Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Τσέλσι: Τριγμοί στην καρέκλα του Αντρέ Βίλας - Μπόας

H μέτρια πορεία της Τσέλσι, η οποία μετά το 3-3 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά τέθηκε εκτός διεκδίκησης του τίτλου, φαίνεται ότι προκαλεί τους πρώτους κλυδωνισμούς στη σχέση του προπονητή των Μπλε κ. Αντρέ Βίλας-Μπόας με τον ρώσο ιδιοκτήτη κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου οι δύο άντρες συναντήθηκαν δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που αποδεικνύει την αυξημένη πίεση προς τον πορτογάλο προπονητή. Εκτός από τον κ. Βίλας-Μπόας, ο κ. Αμπράμοβιτς κάλεσε στο γραφείο του και τον διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου κ. Μικαέλ Εμεναλό.
«Ο κ. Αμπράμοβιτς ενδιαφέρεται για την ομάδα και είναι καλό να γνωρίζουμε ότι ασχολείται» δήλωσε ο κ. Βίλας-Μπόας συμπληρώνοντας: «Στην πρώτη συνάντησή μας μιλήσαμε για το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, ενώ κάναμε και μια πρώτη συζήτηση για την επόμενη χρονιά».
Την επίσκεψη του κ. Αμπράμοβιτς στο προπονητικό κέντρο της Τσέλσι ακολούθησε δεύτερη συνάντηση με τον πορτογάλο προπονητή, καθώς και με τον εκτελεστικό διευθυντή του συλλόγου κ. Γιουτζίν Τένενμπαουμ και τα άλλα μέλη του προπονητικού τιμ.
Επιπλέον διέρρευσαν τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στην πρόσληψη του κ. Βίλας – Μπόας και τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτά, η αποζημίωση του κ. Κάρλο Αντσελότι και τα χρήματα που δόθηκαν στην Πόρτο για την πρόσληψη του πορτογάλου προπονητή ξεπερνούν τα 34 εκατ. ευρώ!  Σύμφωνα με τον αναλυτή κ. Αντι Γκριν, η Τσέλσι έχει δαπανήσει περίπου 77 εκατ. ευρώ σε προπονητές την τελευταία τετραετία!
Αν ισχύει το ενδιαφέρον της Ιντερ για πρόσληψη του κ. Βίλας – Μπόας, τότε δεν αποκλείεται να επιστρέψουν κάποια απ’ τα χρήματα που ξόδεψε η Τσέλσι για να αποκτήσει τον πορτογάλο προπονητή. Η Ιντερ μετά τη συντριβή της (4-0) στη Ρώμη από τη Ρόμα έχει χάσει σημαντικό έδαφος στη μάχη του τίτλου και η καρέκλα του κ. Κλαούντιο Ρανιέρι τρίζει επικίνδυνα. Οι Νερατζούρι είχαν φτάσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010 όταν στον πάγκο τους καθόταν ο επίσης Πορτογάλος κ. Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος κατέληξε στο Μιλάνο έπειτα από τη θητεία του στην Τσέλσι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: