Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Serie A Πριμ 2.000.000 ευρώ για νίκη με Ίντερ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/si/siena_2010_5_4_10_40_18_b.jpgΣε ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται το φινάλε του φετινού Καμπιονάτο, καθώς μετά το ματς-παρωδία στο "Ολίμπικο" την περασμένη Κυριακή που η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά του κόσμου, όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία περιμένει πλέον το... ντέρμπι Σιένα-Ίντερ της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής. Για όσους αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για ντέρμπι από τη στιγμή που η Σιένα έχει υποβιβαστεί μαθηματικά και τη χωρίζουν συν τοις άλλοις 46 πόντοι από την πρωτοπόρο (έχει 30 βαθμούς έναντι 76 των "νερατζούρι') ο Μάσιμο Μετζαρόμα φρόντισε να δώσει την "απάντηση".

Ο πρόεδρος των "μπιανκονέρι", ο οποίος είναι ταυτόχρονα φανατικός οπαδός της Ρόμα και ενδιαφέρθηκε μάλιστα πριν από λίγους μήνες να μπει στα κοινά των "τζαλορόσι", ανακοίνωσε ότι θα δώσει πριμ σωτηρίας ύψους 2.000.000 ευρώ στους παίκτες του εάν σταματήσουν την Ίντερ, βάζοντας έτσι φωτιά στο πρωτάθλημα.

"Ο πρόεδρος Μάσιμο Μετζαρόμα μου είπε ο ίδιος να καθησυχάσω τους φίλους της Ρόμα, αλλά κυρίως τους οπαδούς που αγαπούν τον αθλητισμό πάνω και από το ποδόσφαιρο.

Δεν υπάρχει ματς που να αγοραστεί ή να πουληθεί και οι παίκτες θα παλέψουν μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πιστεύουμε πως με την επανεξέταση της υπόθεσης calciopoli ίσως βγουν νέα στοιχεία και εξασφαλίσουμε την άνοδο ακόμα και στα χαρτιά.


Για αυτό η Σιένα θα προσπαθήσει να κατακτήσει όλους τους πόντους που είναι υπό διεκδίκηση και μετά θα δούμε τί θα συμβεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Μετζαρόμα στη Σιένα, Νταβίντε Μπουτσόνι.

Πέρα όμως από το πριμ... σωτηρίας που έταξε, ο πρόεδρος Μετζαρόμα αναφέρθηκε και στο Λάτσιο-Ίντερ, εκτοξεύοντας βαρείς χαρακτηρισμούς προς την ομάδα της "αιώνιας πόλης".

"Θα άρχιζα στις κλωτσιές κάθε παίκτη μου εάν η ομάδα μου πρωταγωνιστούσε σε ένα τέτοιο ματς. Δεν το είδα, επειδή ήμουν εγκλωβισμένος στην κίνηση, όμως διάβασα εφημερίδες. Με δεδομένο ότι όλοι λένε τα ίδια, αυτό σημαίνει πως κάτι έγινε πράγματι.

Ένας πρόεδρος δεν μπορεί να βλέπει την εικόνα μίας πόλης βρώμικης σε τέτοιο βαθμό. Εγώ δεν θα επέτρεπα σε κανέναν να βρωμίζει την εικόνα της Σιένα. Δεν θα υπάρχει κάποιο έξτρα πριμ για να σταματήσουμε την Ίντερ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχα συναντήσει τους παίκτες, ζήτησα τη μάξιμουμ αφοσίωση από αυτούς και το απέδειξαν κόντρα στην Παλέρμο.

Έχω υποσχεθεί πριμ σωτηρίας 2.000.000 ευρώ, που είχαν ήδη αποδεχτεί, σε περίπτωση που έρθουμε τρίτοι από το τέλος και καταφέρουμε να μείνουμε μετά τις τελικές αποφάσεις για το σκάνδαλο calciopoli.

Ζητάω στα δύο τελευταία ματς από τους παίκτες να παίξουν ως επαγγελματίες για να τιμήσουν τη φανέλα αλλά και επειδή στη Serie B θα είμαι αναγκασμένος να μικρύνω το ρόστερ κάποιοι θα θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση σε άλλες ομάδες."

Δεν υπάρχουν σχόλια: