Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Το... Καπελάκι του και φεύγει!!

Το... Καπελάκι του και φεύγει
Τέσσερα χρόνια «άντεξε» στην τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας ο Φάμπιο Καπέλο! Ο Ιταλός προπονητής, ασυμβίβαστος και με ακέραια την υπόληψή του, παραιτήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και το england365.gr καταγράφει έργα και ημέρες του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο των «τριών λιονταριών»!

Από ένα ημίχρονο. Με ποδοσφαιρική διάλεκτο, ο Φάμπιο Καπέλο ξεκίνησε εξαιρετικά στο πόστο του «τιμονιέρη» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας, ενώ το «διαζύγιο» ήταν μάλλον η πιο φυσική εξέλιξη της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά τη ρήξη που σημειώθηκε για το… μπράτσο του Τζον Τέρι! Η «καθαίρεση» του τελευταίου από την εθνική ομάδα ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Ιταλό, ο οποίος αρνήθηκε να συμβιβαστεί και υπέβαλε την παραίτησή του, τέσσερις μήνες πριν το Euro!
Το england365.gr στέκεται στα αξιοσημείωτα γεγονότα της παρουσίας του Φάμπιο Καπέλο στην Αγγλία…
Δεκέμβριος 2007: Ο Φάμπιο Καπέλο προσλαμβάνεται από την FA για να αντικαταστήσει τον Στιβ ΜακΛάρεν και να κάνει προσπάθεια να επαναφέρει τα «τρία λιοντάρια» σε υψηλό επίπεδο!
Φεβρουάριος 2008: Πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Ελβετία, η οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1. Ζερμέιν Τζίνας και Σον – Ράιτ Φίλιπς τα γκολ.
Αύγουστος 2008: Ο Τζον Τέρι χρίζεται αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας υπερνικώντας τους Ρίο Φέρντιναντ και Στίβεν Τζέραρντ.
Σεπτέμβριος 2008: Η Αγγλία πετυχαίνει σπουδαία νίκη με σκορ 4-1 επί της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ! Χατ – τρικ από τον Θίο Γουόλκοτ.
Σεπτέμβριος 2009: Τα «τρία λιοντάρια» πανηγυρίζουν την πρόκρισή τους στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική, μετά από ευρεία νίκη επί των Κροατών με σκορ 5-1!
Οκτώβριος 2009: Πρώτη ήττα σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης, με την Ουκρανία να κατακτά τους βαθμούς της νίκης με σκορ 1-0. Αποβλήθηκε ο Ρόμπερτ Γκριν.
Φεβρουάριος 2010: Ο Φάμπιο Καπέλο αφαιρεί το περιβραχιόνιο από τον Τζον Τέρι σε ένδειξη τιμωρίας για όσα είχαν βγει στο φως της δημοσιότητας για την εξωγηπεδική του ζωή και τη σχέση του με την πρώην σύντροφο και μητέρα του παιδιού του Γουέιν Μπριτζ, Βερόνικα Περονσέλ. Η αρχηγία πηγαίνει στον Ρίο Φέρντιναντ.
Μάιος 2010: Παρουσιάζεται το δημοφιλές «Capello index», στο οποίο ο Ιταλός ανέλυε την απόδοση των διεθνών ποδοσφαιριστών σε κάθε ξεχωριστό παιχνίδι. Η κριτική που δέχεται από τους φίλους της εθνικής ομάδας και τον Τύπο έρχεται με καταιγιστικό ρυθμό.
Αργότερα, τον ίδιο μήνα, ο Καπέλο ανακοινώνει την 23μελή αποστολή για το Παγκόσμιο  Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Στους «εκλεκτούς» του περιλαμβάνει τον Τζέιμι Κάραγκερ που επιστρέφει έχοντας αρχικά αποσυρθεί και τον Λέντλεϊ Κινγκ που σπάνια βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Η προσπάθεια του ομοσπονδιακού προπονητή να πείσει και τον Πολ Σκόουλς να προσφέρει τις υπηρεσίες του, απέτυχε.
Ιούνιος 2010: Ο Φάμπιο Καπέλο ανανεώνει τη συνεργασία του με την FA για δύο επιπλέον χρόνια.
Η πορεία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, όμως, είναι σχεδόν… θλιβερή. Δύο ισοπαλίες στον όμιλο με την Αμερική και την Αλγερία, ο Ρούνεϊ τα βάζει με τους Άγγλους οπαδούς και τις αποδοκιμασίες, ενώ ο Τέρι κάνει λόγο για τεταμένο κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Η νίκη επί της Σλοβενίας στέλνει τα «τρία λιοντάρια» στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, εκεί που έρχεται η «τεσσάρα» από τη Γερμανία και ο αποκλεισμός. Η FA επιβεβαιώνει ότι υπάρχει θέμα προπονητή.
Ιούλιος 2010: Η FA ανακοινώνει ότι ο Καπέλο θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι το Euro 2012.
Μάρτιος 2011: Η τιμωρία του Τέρι τελειώνει και ο έμπειρος αμυντικός χρίζεται ξανά αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αγγλίας.
Οκτώβριος 2011: Η Αγγλία παραμένει αήττητη στην προκριματική φάση του Euro 2012, γλιτώνοντας και από τη Βουλγαρία στο τελευταίο ματς, στην Ποντγκόριτσα. Ο Γουέιν Ρούνεϊ αποβάλλεται και του επιβάλλεται ποινή τριών αγωνιστικών για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Νοέμβριος 2011: Τα δύο φιλικά με Ισπανία και Σουηδία ολοκληρώνονται με μεγάλες νίκες για την εθνική ομάδα της Αγγλίας! Ο Τέρι ηγείται των συμπαικτών του κόντρα στους Σκανδιναβούς και ο Καπέλο υποστηρίζει ότι ο στόπερ της Τσέλσι είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Δεκέμβριος 2011: Με τον Καπέλο παρών στην εκδίκαση της υπόθεσης της τιμωρίας του Ρούνεϊ, έπειτα από την έφεση που άσκησε η FA, η τιμωρία του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μειώνεται στις δύο αγωνιστικές.
Ιανουάριος 2012: Το… γυαλί με την FA έσπασε. Ο Φάμπιο Καπέλο εκφράζει δημόσια την αντίθεσή του με την απόφαση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Τζον Τέρι.
Φεβρουάριος 2012: Η συνεργασία των δύο πλευρών ολοκληρώνεται με την υποβολή της παραίτησης του Ιταλού προπονητή. Σε συνάντηση που διήρκησε περίπου 7 ώρες, ο Καπέλο δεν έκανε πίσω και προτίμησε να σώσει την υπόληψή του αποχωρώντας από την τεχνική ηγεσία των «τριών λιονταριών».

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: