Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

«Λιοντάρια» έτοιμα για τίτλο!!

«Λιοντάρια» έτοιμα για τίτλο
Έτοιμη να διεκδικήσει το φετινό Κύπελλο Πορτογαλίας είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 3-1 της Νασιονάλ στη Μαδέιρα, στον δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό της διοργάνωσης και, σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», πήραν την πρόκριση για το τελευταίο ματς του φετινού θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ακαντέμικα. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι θα αρκεστούν στην προσπάθεια να προλάβουν τις ευρωπαϊκές θέσεις, μέσω της Superliga.

Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1964 ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως τα βρήκαν «σκούρα» από την άμυνα των γηπεδούχων, που κλείστηκαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ο Ρινάουντο στο 18’ άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσει ο Μπαρτσέλος στο 63’. Η αποβολή του Ροντόν, όμως, στο 56’ φαίνεται πως επηρέασε σιγά σιγά τη Νασιονάλ και, έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 75’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Φολσβίνκελ και εδραίωσαν τη νίκη τους στο 94’ με τον Περέιρα.


Η σύνθεση της Σπόρτινγκ: Ρουί Πατρίτσιο, Ζοάο Περέιρα, Πόλγκα, Ξαντάο, Ινσούα, Φερνάντεζ, Ρινάουντο (71’ Ρίμπας), Ελίας, Καρίγιο, Φαν Φολσβίνκελ (82’ Καρίκο), Καπέλ (52’ Εβάλντο)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: