Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ώρα για Clasico!!

Καλός ο Μέσι και ο Ρονάλντο, αλλά και η μπασκετική κόντρα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχει τη δική της χάρη. Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία εν όψει του αποψινού clasico.

Ώρα για Clasico
Μπαρτσελόνα και Ρεάλ συγκρούονται απόψε (20:00) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» για τη 13η αγωνιστική της ACB. Οι δύο «αιώνιοι» του ισπανικού μπάσκετ και βασικοί διεκδικητές της φετινής Ευρωλίγκας μονομαχούν επί της ουσίας για τη δεύτερη θέση στο φινάλε του πρώτου γύρου, καθώς η πρώτη είναι ήδη καπαρωμένη από τη Μάλαγα.

*Το αποψινό ντέρμπι είναι το 182ο στην ιστορία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα. Η Ρεάλ έχει το προβάδισμα στις νίκες με 96 έναντι 84, ενώ ένα ματς το 1975 είχε λήξει… ισόπαλο με 85-85! Η «βασίλισσα» έχει την υπεροχή και ως φιλοξενούμενη, με 53-38.

*Η Μπαρτσελόνα πάντως μετρά οκτώ σερί νίκες στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» στην κανονική περίοδο απέναντι στη Ρεάλ. Τελευταία νίκη της «βασίλισσας» ήταν τον Απρίλιο του 2006 με 69-66.

*Τσάβι Πασκουάλ και Πάμπλο Λάσο αναμετρώνται για 36η φορά στη μάχη των πάγκων, με τις τελευταίες 28 εξ αυτών να είναι σε «κλάσικο». Ο προπονητής της «Μπάρτσα» έχει ισχνό προβάδισμα, 18-17, αν και πέρσι υπερείχε εκείνος της Ρεάλ με 5-4.

*Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 55 εμφανίσεις είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα σε συμμετοχές σε «κλάσικο». Ο Χοσέ Μπιριούκοφ με 50 έχει την αντίστοιχη πρωτιά για τη Ρεάλ, ενώ από τους ενεργούς παίκτες περισσότερες παρουσίες έχει ο Φελίπε Ρέγες με 39.

*Ο Αΐτο Ρενέσες με 69 «κλάσικο» είναι ο προπονητής με τις περισσότερες παρουσίες σε αυτά για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθεί με 25 ο Τσάβι Πασκουάλ. Από πλευράς Ρεάλ ο Λόλο Σανθ έχει 34, ενώ έπεται ο Πάμπλο Λάσο με 20.

*Ο Τσάβι Πασκουάλ σε 47 αγώνες απέναντι στη Ρεάλ σαν προπονητής έχει 27 νίκες και 19 ήττες.

*Άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν αναμετρηθεί στις 28 Δεκεμβρίου, έχοντας από δύο ματς στην έδρα τους. Οι «μπλαουγκράνα» ήταν νικητές σε όλες τις περιπτώσεις.

*Άλλες τρεις φορές κατά το παρελθόν υπήρξε «κλάσικο» στη 13η αγωνιστική και η Ρεάλ ήταν νικήτρια στις δύο από αυτές τις αναμετρήσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: