Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ξύπνησαν μνήμες…!

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον έσμιξαν στην λαμπρή γιορτή του ΣΕΠΠΕ, όπου βραβεύτηκαν «ιερά τέρατα» που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα

Ξύπνησαν μνήμες…
Στο σχεδόν κατάμεστο κλειστό του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 1.000 άτομα κι ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά από τις ακαδημίες των ομάδων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΣΕΠΠΕ που είχε και επετειακό χαρακτήρα καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τα πρώτα σεμινάρια που έκανε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης αναφέρθηκε στην «τιτάνια προσπάθεια που κάνουμε ως σύνδεσμος για να κρατήσουμε ζωντανό το ρόλο του προπονητή» κι ευχαρίστησε την ΕΟΠΕ που είναι πάντα δίπλα στον ΣΕΠΠΕ, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Γιώργος Σαμαράς έκανε μια ιστορική αναδρομή μέσα από τις φωτογραφίες των σεμιναρίων που διοργάνωσε σ’ αυτά τα 20 χρόνια ο ΣΕΠΠΕ.

«Πάλι Ελλάδα θα ερχόμουν»
Την παράσταση έκλεψε για μια ακόμα φορά ο Αντρέι Κράβαρικ, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του: «Δεν μετανιώνω ούτε ένα δευτερόλεπτο για την παρουσία μου στην Ελλάδα κι αν ξεκινούσα τώρα την καριέρα μου πάλι εδώ θα ερχόμουν», για να ακολουθήσει το επικό βίντεο της NOVA, όπου ένας Αιγύπτιος ψαράς μιλάει για τον «Μπότσο» και την μεγάλη του αγάπη για το ψάρεμα, χωρίς φυσικά να τον γνωρίζει!

Οι μεγάλοι Γκάνεφ και Ζελιάσκοφ
Ο επίλογος των βραβεύσεων ήταν και ο πιο ξεχωριστός με τον Λιούμπο Γκάνεφ να έχει την τιμητική του. Ο κατά πολλούς κορυφαίος ξένος που πέρασε από την Ελλάδα στην δεκαετία του ’90 και οδήγησε τον Άρη το 1997 στην μοναδική κατάκτηση πρωταθλήματος από ομάδα εκτός της Αθήνας!

Ο Βούλγαρος αποθέωσε τον Κώστα Χαριτωνίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο προπονητή της καριέρας του αν και όπως πρόσθεσε: «Είχε ένα ελάττωμα: Ήθελε να κάνω πρωινές προπονήσεις κι εγώ σ’ αυτό το κομμάτι είχα… αλλεργία».
Ο συμπατριώτης του Νίκι Ζελιάσκοφ ήταν και αυτός απολαυστικός μιλώντας άπταιστα ελληνικά, ενώ συγκινήθηκε όταν άκουσε μέσω βίντεο την μπάντα της Ορεστιάδας να του αφιερώνει το τραγούδι που ακουγόταν συνεχώς στο παλιό κλειστό. Μέσα από την ψυχή του Ζελιάσκοφ ευχήθηκε: «Να κατακτήσει η Ορεστιάδα κάποια στιγμή ότι δεν μπορέσαμε εμείς, έναν τίτλο».

Ο Βίλντε και η ιστορική ομάδα του Ολυμπιακού
Μία από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν η βράβευση του «πύργου της Βαλτικής» Ράιμοντ Βίλντε, αλλά και η ταυτόχρονη παρουσία στην σκηνή όλης της μεγάλης ομάδας του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ’90 (Λάιος, Πολύζος, Τριανταφυλλίδης, Θεοδωρίδης., Αμαριαννάκης, Ντράγκοβιτς, Φάκας, Τερζάκης) που έφτασε μέχρι τον τελικό του Πρωταθλητριών.

«Σε αυτόν οφείλω την ύπαρξη μου στα γήπεδα». Αυτά τα λόγια είπε ο Κώστας Χριστοφιδέλης για τον βραβευόμενο φυσιοθεραπευτή του Ολυμπιακού αλλά και των Εθνικών ομάδων Νίκο Παπαγεωργίου.


Συνολικά ο ΣΕΠΠΕ τίμησε τα παρακάτω πρόσωπα:

-Ο φυσιοθεραπευτής του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ανδρών Νίκος Παπαγεωργίου (για τον οποίο μίλησε μέσω βίντεο ο Κώστας Χριστοφιδέλης)

-Η Άγκι Μπάμπουλι η οποία τόνισε ότι ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων (έχει γεννηθεί στις 26/12)

-Ο Φρέντι Μπρουκς (για τον οποίο μίλησε μέσω βίντεο ο Χολμπέτο Χερέρα)

-Η Ίρα Φεντότοβα η οποία δήλωσε Ρεθυμνιώτισα και αφιέρωσε το βραβείο της στα μικρά παιδιά που προπονεί στην Κρήτη

-Η επίσης Ρεθυμιώτισα Φίφη Σαπαρέφσκα που επανέλαβε ότι είναι η τελευταία της χρονιά κι έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Σούλη Τουρσούγκα

-Η Μαρία και η Νίκη Γκαραγκούνη ενώ επί σκηνής βρέθηκε και ο σύζυγος της πρώτης Δημήτρης Μπαχράμης (και πρώην προπονητής της) με τον γιο τους Αλέξανδρο

-Η Έφη Σφυρή η οποία παρέλαβε την τιμητική της πλακέτα από τον νυν πρόεδρο της πρώτη της ομάδας Άρτεμις Κορυδαλλού, Γιώργο Σαραντέα

-Ο Ραϊμόν Βίλντε, ο οποίος τιμήθηκε από τον προπονητή του στον Ολυμπιακό Γιάννη Λάιο και μαζί του βρέθηκαν οι συμπαίκτες του στους ερυθρόλευκους Αμαριαννάκης, Θεοδωρίδης, Ντράγκοβιτς, Τερζάκης, Φάκας, Πολύζος

-Ο Νίκι Ζελιάσκοφ που άκουσε την μπάντα της Ορεστιάδας να του αφιερώνει το κομμάτι που ακουγόταν στο παλιό κλειστό

-Ο Αντρέι Κράβαρικ που πήρε την τιμητική πλακέτα από τον μύθου του Ηρακλή Νίκο Αντωνιάδη

-Ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ ο οποίος βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ και προπονητή του στον Άρη Κώστα Χαριτωνίδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: