Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κένυα: Απαγόρευση δημόσιας προβολής ποδοσφαίρου και ταινιών!

http://www.contra.gr/images/m/tv_m.jpgΤο ποδόσφαιρο πληρώνει στην Κένυα τους φόβους των κληρικών αλλά και του κράτους για διαφθορά ηθών στους νέους της χώρας. Ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πράκτορες μάλιστα πήγαν σε περιοχές της χώρας και κατάσχεσαν τηλεοράσεις και δορυφορικά πιάτα ώστε να μην μεταδίδονται αγώνες και κινηματογραφικά φιλμ δημοσίως!

Οι Ισλαμιστές κληρικοί επιβεβαίωσαν πως στην πόλη Μαντέρα έφτασαν δύο γκρουπ μυστικών πρακτόρων για να τακτοποιήσουν την κατάσταση, κίνηση που χαιρετήθηκε κι από γκρουπ της Αλ Κάιντα! Στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα, και γι' αυτό συνδέεται με την Αλ Κάιντα, μένουν 270.000 Σομαλέζοι. Από τις τοπικές αρχές εκφράστηκαν φόβοι πως οι Ισλαμιστές που προχώρησαν στην κίνηση αποκαθήλωσης των τηλεοπτικών συσκευών θα επιχειρήσουν να διευρύνουν την επιρροή τους και στο εσωτερικό της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις επισήμων όμως, η κίνηση είχε την έγκριση της κυβέρνησης.

Ο περιφερειάρχης Φράνσις Λεναντζιούμ, υπερθεμάτισε λέγοντας πως και οι γονείς στήριξαν την απαγόρευση δημόσιας προβολής, γιατί τα κινηματογραφικά φιλμ προωθούν τη χρήση ναρκωτικών, ενώ δείχνουν και ταινίες με πορνογραφικό περιεχόμενο. Οι πολίτες στα σπίτια τους είναι ελεύθεροι να βλέπουν το πρόγραμμα της επιλογής τους.

Αν απαγορευόταν κι αυτό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: