Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ηρακλής – Πανιώνιος 1-1

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Μήτρογλου στο 38', όμως ο Μαχόπ στο 93' λύτρωσε τον Ηρακλή και τελικά οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς, σε ένα παιχνίδι που δεν πρόσφερε καλό θέαμα, αλλά είχε συγκινήσεις. Ετσι η διαφορά των δύο ομάδων παρέμεινε στον ένα βαθμό, με τους Νεοσμυρνιώτες να χάνουν την ευκαιρία να ξεφύγουν κατά πολύ από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τον "γηραιό" να αποφεύγει προς το παρών, τα χειρότερα.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ηρακλή με 4-2-3-1. Ο Μπαντής ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Αραμπατζής, Χοσέμι, Κυριαζής, Λίμα. Στο κέντρο αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Ντάνι και μπροστά τους οι Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι και Επαλέ. Μόνος στην επίθεση ο Γιάκομπ.
Από την άλλη πλευρά, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Πανιώνιο με το ίδιο σύστημα. Ο Μάχο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά οι Γιόνσον, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κοντοές. Δύο αμυντικά χαφ, οι Γκαλίτσιος, Ομο και μπροστά τους οι Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν, Κβιρκβέλια. Μόνος προωθημένος ο Μήτρογλου.
Ο βαρύς από την βροχή αγωνιστικός χώρος, σαφώς και δυσκόλεψε τους παίκτες και των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους όμως να αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ετσι προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και έφτασαν κοντά στην επιτυχία. Ομως το πέναλτι που κέρδισε ο Γιάκομπ από τον Μάχο, το σπατάλησε ο ίδιος, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα.
Ο Πανιώνιος μετά από αυτή την φάση, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τελικά όχι μόνο το κατάφερε, αλλά μπόρεσε να γίνει αυτός η ομάδα που άνοιξε το σκορ. Ο Μήτρογλου και πάλι δράστης και μάλιστα κατάφερε να σκοράρει στο ίδιο γήπεδο με τον ίδιο αντίπαλο για δεύτερη φορά φέτος, καθώς είχε σημειώσει και το γκολ του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο.
Στην επανάληψη, ο Πανιώνιος είχε πρώτος ευκαιρία για να τελειώσει τον αγώνα και πάλι με τον Μήτρογλου. Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παράσχος προσπάθησε με τις αλλαγές που έκανε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, όμως είδε τους παίκτες του να μην μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους. Τελικά, η τελευταία του αλλαγή, ο Μαχόπ, ήταν και αυτός που τον δικαίωσε, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσε το γκολ που έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΓΗΠΕΔΟ: Καυταντζόγλειο ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Αραμπατζής (55' Ζερκά), Λίμα, Χοσέμι, Κυριαζής, Ντάνι, Παπαστεριανός (83' Μάχοπ), Πίτου Γκαρσία, Σολτάνι (68' Μάρα), Επαλέ, Γιάκομπ
Στον πάγκο: Βιτκόφσκι, Μάρα, Κανακούδης, Ζέρκα, Μαχόπ, Καϊτά, Σοτ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον (22' Σάμαρης-89' Σβέρκος), Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κοντοές, Γκαλίτσιος, Ομο, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν (74' Ριέρα), Κβιρκβέλια, Μήτρογλου
Στον πάγκο: Πρελ, Λάτκα, Ριέρα, Κολοβός, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Σβέρκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: