Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ζαρντέλ θέλει να... ζήσει!!

Το χάρισμά του... θεϊκό, αλλά οι αδυναμίες του καταστροφικές. Το γήπεδο έγινε χώρος λατρείας για τον Ζαρντέλ, όμως η κοκαΐνη του έκλεψε την τέχνη του, την έκφρασή και τη... ζωή του! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Μάριο Ζαρντέλ, ο παίκτης που έκανε την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μεγαλείο του και τους ανθρώπους να τον ξεχάσουν. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε πιο... γρήγορα κι από τη σκιά του, ο άνθρωπος που άρχισε από το μηδέν κατέκτησε δυο φορές την κορυφή της Ευρώπης αλλά το «Sex και drugs» ήταν τελικώς η εστία που τον προσέλκυσε! Τα χρόνια πέρασαν, η καριέρα του καταστράφηκε και όλοι τον θυμήθηκαν ξανά όταν απηύθυνε έκκληση σωτηρίας! Ο ίδιος θέλει να κάνει restart και στα 41 του να ξεφύγει από τον μεγαλύτερό του αντίπαλο, την κοκαΐνη.
Το Κόπα Λιμπερταδόρες με την Γκρέμιο ουσιαστικά σφράγισε το εισιτήριό του για την Ευρώπη. Η Πόρτο έκανε το «χρυσό» deal και ο Ζαρντέλ δεν σταματούσε να σκοράρει. Τη σεζόν 1999-2000 πέτυχε 54 γκολ και δυο φορές φόρεσε το χρυσό παπούτσι, ωστόσο ποτέ δεν εξελίχθηκε σε «σύγχρονη σταχτοπούτα».
Στην Πόρτο έφυγε με μέσο όρο τερμάτων 33 και η Γαλατά ξόδεψε 20 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Η Πορτογαλία όμως τον είχε μαγέψει, η Σπόρτινγκ τα έδωσε όλα και ένα χρόνο αργότερα
Ο Βραζιλιάνος πήρε μπρος για τα καλά! Σε μια χρονιά πέτυχε 55 τέρματα, ελπίζοντας πως ο Σκολάρι θα τον πάρει μαζί του στο Μουντιάλ. Πως όμως να αφήσει στην άκρη τους Ρονάλντο, Ριβάλντο, Ντενίλσον, Ροναλντίνιο. Η Βραζιλία πέτυχε, ο Σκολάρι δικαιώθηκε και ο Ζαρντέλ.... καταστράφηκε!
Την τελευταία του χρονιά στη Σπόρτινγκ εμφανίστηκαν τα σοβαρά σημάδια της κατάθλιψης, μπορεί να πέτυχε 12 γκολ, ωστόσο όλα είχαν τελειώσει! Το 2002 αρχίζει το ταξίδι δίχως επιστροφή! Άδειες για να μαζέψει τα κομμάτια του, διαζύγιο με άσχημο τέλος και πολλές δικαστικές μάχες, πάρτι στην έπαυλή του με αλκοόλ και κοκαΐνη. Τα πάρτι πύκνωναν και η καριέρα του... αργοπέθαινε, εκατοντάδες γύρω του, αλλά αυτός ήταν στη μοναξιά του.
Πόσες φορές τόνισε πως θα επιστρέψει στη δράση, πήγε σε 14 διαφορετικές ομάδες, γύρισε τον πλανήτη και σταμάτησε στη Σαουδική Αραβία! Η εικόνα με τον μικρό Κριστιάνο να φορά την φανέλα του Ζαρντέλ είναι πλέον θολή και στα 41 του χρόνια ο Μάριο... φωνάζει! Ο Βραζιλιάνος είναι στη χειρότερη κατάσταση, αλλά υπάρχει κάτι που μπορεί να τον σώσει, η δίψα για ζωή! Η κοκαΐνη τον έχει διαλύσει, τα ψυχολογικά τραύματα πολλά, αλλά ποτέ δεν είχε καταφέρει να τα ξεπεράσει.
O εθισμός του στα ναρκωτικά κρατά χρόνια, αλλά πλέον ο ίδιος το αποφάσισε «Πρέπει να παλέψω, να δώσω τις μάχες μου και προσπαθώ να βρω παρηγοριά στον Θεό!». Ο 41χρονος γνωστοποίησε ξανά το πρόβλημα και πλέον ένας γνωστός ψυχίατρος έχει αναλάβει τη σωτηρία του!
Ο κόσμος τον αποθέωσε για τα 272 του τέρματα στην Πορτογαλία, αλλά όλοι ξενέρωσαν βλέποντάς τον να λιποθυμά σε συνέντευξή του έπειτα από χρήση ναρκωτικών, αλλά και να χαιρετά αντίπαλους οπαδούς στην Ανκόνα νομίζοντας πως είναι της ομάδας του. Ο Θεός του έδωσε ένα απίστευτο χάρισμα, η σχέση του με τα δίχτυα μοναδική, αλλά η εύθραυστη οικογενειακή του κατάσταση και η αδυναμία του να διαχειριστεί δόξα και δυσκολίες τον έριξαν στο γκρεμό!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: