Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Η ξεφτίλα του παρασκηνίου!

Η ξεφτίλα του παρασκηνίου!

Το «μαγειρείο» του ελληνικού ποδοσφαίρου δούλεψε χτες πολύ καλά επί αρκετές ώρες και η δευτεροβάθμια της ΕΠΟ έβγαλε απόφαση-έκτρωμα, που οδηγεί την απόφαση για την έφεση του Ηρακλή σε αναβολή έως τις 24 Ιουνίου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από προχτές τα ίδια τα μέλη της επιτροπής έλεγαν ότι η απόφαση θα βγει με δυο ψήφους «υπέρ» του Ηρακλή και μία λευκή, αλλά θα ζητάνε επιπλέον δικαιολογητικά για συμβιβασμούς με παίκτες (γράψαμε χτες για Ντιέ και άλλους δυο) και θα δίνουν μια μικρή παράταση στην ΠΑΕ να καταθέσει τα δικαιολογητικά.
Απ΄ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τα δυο από τα τρία μέλη της επιτροπής είπαν ακριβώς το ίδιο και σε υπουργό της Κυβέρνησης που ζήτησε να μάθει τι γίνεται, κι ενώ περιμέναμε από το μεσημέρι την ανακοίνωση της απόφασης, αυτή βγήκε στις 10 το βράδυ και ήταν καθαρά αποτέλεσμα πιέσεων.
Προηγήθηκε βέβαια στις 3 το μεσημέρι η δήλωση του Υπουργού κ. Γερουλάνου, που έκανε άνω-κάτω την επιτροπή καθώς και τηλεφωνήματα απειλητικά και e-mail φυσικά από Κρήτη και Λιβαδειά, που απειλούσαν τα τρία μέλη της επιτροπής.
Οι παρεμβάσεις από την Κρήτη ήταν εντονότατες, οι βουλευτές του νησιού στάθηκαν το ύψος τους, τη στιγμή που βουλευτές Θεσσαλονίκης μάλλον δεν υπάρχουν!
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι ο υφυπουργός κ. Βούγιας προσπαθούσε να μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλους συναδέλφους του και τον έβλεπαν σαν… εξωγήινο!
Αυτό και μόνο δείχνει πόσο ασχολήθηκαν, τη στιγμή που οι βουλευτές Κρήτης έκαναν παρεμβάσεις παντού και φυσικά και στην ίδια την επιτροπή.
Το παρασκήνιο, στο οποίο δεν συμμετείχε ποτέ ο Ηρακλής δούλεψε πολύ οργανωμένα και μπέρδεψε μια υπόθεση που είναι ξεκάθαρη, αφού για τις περιπτώσεις που αναφέρει στο πόρισμα η επιτροπή, θα πρέπει να σημειωθούν:
-Για τις περιπτώσεις Ντιέ, Κοβαλέφσκι, οι παίκτες έκαναν προσφυγή στις 7 Ιανουαρίου, ενώ ο Νόμος είναι σαφέστατος ότι η επιτροπή κρίνει τη χρήση έως 31/12/2009. Ο Ντιέ είχε να παίρνει τότε 30.000 ευρώ και ο Κοβαλέφσκι 40.000 ευρώ, αλλά τα πήραν και οι δυο! Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Ντιέ πήρε 15.000 μετρητά και 65.000 συναλλαγματικές για το σύνολο του συμβολαίου του (80.000), κάτι που σημαίνει ότι ξοφλήθηκε, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Κοβαλέφσκι, με αποδείξεις που έχουν κατατεθεί στην επιτροπή.
-Για την περίπτωση Νταλαμπόνα, ισχύει το ίδιο. Ο παίκτης έχει πληρωθεί μέσα στις τακτές ημερομηνίες και υπέγραψε σε αποδείξεις της ΠΑΕ Ηρακλής.
-Για την περίπτωση Μπιλίσκοφ υπάρχουν αποδείξεις από εξτρέ Τράπεζας που αναφέρουν την ημερομηνία εξόφλησης 23/3/2010, αφού το περιθώριο ήταν έως τις 31 Μαρτίου.
-Για το ερωτηματικό εάν θα έπρεπε να κατατεθούν τα χρήματα του Ντιέ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, υπάρχει απάντηση: Εάν τα κατέθετε ο Ηρακλής, δεν μπορούσε να ξέρει εάν εμφανιστούν οι συναλλαγματικές των 65.000 ευρώ προς πληρωμή. Από την στιγμή μάλιστα που έδωσε τις 65.000 ευρώ, θεωρείται ότι ξόφλησε.
-Για την μη σωστή διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπάρχει η απάντηση ότι: Ο Μυτιληναίος κατέθεσε τα χρήματα (2 εκ ευρώ) στην εφορία και όχι στο ψιλικατζίδικο της ΕΠΟ, κάτι που είναι πιο ισχυρό ακόμη και από Τράπεζα. Δηλώνει μάλιστα ότι αυτά που κατέθεσε στην εφορία για την πληρωμή του ΦΠΑ θέλει να τα πάρει ως μετοχές στην αύξηση κεφαλαίου. Τι άλλο μπορεί να γίνει δηλαδή στην περίπτωση αυτή;
Η ΠΑΕ Ηρακλής λέει ότι θα παρακαλέσει τον Μυτιληναίο να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης.
-Για τα ισοζύγια, είναι αστείο να συζητάμε, αφού η κάθε ΠΑΕ έχει θεωρημένα λευκά ισοζύγια και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποδείξει ότι έχει κάνει τις σωστές εγγραφές και κινήσεις.
-Για το ταμείο που πρέπει να εμφανίζεται, η απάντηση είναι ότι εφόσον μπουν χρήματα σε Ανώνυμη εταιρία αμέσως πληρώνονται οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις της προς τρίτους. Θα έπρεπε να κρατήσουν τα χρήματα στο ταμείο ή να πληρώσουν τις υποχρεώσεις;
Όλα αυτά δείχνουν ότι η χτεσινή απόφαση- «μαγειρείο» προήλθε από παρεμβάσεις άνωθεν και είναι φανερό πλέον ότι παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη του Ηρακλή.
Το ερώτημα είναι: Πότε θα «ξυπνήσουν» οι βουλευτές Θεσσαλονίκης για να ασχοληθούν με μια ομάδα που σπαράσσεται και ενώ έχει καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, αναγκάζεται να τα… ξανακαταθέσει;Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: