Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Την Σιένα φέτος "την έχει" ο Ολυμπιακός!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός αν προκριθεί στους "8" της Ευρωλίγκας, μπορεί να αποκλείσει τη Σιένα, η οποία τον έστειλε …σπίτι του πέρσι.
Την Σιένα φέτος "την έχει" ο Ολυμπιακός
Για το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Εφές Αναντολού, δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα υπό την έννοια ότι οι περισσότεροι προφανώς το έχετε παρακολουθήσει και συν τοις άλλοις όλες τις προηγούμενες ώρες έχετε διαβάσει πράγματα και πράγματα από συναδέλφους. Άρα πάνω, κάτω, γνωρίζετε τι έχει γίνει και πώς οι Πειραιώτες θριάμβευσαν.

Εν συντομία η ομάδα του Ίβκοβιτς πήρε το ματς, γιατί έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Θα ήταν δε κρίμα αν αυτοκτονούσε. Δεν ήθελε και πολύ να γίνει άλλωστε, αφού το τρίποντο, που επιχείρησε ο «ζεστός» χθες Λαφαγιέτ με την εκπνοή σχεδόν, κάλλιστα μπορούσε να βρει τον στόχο.

Αυτά, λοιπόν, για το χθεσινό παιχνίδι. Εμείς προχωράμε την ιστορία πολύ παραπέρα. Θεωρώντας, δηλαδή, ως δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στους «8» της Ευρωλίγκας. Εννοείται ότι μπορεί τελικά να μην γίνει κάτι τέτοιο, καθώς, όμως, επαναλαμβάνουμε συνεχώς, ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη φέτος μπορεί να χάσει στο ΣΕΦ μόνο από 2-3 ομάδες. Και η Γαλατά δεν είναι ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε ΤΣΣΚΑ, ούτε Παναθηναϊκός.

Πάμε, λοιπόν, στην επόμενη φάση. Εκεί, όπου η ομάδα του Ίβκοβιτς θα βρει μπροστά της την Σιένα. Ναι, αυτή, που τον σόκαρε πέρυσι και τον έστειλε σπίτι του. Τα πράγματα φέτος δεν θα είναι ίδια. Αυτή την φορά η Σιένα θα είναι εκείνη, που θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, ο Ολυμπιακός, όμως, έτσι όπως εξελίσσεται, έχει γίνει πολύ σκληρός. Σκληρός στην άμυνα, αλλά και γενικώς πολύ σκληρός για να πεθάνει. Πέρυσι σαφώς είχε περισσότερο ταλέντο, φέτος, όμως, είναι πιο σφριγηλός και πιο ταπεινός. Και είναι αυτά μερικά στοιχεία, που μπορούν να τον στείλουν στο φάιναλ-φορ.

Η Σιένα από την άλλη παραμένει η καλύτερη ιταλική ομάδα, αλλά έχει τα τρωτά της σημεία, κάτι, που μας έχει δείξει πιο πολύ στο ιταλικό πρωτάθλημα. Έχει τον Μακ Κάλεμπ, που κάνει την διαφορά, αλλά δεν είναι ομάδα, που μπορεί να τρομάξει τον Ολυμπιακό. Στην σύγκρουσή τους βέβαια φαβορί θα είναι η Σιένα, αλλά ελαφρώς. Και επιπλέον τα φαβορί δεν κερδίζουν πάντα. Ξεχνάμε άλλωστε πόσοι έλεγαν ότι η Εφές θα είναι σίγουρα στο φάιναλ-φορ; Ο Σαρίτσα δεν μπορεί ακόμη να διαχειριστεί τόσο βαρύ φορτίο, αλήθεια, όμως, είναι ότι λείπει πολύ και ο Ιλιάσοβα, που επέστρεψε στο ΝΒΑ.

Η ουσία είναι ότι τουρκική ομάδα κατά τα φαινόμενα δεν θα βρεθεί στην Πόλη, στο φάιναλ-φορ, και ο Ολυμπιακός, που δεν τον περίμεναν πολλοί, ίσως ολοκληρώσει την υπέρβασή του. Κάτι τέτοιο γίνεται με την σκληρή δουλειά, διοίκησης, προπονητών και παικτών, αλλά και με την έλευση των Λο και Ντόρσεϊ. Ειδικά ο δεύτερος έχει βάλει για τα καλά την σφραγίδα του στον Ολυμπιακό, τι κι αν ο ταλαντούχος είναι ο Λο. Είδατε, λοιπόν, που δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί (Λο); Το αουτσάιντερ, ο παίκτης, δηλαδή, που έφυγε κακήν κακώς από την Κάχα Λαμποράλ, ο Ντόρσει, δεν αποκλείεται να βρεθεί στο φάιναλ-φορ. Ωραίο θα ήταν να ήμασταν σε καμία γωνιά και να βλέπαμε την φάτσα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Δεν συμφωνείτε;
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: