Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 με εξαιρετικό τέρμα του Μαρσελίνιο του Αστέρα Τρίπολης, έφτασε τους 35 βαθμούς και πλέον «ξεμπλέκει» από τα σενάρια υποβιβασμού. Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες, που πλήρωσαν την δυστοκία τους στο πρώτο μέρος, παραμένουν στους 29 βαθμούς και συνεχίζουν να είναι ένα από τα φαβορί για να συνεχίσουν στην Football League την επόμενη σεζόν. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Φλίσκα. Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο Ξάνθη και Αστέρας είχαν περισσότερο το μυαλό τους στο να καλύψουν την άμυνά τους παρά να επιτεθούν και να φτάσουν σε ένα γκολ. Οι Αρκάδες ήταν πιο κινητικοί και με κινητήριο μοχλό τον Ροτζέριο δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Γκσμπούρνινγκ.

Ο Παπάζογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς αρχικά στο 28’ ο Ροτζέριο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Αυστριακό τερματοφύλακα σε ωραία επέμβαση. Επτά λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά γύρισε την μπάλα, ο Ουντότζι άφησε και ο Παπάζογλου με πλασέ από το ύψος του πέναλτι ανάγκασε τον Γκσμπούρνινγκ σε τρομερή επέμβαση.

Τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήταν στο 44’ όταν ο Μπόατενγκ σούταρε από το ύψος της περιοχής και «ζέστανε» τον Αναστασόπουλο, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και έκανε πιο έντονη την πίεσή της στα καρέ του Αναστασόπουλου. Την πιο κορυφαία στιγμή της την έκανε στο 60’ όταν ο Πόι εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 65’ όταν ο Κατόνγκο έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μαρσελίνιο με ωραίο τακουνάκι άνοιξε το σκορ. Κάπου εκεί ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης. Ξάνθη (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσμπούρνινγκ, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο, Φλίσκας, Κατόνγκο (71' Καζάκης), Μπέρτος, Πόι, Σουάνης (59' Βασιλακάκης)

Στον πάγκο οι: Λυμπερόπουλος, Σταθάκης, Αντεφέμι, Κιντάνα, Μπούγκα

Αστ. Τρίπολης (Παύλος Δερμιτζάκης): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης (69' Φρανκού), Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Ορόθκο, Μπαστία, Κερ (83' Φορτούνης), Ρούμπιλ, Ροτζέριο, Ουντότζι (75' Αρσενίεβιτς), Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: