον κρατήσει στη Σούπερ Λιγκ, τότε χαλάλι. Αν ο Άρης έπεφτε κατηγορία τότε θα πτώχευε».


Για το αν πιστεύει πως άλλαξε κάτι με την έλευση του Λάμπρου Σκόρδα:

«Πιθανότατα. Μπορεί κάτι να άλλαξε. Στον Ατρόμητο, με την αποβολή του Αγκάνθο , οι ποδοσφαιριστές πείσμωσαν και κέρδισαν το παιχνίδι. Η χθεσινή νίκη ήταν επακόλουθο της νίκης επί του Ατρόμητου. Ξέρω πως ο κ. Σκόρδας γνωρίζει ισπανικά και συνεννοήθηκε καλύτερα με κάποιους παίκτες. Ίσως τους βοήθησε και ψυχολογικά. Δεν μπορώ να ξέρω. Πάντως ας μην ξεχνάμε και τη νίκη με 4-0 επί του Λεβαδειακού επί δικής μου προεδρίας και σας λέω πως η γκέλα με τον Πανθρακικό δεν ήταν ευθύνη της διοίκησης». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: