Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η επόμενη μέρα...


Νικόλας Πατέρας και Ανδρέας Βγενόπουλος στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Η σεζόν ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά για τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" κατέκτησαν τους δύο μεγάλους στόχους τους. Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τώρα δίνεται η ευκαιρία για ξεκούραση. Ή μήπως όχι; Βλέπετε, το δύσκολο δεν είναι να ανέβει κανείς στην κορυφή, αλλά να διατηρηθεί σε αυτή. Και κανείς στο "πράσινο" στρατόπεδο δεν θέλει να επαναληφθεί αυτό που συνέβη το 2004.

Πλέον, το πρώτο και βασικό ζήτημα είναι να ξεκαθαρίσουν τα διοικητικά. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα παραμείνει ο Νικόλας Πατέρας στην προεδρία. Ξεκάθαρα κατάφερε να "θωρακίσει" την ομάδα, να τον αισθάνονται δίπλα τους οι παίκτες. Το τι θα αποφασίσουν λοιπόν οι μεγαλομέτοχοι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα. Και φυσικά, το πρώτο σενάριο θέλει να ανανεώνεται η στήριξη στον κ. Πατέρα. Το δεύτερο, που θέλει να αποφασίζεται (είτε από τον ίδιο τον Νικόλα Πατέρα, είτε από την πλειοψηφία των μετόχων) η αλλαγή του προέδρου. Και εκεί το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος θα πάρει αυτή τη θέση; Γιαυτό, τόσο οι συζητήσεις και η επικείμενη συνάντηση των μεγαλομετόχων, θα καθορίσει το σημαντικότερο κομμάτι των εξελίξεων.

Από εκεί και πέρα, οι μέτοχοι θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει με τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου. Στην περίπτωση που παραμείνει ο Νικόλας Πατέρας στην προεδρία, πρέπει να θεωρούμε σίγουρο ότι ο Κώστας Αντωνίου θα διατηρήσει το συγκεκριμένο πόστο.
Όσο για τον Νίκο Νιόπλια, ακόμη και στην περίπτωση που αλλάξει ο πρόεδρος, θα του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τη δουλειά που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη.
Τέλος, πολύ σημαντικό κομμάτι των αποφάσεων, έχει να κάνει και με το μπάτζετ. Τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, ξεκάθαρα. Φυσικά και οι κινήσεις που θα γίνουν είναι μετρημένες και γνωστές. Οι τρεις βασικές αφορούν στόπερ, κεντρικό χαφ και δεξιό χαφ εξτρέμ. Το βάρος θα πέσει στο κέντρο της άμυνας, όπου δεδομένα θα αποκτηθεί ποδοσφαιριστής που θα έχει ποιότητα αλλά και όνομα. Πρώτη επιλογή παραμένει ο Περ Κρόλντρουμπ.

Στα χαφ τώρα, διακαής πόθος είναι ο Κιμ Κάλστρομ, αλλά η περίπτωση του Σουηδού είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεξιά τώρα, ο Νάτσο Σκόκο, άρεσε και αρέσει στους "πράσινους". Και ειδικά στους Κώστα Αντωνίου και Νίκο Νιόπλια, οι οποίοι θεωρούν ότι αν φύγει από την ΑΕΚ και πάει σε μια ομάδα που το μόνο που θα τον απασχολεί θα είναι το ποδόσφαιρο, τότε θα δείξει ακόμη περισσότερες πτυχές του δεδομένου ταλέντου του

Δεν υπάρχουν σχόλια: