Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

«Αισθάνομαι ντροπή και ζητώ συγνώμη»



Είναι ελάχιστα πράγματα τα οποία μπορεί να πει ο προπονητής ή οι παίκτες της ΑΕΚ μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι λέξεις που μπορούν να αρθρώσουν οι κιτρινόμαυροι. Και τουλάχιστον τις δυο εξ αυτών, είχε το θάρρος να τις πει ο Μανόλο Χιμένεθ. Την «ντροπή» και την «συγνώμη». Ο Ισπανός τεχνικός δεν προσπάθησε ούτε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ούτε να στρογγυλέψει καταστάσεις. Είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Και τουλάχιστον ζήτησε μια συγνώμη από τον κόσμο της ΑΕΚ.


«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη γι αυτή την πολύ άσχημη εμφάνιση. Όλη την καλή δουλειά που είχαμε κάνει τόσο καιρό, την πετάξαμε στα σκουπίδια. Είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση από ένα σκληρό κτύπημα. Με όλο τον πόνο που μπορούμε να έχουμε από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτό ματς. Δεν είναι φυσιολογικό να χάνουμε στο όγδοο λεπτό 2-0. Δεν βάλαμε την ένταση που απαιτούσε αυτό το ντέρμπι. Και αν δεν είμαστε στο 120% δεν μπορεί να κάνει η ΑΕΚ  τίποτα. Αλλά δεν φτάσαμε ούτε στο 50% σήμερα. Ένα συγνώμη στον κόσμο μας. Και με κάθε ειλικρίνεια να πούμε ότι ντρεπόμαστε πραγματικά. Να πούμε στον κόσμο πως μελλοντικά παίζονται πολλά. Ήταν ένα πολύ σκληρό ατύχημα. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε τίμιοι. Να τελειώσουμε tρίτοι στο πρωτάθλημα και να πάρουμε το κύπελλο. Αν είχαμε χάσει μ’ άλλον τρόπο και πάλι θα χάναμε τρεις βαθμούς. Αλλά αυτή η ντροπή, δεν αποκαθίσταται με τίποτα. Δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός. Όταν μια ομάδα μπαίνει με τρια γκολ μπροστά στο 20άλεπτο, όλα είναι πιο εύκολα. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Έχουμε υποχρέωση να κερδίσουμε έναν τίτλο για την ΑΕΚ. Πατάμε γη και η πραγματικότητα είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε τόσο καλοί την Τετάρτη και τόσο κακοί σήμερα. Απλά δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί. Να σας πω και μια λεπτομέρεια. Στο δεύτερο λεπτό κιόλας, ο Μοντέστο πηδάει μόνος του και ο Τζιμπούρ μόνος του σκοράρει. Δεύτερο στημένο πάλι το ίδιο. Πρώτο κόρνερ που εκτελεί η ΑΕΚ, πρέπει να μπει ο διαιτητής μέσα στην περιοχή, για να προειδοποιήσει να μην σπρώχνουν. Αυτό δείχνει ένταση από την πλευρά τους. Ήθελαν να κερδίσουν. Ενώ το δικό μας μυαλό, είναι ακόμα στο κύπελλο». 


Ο Χιμένεθ επιχείρησε να εξηγήσει τις αλλαγές που έκανε στην ενδεκάδα, αλλά παραδέχθηκε πως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί μια τέτοια εξέλιξη.  
Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Γνωρίζαμε πως είχαμε τραυματίες. Ο Γεωργέας και ο Λυμπερόπουλος ήταν ταλαιπωρημένοι. Ο Ματέος και ο Μίτσελ και ο Ντιόπ το ίδιο. Το πρωτάθλημα όμως δεν σταματάει. Και εμάς το μυαλό μας ήταν πως θα αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ. Ενώ ο αντίπαλος προετοιμαζόταν μόνο για το δικό μας παιχνίδι. Αυτό ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για την πρόκριση. Όσες αναγκαστικές αλλαγές και αν έπρεπε να κανουμε, δεν χωρούσε στο μυαλό μας, πως θα δείχναμε τέτοιο πρόσωπο. Όλοι φταίμε. Εγώ σαν πλέον αρμόδιος. Ήταν το πιο μεγάλο σε διάρκεια παιχνίδι. Από το δεύτερο γκολ και μετά βουλιάζαμε. Ο Ολυμπιακός έδειξε συνέπεια. Έδειξε σταθερότητα και αυτό τον έκανε πρωταθλητή. Και έναν πρωταθλητή του δίνουν συγχαρητήρια. Είναι τραγικό το αποτέλεσμα. Αλλά είμαστε εδώ. Πολύ πληγωμένοι. Υποφέρω πολύ και πονάω πολύ και για τον κόσμο και για τους παίκτες. Αλλά θα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας. Οι παίκτες μου δεν είχαν ένταση. Αλλά δεν κατέβασαν και τα χέρια. Φαινόταν όμως στο γήπεδο, πως ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη ένταση. Προσπάθησαν οι παίκτες, αλλά έμειναν στην προσπάθεια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: