Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ολλανδία - Ιαπωνία 1-0

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/japan_2010_6_19_15_29_22_b.jpgΗ Ολλανδία νίκησε με 1-0 την Ιαπωνία στο Ντέρμαν χάρη στο γκολ του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης. Κακό το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που δεν έγινε ούτε μια φάση. Γήπεδο: Ντέρμπαν Στάντιουμ (62,760 θέσεων)
Διαιτητής: Έκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)
Βοηθοί: Ρικάρντο Κάσας, Ερνάν Μαϊντάνα

Ολλανδία: Φαν Μάρβαϊκ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βίελ, Χείτινγκα, Ματάισεν, Φαν Μπρόχορστ, Φαν Μπόμελ, Κούιτ, Ντε Γιόνγκ, Φαν Πέρσι(Χούντελαρ 87'), Σνάιντερ(Αφελάι 83'), Φαν Ντερ Φάαρτ(Ελία 72').

Ιαπωνία: Οκάντα: Καβασίμα, Αμπέ, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι(Νακαμούρα 64'), Οκούμπο(Ταμάδα 77'), Χασέμπε(Οκαζάκι 76'), Χόντα, Νακαζάβα.

Κίτρινες: Φαν Ντερ Βέιλ (35'),

Κόκκινες: -

Πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ολλανδούς να έχουν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα μάλιστα η κατοχή να φτάσει στο 80/20 υπέρ των Οράνιε. Τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά, όμως μετά το 15ο λεπτό τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στο 7ο λεπτό παραλίγο να έχουμε σοβαρό ατύχημα, όταν ο Φαν Πέρσι πέφτοντας στο έδαφος δεν μάζεψε τα πόδια του, με αποτέλεσμα να βρει με τις τάπες τον Κομάνο ο οποίος βγήκε για 3-4 λεπτά εκτός αγώνα.

Οι πρώτες υποψίες φάσεων έγιναν στο 9ο και στο 11ο λεπτό με μια εκτέλεση φάουλ για τους Ολλανδούς και ένα σουτ από τους Ιάπωνες, που πέρασαν για λίγο άουτ.

** (Οι δυο ομάδες έχουν παίξει μεταξύ τους μια μόνο φορά το 2009, όταν σε φιλικό αγώνα οι Ολλανδοί κέρδισαν με 3-0 τους Ιάπωνες).

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε τον γνωστό και αντιπαθητικό τρόπο που έχουμε δει στα περισσότερα ματς του Μουντιάλ μέχρι στιγμής, με πολλές πάσες στον χώρο του κέντρου και την μπάλα να γυρνάει πίσω στην άμυνα.

Μοναδική αναλαμπή στο παιχνίδι μια καταπληκτική ντρίπλα του Οκούμπο πάνω στην γραμμή, όταν κοντρόλαρε την μπάλα και με το δεξί του πόδι την πέρασε εντυπωσιακά από τον Τζιοβάνι Φαν Μπρόχορτστ γυρίζοντας το σώμα το απότομα.

Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε ευτυχώς χωρίς να κοιμηθεί κανείς όρθιος, αφού για καλή μας τύχη οι βουβουζέλες έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν. Από άποψη θεάματος πάντως, ίσως και να ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο του τουρνουά.

** (Η Ολλανδία δεν έχει χάσει ποτέ από ομάδα της Ασίας στην ιστορίας των Μουντιάλ)

Δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Με τους Ολλανδούς δηλαδή να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Ιάπωνες να περιμένουν στην άμυνα.

(1-0) Το σκορ άνοιξαν στην αναμέτρηση οι Οράνιε στο 53ο λεπτό, όταν ο Τζιοβάνι Φαν Μπρόχορστ έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, με τον Φαν Πέρσι να γυρνάει την μπάλα με το κεφάλι πίσω στον Γουέσλεϊ Σνάιντερ, που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ιάπωνες έχασαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο πολύ καλός στην αναμέτρηση Οκούμπο βρέθηκε σε καλή θέση και έκανε το σουτ, με τον Στεκέλενμπουργκ να πέφτει και να μπλοκάρει με δυσκολία.

Πάνω κάτω η μπάλα, αλλά....

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε ωραίο ρυθμό, με την κατοχή της μπάλας να αλλάζει... πόδια κάθε δέκα λεπτά, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από τις δυο εστίας, πέραν κάποιων σουτ που ήταν βούτυρο στο ψωμί των τερματοφυλάκων.

** (Η Ιαπωνία έχει προκριθεί στην επόμενη φάση μόνο στα γήπεδα Ασίας και ποτέ εκτός αυτής)

Στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά οι Ολλανδοί έχασαν δυο καλές ευκαιρίες για να κάνουν δυο τα τέρματα τους. Αρχικά ο Αφελάι ανέβηκε από τα δεξιά και με ατομική ενέργεια βγήκε απέναντι από τον Καβασίμα, όμως ο πορτιέρο της Ιαπωνίας θα διώξει. Το ίδιο συνέβη και με τον Χούντελαρ, που νικήθηκε από τον καταπληκτικό Καβασίμα.

Παρόλα αυτά η τελευταία φάση στο παιχνίδι έγινε από τους Ιάπωνες, όταν μετά από κεφαλιά στον χώρο του κέντρου, ο Καζάκι βγήκε φάτσα με τον Στεκέλενμπουργκ, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά άουτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: