Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ανοιχτή γραμμή με Ιταλία

Ανοιχτή γραμμή με Ιταλία

Ανοιχτή γραμμή με την Ιταλία και τον νέο προπονητή της ομάδας Μάριο Μπερέτα έχει ανοίξει ο Ζήσης Βρύζας, που ενημερώνει τον κόουτς για τις σκέψεις και μαζί σχεδιάζουν τις διορθωτικές κινήσεις της μεταγραφικής περιόδου.
Ο Ιταλός τεχνικός ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του Μάξ Κάντζι και Πάολο Λατσαρίν για ό,τι συνάντησαν στο Μπαντ Μπρούκεναου της Γερμανίας και πλέον απομένει το κλείσιμο άλλων δυο φιλικών αγώνων ή και τριών ακόμα για το δεκαπενθήμερο διάστημα της προετοιμασίας εκεί από τις 7 ως τις 21 Ιουλίου.
Προπονητής και αντιπρόεδρος της ομάδας είχαν χθες συζήτηση για την μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, της πρώτης και βαρύτερης μεταγραφής της ομάδας για το καλοκαίρι. Ο Ιταλός τεχνικός παρακολούθησε τον διεθνή φορ τηλεοπτικά στο παιχνίδι με την Νιγηρία, όπου μάλιστα σημείωσε και το πρώτο γκολ της εθνικής σε φάση Μουντιάλ. Με την παρουσία και του Δημήτρη Σαλπιγίδη ο Μάριο Μπερέτα έχει ακόμα δυνατότερη επίθεση και είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δυναμώνει με την μεταγραφή του επιθετικά όσο δεν γίνεται περισσότερο. Μεταξύ των δυο ανδρών εκφράστηκε και η άποψη για την περαιτέρω ενίσχυση σε άλλες δυο θέσεις που χρειάζεται μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και ενισχυμένο ρόστερ.

Οι δανεικοί

Όλοι οι δανεικοί της ομάδας που πέρυσι αγωνίστηκαν σε άλλες ομάδες και έχει λήξει ο δανεισμός τους, έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται πίσω στην Τούμπα το πρωί της 29ης Ιουνίου. Ανεξάρτητα από το ποιοι και πόσοι από αυτούς θα περιληφθούν στο ρόστερ της καινούργιας περιόδου. Αν στο μεταξύ κάποιοι από αυτούς έχουν συζητήσει με άλλες ομάδες ή και συμφωνήσει μαζί τους, τότε θα πρέπει να ενημερώσουν τον ΠΑΟΚ για να συγκατατεθεί στην μετακίνηση τους αυτή.
Άγνωστη είναι η τύχη μερικών παικτών που ενώ έχουν ακόμα συμβόλαιο με την ομάδα σε ισχύ, μάλλον δεν θα αποτελέσουν στοιχεία του σχεδιασμού της νέας περιόδου με ότι και αν σημαίνει αυτό.
Σε ότι αφορά τώρα τις θέσεις που επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της μεταγραφολογίας, θα πρέπει να πούμε πως αναζητείται σέντερ φορ και επιτελικός μέσος, αλλά αυτά δεν αποτελούν μέρος και των συζητήσεων, προπονητή και αντιπροέδρου, δεδομένου πως τελευταίος παρακολουθεί στην Ιταλία τους περυσινούς αγώνες της ομάδας και βγάζει συμπεράσματα για το τι θα απαιτηθεί στην μεταγραφική περίοδο.
Τώρα οι αναζητήσεις του ΠΑΟΚ θα πρέπει να πούμε πως είναι σε χαμηλής οικονομικής κλίμακας παίκτες, που δεν θα στοιχίσουν έναν κόσμο ευρώ και στις σκέψεις των ανθρώπων είναι η παραχώρηση τουλάχιστον ενός ποδοσφαιριστή, ώστε να μειωθούν το μπάτζετ και να μπορούν να αξιοποιηθούν τα χρήματα μιας τέτοιας αμοιβής.
Πάντως ακόμα στις διαβουλεύσεις που γίνονται δεν έγινε γνωστό αν υπάρχει διάθεση μετακίνησης από παίκτες που θα μπορούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους αλλού, εκτός Ελλάδος και ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: