Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Πήρε το… θρίλερ!!

Απίστευτο παιχνίδι στην Περιβόλα, με τον Απόλλωνα να «αυτοκτονεί» αρχικά, αλλά να λυτρώνεται στην παράταση (όπου βρέθηκε στο -6) απέναντι στον Κόροιβο (που επέστρεψε απ' το -16) με το τελικό 77-72.

Πήρε το… θρίλερ!
Το ματς

Αφεντικό στο ματς… απ’ τα αποδυτήρια ο Απόλλων Πατρών. Με τον Κόροιβο να σκοράρει μετά από… επτά λεπτά(!), ήταν αναμενόμενοι οι Πατρινοί να προηγηθούν από νωρίς 11-2 και να δείξουν το ποιος κάνει «κουμάντο». Μπορεί λοιπόν στα υπόλοιπα λεπτά της πρώτης περιόδου, η ομάδα της Αμαλιάδας να βρίσκε το δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο το ίδιο συνέβαινε και για τους Αχαιούς (με τους Σκορδίλη και Πεν από 6 να οδηγούν) που διατηρούσαν άνετα τα «σκήπτρα» στο 10’ (21-9).

Ο Πεν ήταν ο πρώτος παίκτης του αγώνα που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων και ανέβασε τη διαφορά στους 16 (25-9) με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν επιθετικές λύσεις. Οι ρόλοι, όμως… αντιστράφηκαν! Με τον Απόλλωνα αυτή τη φορά να παθαίνει blackout μπροστά και τον Κόροιβο να βρίσκει την ευκαιρία (με αιχμή του δόρατος τον Ντέιβις) να μειώσει και να βγάλει… σφυγμό για το 27-20. Και σε αυτά τα επίπεδα έκλεισε το πρώτο μέρος στα Περιβόλια σε ένα κακό επιθετικά παιχνίδι (29-22).

Ο Ελ-Αμίν έκανε ό,τι ήθελε στις αρχές της τρίτης περιόδου. Σκόραρε ασταμάτητα και φτάνοντας τους 16 πόντους, οδηγούσε εκ του ασφαλούς την ομάδα του Νίκου Βετούλα στο +13 (43-30). Κι όσο κι αν ο Αγγελόπουλος πάλευε με… νύχια και με δόντια να κρατήσει κοντά στο σκορ τον Κόροιβο, οι Πατρινοί έβρισκαν τις λύσεις και παρέμεναν σε θέση οδηγού και μάλιστα με την… ικανοποιητική διαφορά των δέκα πόντων στο φινάλε της τρίτης περιόδου (51-41).

Κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει την εξέλιξη του αγώνα. Στο 32’ ο Απόλλωνας προηγούταν με 16 (57-41), στο 34’ με 15 (61-46). Και κάπου εκεί ξεκίνησαν να έρχονται τα πάνω-κάτω με τον Ντέιβις να… κουβαλά τον Κόροιβο και να πηγαίνει για την ολική ανατροπή. Το καλάθι του Γκάλογουεϊ στο 1:17’ πριν τη λήξη, έφερε τους Πατρινούς στο +9 (65-56) αλλά μετά συνέβη κάτι που το συναντάς… μία στις τόσες! Διότι μέσα στα τελευταία 80’’, οι γηπεδούχοι «αυτοκτόνησαν», έχασαν τη συγκέντρωσή τους και οι φιλοξενούμενοι με δύο μεγάλα τρίποντα -μεταξύ άλλων- του Γκάρετ και του Ντέιβις κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 65-65! Στην εκπνοή του ματς ο Ελ Αμίν έχασε την ευκαιρία να δώσει έστω και με άγχος τη νίκη στους Αχαιούς, αστοχώντας για τρεις και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν… ανέλπιστα σε έξτρα χρόνο!

Ο Απόλλων ήταν… σοκαρισμένος απ’ την εξέλιξη που είχε πάρει το ματς. Και ο Κόροιβος το εκμεταλλεύτηκε, προηγούμενος ακόμα και με έξι στην παράταση (65-71). Δεν τα παράτησαν, όμως, οι Πατρινοί παρά το ότι είχαν βρεθεί στα… σχοινιά. Με τον Γκάλογουεϊ να κρατάει ζωντανή την ομάδα του (με σουτ για τρεις) και τον Αργυρόπουλο να επιβεβαιώνει πως οι αρχηγοί είναι για να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα, οι γηπεδούχοι ανέκτησαν ξανά το προβάδισμα με 73-72 σε ένα ματς-θρίλερ! Στη συνέχεια υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παίκτες με «πρωταγωνιστές» τους Γκάρετ-Αργυρόπουλο, με τον πρώτο να αποβάλλεται (λόγω χτυπήματος στον αντίπαλό του) και τον Γεωργαλλή με τέσσερις εύστοχες βολές -μετά από τεχνική ποινή- να υπογράφει το τελικό 77-72 υπέρ του Απόλλωνα!

Τα δεκάλεπτα: 21-9, 29-22, 51-41, 65-65, 77-72 (παράταση)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: