Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Καμερούν - Δανία 1-2

http://www.sport24.gr/ast/cov/as/assou_b.jpgΗ Δανία έγινε η δεύτερη ομάδα μετά την Ελλάδα στο Μουντιάλ που έκανε ανατροπή και νίκησε με 2-1 το Καμερούν.Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν με τον Σαμουέλ Ετο'ό στο 10', αλλά οι Σκανδιναβοί απάντησαν στο 33' με τον Μπέντνερ και πήραν την νίκη με τον Ρόμενταλ στο 61'.

Ο Ντένις Ρόμενταλ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του αγώνα, καθώς ήταν και ο δημιουργός του πρώτου γκολ, ενώ γενικότερα δημιούργησε πολλές φάσεις και προβλήματα στους Καμερουνέζους.

Η ομάδα του Πολ Λε Γκεν δεν έχει βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και στην τελευταία αγωνιστική παίζει με τους Ολλανδούς που έχουν έξι.

Αυτό σημαίνει πως το Καμερούν αποκλείστηκε οριστικά, ενώ η Ολλανδία έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "16", καθώς Ιαπωνία και Δανία έχουν από τρεις βαθμούς και παίζουν μεταξύ τους.

Καμερούν - Δανία 1-2

Σκόρερς: 10' Ετο'ό / 33' Μπέντνερ, 61' Ρόμενταλ
Γήπεδο: "Loftus Versfeld Stadium", Πρετόρια
Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήρθε από την Δανία στο 7' με τον Ντένις Ρόμενταλ να μπαίνει ταχύτατα στην περιοχή από δεξιά έπειτα από την μπαλιά του Κρίστιαν Πόουλσεν, να κάνει το δυνατό σουτ και την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλεϊμανού.

Τρία λεπτα όμως αργότερα το Καμερούν άνοιξε το σκορ με τον Σαμουέλ Ετο'ό, εκμεταλλευόμενο μεγάλο αμυντικό λάθος.

Συγκεκριμένα, ο Σόρενσεν έδωσε την μπάλα στον Κιάερ, αυτός έκανε απρόσεκτη πάσα δεξιά, έτσι έκλεψε ο Ακίλ Ουέμπο, ο οποίος αμέσως τροφοδότησε τον Ετο'ό στο ύψος του πέναλτι και ο άσος της Ίντερ φυσικά δεν συγχώρεσε και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 13' ο Εμανά έκανε εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σόρενσεν, ενώ στο 17' στην απέναντι εστία ο Γκρόνκιερ έκανε σουτ με καλές προοπτικές, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Νκουλού και πέρασε κόρνερ.

Οι Δανοί έφτασαν στην ισοφάριση στο 33' με τον Νίκλας Μπέντνερ, με τη ασίστ να κάνει ο Ρόμενταλ,ενώ δημιουργός ήταν ο Κιάερ.

Η φάση ξεκίνησε από την εξαιρετική μπαλιά του Κιάερ από την άμυνα, βρήκε τον Ρόμενταλ δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή ταχύτατα και έκανε την σέντρα την κατάλληλη στιγμή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή ο Μπέντνερ.

Μέσα σε δύο λεπτά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου έγιναν τρεις σπουδαίες φάσεις, δύο για το Καμερούν και μία για τους Δανούς.

Η πρώτη ήταν για τους Ευρωπαίους στο 42' με τον Ρόμενταλ να μπαίνει στην περιοχή και να "κόβει" για τον Τόμασον, ο οποίος σούταρε με εξουδετερομένο τον Σουλεϊμανού, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό.

Στην αμέσως απόμενη φάση το Καμερούν είχε δοκάρι με το πλασέ του Σαμουέλ Ετο'ό, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Εμανά σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Σόρενσεν έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ζαν Μακούν πέρασε στο ματς στο ημίχρονο και στο 47' εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Μπιά έπιασε την κεφαλιά για να διώξει σε νέο κόρνερ ο Σόρενσεν.

Στο 50' ο Κιάερ έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έδιωξε με τα ακροδάχτυλα ο Σουλεϊμανού, ενώ στο 58' για ο Ετο'ό βρήκε τον Ουεμπό στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν πολύ κακό παίρνοντας πολύ ύψος.

Ο στράικερ της Μαγιόρκα έχασε και νέα ευκαιρία στο 61' κάνοντας κακό πλασέ και στην συνέχεια της φάσης η Δανία πέτυχε το δεύτερο γκολ της, ολοκληρώνοντας την ανατροπή με τον Ρόμενταλ.

Από την πάσα του Τόμασον ο Ρόμπενταλ βγήκε γρήγορα από δεξιά, πήγε στο ένας με έναν με τον Μακούν στην περιοχή και αφού τον απέφυγε άψογα με προσποίηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό διαγώνιο σουτ.

Ο Μακούν είχε την ευκαιρία πέντε λεπτά αργότερα να απαντήσει, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά το κοντινό του πλασέ.

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Σουλεϊμανού, Μπιά, Νκουλού, Μπασόνγκ (73' Ιντρισού), Ασού-Εκοτό, Εγιόνγκ Ενό (46' Μακούν), Γκερεμί Νιτάπ, Αλέξ Σονγκ, Εμανά, Ουεμπό (78' Αμπουμπακάρ), Ετο'ό.
ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Λαρς Γιάκομπσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σάιμον Πόουλσεν, Κρίστιαν Πόουλσεν, Γκρόνκιερ (67' Κάλενμπεργκ), Γιόργκενσεν (46' Ντάνιελ Γένσεν), Ρόμενταλ, Τόμασον, Μπέντνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: