Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ευτελίζοντας συμπτωματικά το ποδόσφαιρο

"Μάθαμε"  λοιπόν -από τρίτους- πως στην Ελλάδα στήνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες! Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Ευτελίζοντας συμπτωματικά το ποδόσφαιρο
«Ενημερωθήκαμε» επίσης (από ...κέντρα που επιδιώκουν ξαφνικές αποκαλύψεις) πως αυτό συμβαίνει (ως φυσική συνέπεια) αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα, καθώς η κρίση διέλυσε τα ταμεία των ομάδων, αδειάζοντας τις τσέπες των ποδοσφαιριστών.
Μετά από 33 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου, «πληροφορηθήκαμε» ότι έχουν συμφωνηθεί αποτελέσματα. Ομολογώ πως είναι ...ανατριχιαστικές τέτοιες πληροφορίες.
Δηλαδή η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών,που συγκέντρωσε τις απαντήσεις για τα στημένα ματς, καταλήγοντας σε αριθμούς στατιστικής που «σοκάρουν» (!), τηλεφώνησε στους ποδοσφαιριστές; Έτσι έλαβε τις απαντήσεις των παικτών που παραδέχτηκαν πως είχαν συμμετοχή σε περίεργα παιχνίδια; Τους ρώτησε έναν έναν, ή μήπως έμαθε από «κύκλους» τα στατιστικά που παρουσιάστηκαν; Τους νέους (κύκλους), προφανώς που έχουν σχέση και με την πολιτική. (ΓΑΠ- Πλατινί αδέλφια, κλπ...).
Οι πιο παλιοί (κύκλοι) του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είχαν διαφορετικές προτεραιότητες. Συγνώμη εάν η στήλη παραφέρεται, γιατί η ...νεότερη ενημέρωση υποστηρίζει πως οι ποδοσφαιριστές απάντησαν σε ερωτηματολόγια! Πολύ σωστά. Οι παίκτες των ομάδων Β – Γ Εθνικής έλαβαν (σε ηλεκτρονική μορφή φαντάζομαι) τις ερωτήσεις και απάντησαν ειλικρινά από μόνοι τους. Προφανώς η παγκόσμια ένωση ήταν τυχερή γιατί τους βρήκε σε εποχή που είχαν τύψεις συνειδήσεως και κρίση ειλικρίνειας !
Από την έρευνα (;) λοιπόν προκύπτει πως η μη έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων στους παίκτες, συνδέεται με τη συμμετοχή τους σε στημένα ματς. Αυτή ήταν η συνέπεια, για το 41,1% εκείνων που δεν αμείβονται στην ώρα τους.
«Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ένωσης των ποδοσφαιριστών. Μεγάλη είναι η ανησυχία δηλαδή...
Το 11,6% από το σύνολο των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα, παραδέχεται πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετέχει στη χαλιναγώγηση αποτελέσματος ενός αγώνα, με την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια με ποσοστό 30,3%. Σύμφωνα με τους αριθμούς που βγήκαν στην επιφάνεια. Οι οποίοι πριν απ΄όλα καθιστούν το προϊόν αναξιόπιστο. Το ευτελίζουν τελικά.
Με την κρίση να χτυπάει κόκκινο λοιπόν στις τσέπες παραγόντων της οικονομίας, που ενίοτε ενεπλάκησαν (άμεσα ή έμμεσα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του καθενός...) στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, καθιστώντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες από ελλειμματικές μέχρι και αναξιόπιστες, τα νέα δεδομένα να υποχρεώνουν στη συρρίκνωση του κράτους και το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου να προδιαγράφεται εφιαλτικό, αλήθεια ποιος είχε- τέτοιες στιγμές- την έμπνευση να αναδείξει αριθμούς στατιστικής για κάτι που συμβαίνει χρόνια, όπου παίζεται ποδόσφαιρο στον κόσμο; Ποιοι είναι αυτοί που επιθυμούν να πέσουν οι τιμές, ώστε η αγορά της μπάλας να καταλήξει σε -πολύ πιο- φτηνές;

Συμπτώσεις (που ευνοούν στην απαξίωση σε Ελλάδα και Ευρώπη και στην απόλυτη συρρίκνωσή του ποδοσφαίρου που γιγαντώθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες...)...
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: