Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ανάσανε ο Πανιώνιος!!

Με ένα απίστευτο «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά, ο Πανιώνιος νίκησε 70-68 τον Πανελευσινιακό στη Γούβα, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και ξέφυγε από την τελευταία θέση.

Ανάσανε ο Πανιώνιος!
Ο Πανιώνιος νίκησε 70-68 τον Πανελευσινιακό στο κλειστό της Γούβας, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών και ξέφυγε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας στην πρώτη εκτός έδρας επιτυχία και παίρνοντας βαθμολογική «ανάσα», βάζοντας σε νέους μπελάδες την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Πάντως, οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν συνεχώς μπροστά από τη δεύτερη περίοδο και έπειτα και έφτασαν και σε διψήφια διαφορά, όμως πήγαν να «αυτοκτονήσουν» στο τέλος με συνεχόμενα λάθη, τα οποία, εν τέλει, δεν εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κορόλεφ με 19 και Κόλεμαν, Ταμπς με 12 πόντους. Απο τους γηπεδούχους, ξεχώρισε ο Λούμπι με 12 πόντους.

Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 2-8, έχοντας την υπεροχή μέσα στη ρακέτα και έφτασαν στο +7 με τον Ξανθόπουλο. Στο 6-11, ένα σερί 10-0 των παικτών του Βαγγέλη Αλεξανδρή έφερε το +15 για τους Νεοσμυρνιώτες, που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Κορόλεφ. Ο Κόλεμαν έφερε το +16 για τον Πανιώνιο και ο Βεργίνης το +17, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο +16.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες του «τίγρη» απέκτησαν ένα +15 και διατηρούσαν στη συνέχεια ένα +10 με +13, έχοντας επιθετική υπεροπλία σε αυτό το διάστημα. Στο 22-35, ένα σερί 8-0 των Ελευσίνιων μείωσε στο -5 τη διαφορά, χάρη στη βελτίωση στα ριμπάουντ και στις λύσεις που βρήκαν οι ξένοι του από το τρίποντο. Με σερί 4-0, ο Πανελευσινιακός μείωσε στο -2 τη διαφορά, όμως με σερί 4-0 ο Πανιώνιος έφτασε ξανά στο +7. Το τρίποντο του Αθανασούλα έφερε το +8 για τους φιλοξενούμενους και με τη συγκεκριμένη διαφορά ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα +8 με +10 με τους ξένους του, ενώ ο Ταμπς την έφερε στο +11. Με σερί 4-0, ο Πανελευσινιακός μείωσε στο -7 και ο Τσακαλέρης μείωσε στο -4 με νέο σερί 5-0 σερί των γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των «κυανέρθρων». Τελικά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +6 για τον Πανιώνιο.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα +4 με +6 σταθερά με πρωταγωνιστή τον Ιωάννου. Ο Ταμπς έφερε το +8 με και η διαφορά άρχισε να κυμαίνεται ξανά στα +6 με +8 για τους φιλοξενούμενους, Ο Πανελευσινιακός κατάφερνε να μειώνει μέχρι το -4, όμως η αστοχία των γηπεδούχων δεν τους άφηνε να πλησιάσουν περισσότερο. Ο Λούμπι μείωσε στο -3 και οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε άστοχα δίποντα στη συνέχεια. Ο Ρόμπινσον αστόχησε σε συνεχόμενα τρίποντα για τους γηπεδούχους, αφού οι «κυανέρυθροι» συνεχώς χάριζαν την μπάλα στους αντιπάλους τους. Ο Μάρκοβιτς αστόχησε σε νέο τρίποντο και ο Σρναντ σε δύο βολές για τον Πανιώνιο. Ο Βασιλόπουλος ευστόχησε σε μια βολή και ο Μάρκοβιτς αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο για τους γηπεδούχους, ώστε να τους χαρίσει τη νίκη.


Τα δεκάλεπτα: 15-31, 38-46, 53-59, 68-70

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Λούμπι 12, Κοξ 3, Ρόμπινσον 4, Τσακαλέρης 8, Βασιλόπουλος 1, Αθανασούλας 9, Μάρκοβιτς 5, Δορκοφίκης 4, Ιωάννου 6, Τζόνσον 10, Αβραμίδης 6

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ταμπς 12, Ξανθόπουλος 5, Βεργίνης 12, Στρναντ 6, Μοτσενίγος 2, Γουντς 2, Κόλεμαν 12, Κορόλεφ 19 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: