Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ψυχραιμία, παράπονα και… Μακάμπι!!

Με ψυχραιμία υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό την ήττα από τον Ολυμπιακό. Τα παράπονα από τους διαιτητές, οι αδυναμίες και τα κέρδη, αλλά και η… Μακάμπι που έρχεται.

Ψυχραιμία, παράπονα και… Μακάμπι

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν το πολύ κακό τους πρόσωπο στην τρίτη περίοδο, όταν έχασαν την επαφή τους με το σκορ. Παράλληλα παρουσίασαν και πάλι μακριά από το ΟΑΚΑ αμυντικά προβλήματα δεχόμενοι 81 πόντους, ενώ είχαν χαμηλά ποσοστά σε βολές (13/21) και δίποντα (16/35). Βασικά τους ατού, με κυριότερους τους Διαμαντίδη και Μπατίστα, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και κάπως έτσι ήρθε το αρνητικό αποτέλεσμα, που πάντως αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία.

Άλλωστε ο Παναθηναϊκός με απλή νίκη στο ΟΑΚΑ, δίχως καν με 6+ πόντους διαφορά εφόσον δεν στραβοπατήσει αλλού, θα έχει αυτός το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Όμως ακόμη κι αν δεν το πάρει, έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν πως ξέρει να κατακτά το πρωτάθλημα και με μειονέκτημα έδρας.

Τα κέρδη…

Δεν υπήρχαν μόνο αρνητικά για τον Παναθηναϊκό στη χθεσινή βραδιά. Ένα από τα λιγοστά κέρδη ήταν η παρουσία του ΝτεΜάρκους Νέλσον, ο οποίος έπαιξε για 21:45 έχοντας 4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Μπορεί να ήταν άστοχος (0/3 βολές, 0/3 τρίποντα, 2/5 δίποντα), αλλά όλοι στο «τριφύλλι» εκτιμούν πως όταν βρει ρυθμό, μιας και ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο ματς του με την ομάδα, θα προσφέρει ακόμη περισσότερα. Στα «συν» επίσης η παρουσία των Μαυροκεφαλίδη, Γιάνκοβιτς και Σλότερ έδειξε πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση ακόμη και σε βραδιές που ο Διαμαντίδης δεν βοηθά όπως συνηθίζει σε σκορ και δημιουργία.

Παράπονα…

Η πλευρά του Παναθηναϊκού δίχως να ψάχνει δικαιολογίες για την ήττα, έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία. Αφενός μεν για κάποια σφυρίγματα, όπως το φάουλ και την τεχνική ποινή που ακολούθησε στον Παππά ή τα φάουλ που ζητούν σε Μαυροκεφαλίδη και Γκιστ σε φάσεις προς το τέλος του αγώνα. Αφετέρου γιατί θεωρούν πως το φύλλο αγώνος δεν αναφέρει όσα έγιναν. Οι «πράσινοι» τονίζουν πως καταγράφηκαν μόλις τρεις έγγραφες παρατηρήσεις για υβριστικά συνθήματα και έγινε απλή αναφορά σε κροτίδες και λέιζερ.

Μακάμπι… χωρίς ανάσα

Πού καιρός για γιορτές; Ο Παναθηναϊκός δίχως ανάσα στρέφει από σήμερα κιόλας την προσοχή του στο ματς της Τρίτης με τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του Top 16. Μπορεί να πρόκειται για μόλις το πρώτο από τα 14 ματς της δεύτερης φάσης, αλλά είναι περιττό να πούμε πόσο σημαντικό είναι να διαφυλάξουν οι «πράσινοι» απόρθητη την έδρα τους, ειδικά απέναντι σε ομάδες που είναι στα μέτρα τους. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης είναι το μοναδικό πρόβλημα για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που έχει στην άκρη του μυαλού του το εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή στην Πυλαία.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: