Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Έντονη κριτική σε Κλόζε, Ποντόλσκι και Λεβ


Ο Γιόακιμ Λεβ Πριν την έναρξη του Μουντιάλ ήταν αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, αλλά μετά την ήττα της Γερμανίας από τη Σερβία με 1-0, οι Μίροσλαβ Κλόζε και Λούκας Ποντόλσκι βρήκαν τους εαυτούς τους στο επίκεντρο της κριτικής των ΜΜΕ της χώρας.

Ο Κλόζε, ο οποίος όφειλε να γνωρίζει ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης Αλμπέρτο Ουντιάνο είχε δείξει 11 κόκκινες σε 17 παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος, αποβλήθηκε στη μεσαία γραμμή για ένα αχρείαστο τάκλιν από πίσω, ενώ ο Ποντόλσκι, για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε, με αποκορύφωμα την απώλεια του πέναλτι.

"Πόλντι και Μίρο, κακή τύχη" αναφέρει η "Suedkurier" στο σημερινό της φύλο, ενώ η "Bild" γράφει: "Αυτό ήταν βλακεία, Κλόζε" και "Αυτό ήταν 'τυφλό' χτύπημα, Πόλντι". Ο 28χρονος, Μίροσλαβ Κλόζε, πέτυχε 10 γκολ στα Μουντιάλ του 2002 και 2006, ωστόσο, προέρχεται από μία πολύ μέτρια χρονιά με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Εξίσου τραγική σεζόν είχε και ο 25χρονος, Λούκας Ποντόλσκι, στην Κολονία, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόακιμ Λεβ, επέμεινε και έδειξε ότι πίστευε στο συγκεκριμένο δίδυμο.

Οι δύο επιθετικοί σκόραραν στην πρεμιέρα της διοργάνωσης με την Αυστραλία, αλλά "προσγειώθηκαν ανώμαλα" στο χθεσινό ματς με τους Σέρβους, με την υπόλοιπη ομάδα να τους ακολουθεί. "Αυτός (Κλόζε) ήρθε στη Νότια Αφρική μετά από μία κακή χρονιά με την φανέλα της Μπάγερν. Το γκολ με την Αυστραλία φάνηκε ότι μπορεί να διόρθωνε κάπως τα πράγματα, αλλά όπως αποδείχθηκε η πληγή ήταν ακόμη ανοικτή" αναφέρει σε άρθρο της η "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Η εφημερίδα προσθέτει: "Ο Λεβ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ήταν λάθος να επιτρέψει στον στράικερ της Κολονίας να εκτελέσει το πέναλτι. Προηγουμένως ο ίδιος παίκτης είχε χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και δεν ήταν το ιδανικότερο σενάριο να 'πάρει επάνω του' τέτοια ευθύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: