Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εχουμε και μια πρωτιά, στη διαφθορά!!

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα της έρευνας-σοκ, όπως χαρακτηρίστηκε, της Διεθνούς Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFpro) δεν είναι αξιόπιστα. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Εχουμε και μια πρωτιά, στη διαφθορά
Για παράδειγμα, σύμφωνα με αυτή την έρευνα, επτά στους δέκα ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα δεν πληρώνονται στην ώρα τους, ενώ στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει με εννιά στους δέκα.
Επομένως η εικόνα που προκύπτει από την έρευνα αυτή δεν είναι κακή. Είναι... πολύ χειρότερη. Κι εν πάση περιπτώσει η καθυστέρηση στις πληρωμές νομίζω ότι είναι πταίσμα μπροστά στα πολλά άλλα που αποκαλύφθηκαν.
Οπως, για παράδειγμα, ότι ένας στους τρεις παίκτες τον έχουν προσεγγίσει για να στήσει αγώνα και ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πιεστεί από τη δική τους ομάδα, προκειμένου να αντλήσει χρήματα από το στοίχημα ώστε να τους πληρώσει. Ολα αυτά, βέβαια, δεν μας προξενούν έκπληξη επειδή τα βιώσαμε το περασμένο καλοκαίρι, διαβάζοντας τις απομαγνητοφωνήσεις των κασετών που αφορούσαν το σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Αν εντυπωσιάζει κάτι, αυτό είναι το υψηλό ποσοστό αυτών των κρουσμάτων, που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση στη διαφθορά, τη βία και την ανομία. Φυσικά, όλα αυτά ελάχιστα (έως καθόλου) αγγίζουν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, ενώ τα αντίστοιχα της πολιτείας κωλυσιεργούν την ψήφιση (ενός ακόμη) νόμου, που και αν ψηφιστεί το πιθανότερο είναι ότι δεν θα εφαρμοστεί, όπως και οι προηγούμενοι.
Να θυμίσω ότι έχουν περάσει περίπου εννιά μήνες από τότε που αποκαλύφθηκαν τα κυκλώματα που έστηναν αγώνες και ακόμη δεν έχουν κληθεί να απολογηθούν 68 άτομα, στα οποία έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνων. Ολα αυτά δείχνουν ότι δεν υπάρχει η παραμικρή βούληση να καθαρίσει ο χώρος και ότι όλοι περιορίζονται σε μεγάλα λόγια, δεν τολμάνε να προχωρήσουν σε πράξεις και αρκούνται να υπερηφανεύονται ότι... διέλυσαν την Ηλιούπολη κι έστειλαν στη φυλακή τον Μπέο και τον Τσακογιάννη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: