Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Παράθυρο για Τότι από Λίπι

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_Cdokjp7MXm.jpgΑνοικτό άφησε ο Μαρτσέλο Λίπι το ενδεχόμενο κλήσης του Φραντσέσκο Τότι στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.Ο αρχηγός της Ρόμα αποσύρθηκε από τη «Σκουάντρα Ατζούρα» μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006, όμως, έχει εκφράσει την επιθυμία της επιστροφής του εν όψει της φετινής διοργάνωσης.

Ο Λίπι δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση όταν ρωτήθηκε σχετικά ωστόσο, χαμογελαστός και με νόημα, σχολίασε: «Ο Τότι; Περιμένετε ως τις 11 Μαΐου όταν θα στείλουμε την λίστα με τους 30 παίκτες στην FIFA. Δεν σχεδιάζω να τον επισκεφτώ στην Ρώμη, αλλά υπάρχει το τηλέφωνο ή ακόμα και το mail».

Αναφορικά το γεγονός ότι οι ειδικοί δεν περιλαμβάνουν την Ιταλία στα φαβορί του φετινού Μουντιάλ, ο Λίπι δεν… χαλάστηκε καθόλου.

«Είμαστε τυχεροί που δεν μας θεωρούν ένα από τα φαβορί όπως τις Βραζιλία, Αγγλία και Ισπανία. Η Ιταλία ποτέ δεν είναι ένα από τα φαβορί. Όμως εάν κανείς κοιτάξει την ιστορία, θα δει ότι έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές και μία χάσαμε από την Βραζιλία στα πέναλτι.

Εάν είχαμε κερδίσει το 1994 στα πέναλτι, θα είχαμε τώρα πέντε Παγκόσμια Κύπελλα και η Βραζιλία τέσσερα. Η Αγγλία έχει μόλις ένα και η Ισπανία κανένα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος για το μέλλον του στον πάγκο των «ατζούρι» δεν θέλησε να τοποθετηθεί και επισήμανε πως πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τζιανκάρλο Αμπετε θα αποκαλύψει πως έχουν τα πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: