Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Campeones, Campeones!

Η δικαιοσύνη έλαμψε στην Ισπανία και η ανώτερη Μπαρτσελόνα κατέκτησε το 20ό πρωτάθλημα στην ιστορία της μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί της Βαγιαδολίδ! Με 99 βαθμούς τελείωσαν οι Καταλανοί ενώ ο Μέσι πέτυχε 47 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Το... sequel των galacticos του Πέρεθ δεν αποδείχθηκε αρκετό για να ρίξει από την κορυφή την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί διατηρήθηκαν για δεύτερη σερί σεζόν στον θρόνο του ισπανικού πρωταθλήματος καθώς επικράτησαν με 4-0 της Βαγιαδολίδ και τερμάτισαν δίκαια πρώτοι με 99 βαθμούς! Την ίδια ώρα, η απογοητευμένη Ρεάλ έμενε στο 1-1 με την Μάλαγα, αποτέλεσμα που έσωσε την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Στο «Καμπ Νου», δύο λάθη του Βαλντές στην αρχή του αγώνα έφεραν σε θέση βολής τους φιλοξενούμενους της Βαγιαδολίδ, όμως τα... χειρότερα αποσοβήθηκαν για την Μπαρτσελόνα. Και αφού δεν έγινε το 0-1, άρχισε η... κατηφόρα. Οι Καταλανοί έκρυψαν την μπάλα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες και τελικά χρειάστηκαν την βοήθεια του Πριέτο, ο οποίος σε σέντρα του Πέδρο από τα αριστερά στο 27', έκανε την προβολή και έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το άγχος έφυγε από την Μπαρτσελόνα και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο εκπληκτικός Μέσι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πάσαρε στον Πέδρο και ο νεαρός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0!

Από κει και πέρα, τα πράγματα ήταν απλά για τους πρωταθλητές οι οποίοι έφτασαν στο 4-0 με δύο γκολ του Μέσι (έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια της σεζόν) και έτσι όλοι στο «Καμπ Νου» δεν σταματούσαν να τραγουδούν το «Campeones, Campeones» για τον 20ο τίτλο της Μπάρτσα. Εντελώς αντίθετα τα συναισθήματα για την Βαγιαδολίδ, καθώς σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα υποβιβάστηκε.

Ένα από αυτά τα αποτελέσματα ήταν και το 1-1 που πήρε η Μάλαγα απέναντι στην Ρεάλ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των Μαδριλένων και με τον έναν βαθμό παρέμεινε στην κατηγορία. Ο Ντούντα με πλασέ στο 9' έκανε το 1-0, ενώ το τελικό 1-1 πέτυχε ο Φαν Ντερ Φάαρτ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους.

Στην δεύτερη κατηγορία θα αγωνίζεται και η Τενερίφη, καθώς δέχτηκε στις καθυστερήσεις το «σοκ» της ήττας στην αδιάφορη Βαλένθια. Οι νησιώτες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον πολύτιμο βαθμό και έτσι αποχαιρέτησαν την Πριμέρα μετά το γκολ του Αλέξις στο τέλος.
Υποβιβάστηκε και η Χερέθ καθώς έμεινε στο 1-1 με την Οσασούνα, αλλά ακόμα και αν κέρδιζε δεν θα άλλαζε κάτι. Αντίθετα, η Σανταντέρ ξεπέρασε χωρίς καμία δυσκολία το... εμπόδιο της αδιάφορης Χιχόν κερδίζοντας με 2-0.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Σάββατο (15/05)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 2-0 (20’ Μουνιαΐν, 77’ Τσάβι Μαρτίνεθ)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 0-3 (14’, 53' Σολδάδο, 87' Παρέχο)
Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 3-3 (4’ Ελισέου, 29’ Κολούνγκα, 35' Πουλίδο - 40', 58' Καθόρλα, 77' Ρόσι)
Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 2-0 (24' Βίκτορ, 78' Σουάρεθ)
Αλμερία-Σεβίλλη 2-3 (44' Σοριάνο, 79' Ορτίθ - 16' Κανουτέ, 53' αυτ. Τσίκο, 94' Ρόδρι)

Κυριακή (16/05)
Οσασούνα-Χέρεθ 1-1 (55' Ντάντι - 61' Αντονίτο)
Σανταντέρ-Σπόρτινγκ Χιχόν 1-0 (35', 55' Τσίτε)
Βαλένθια-Τενερίφη 1-0 (91' Αλέξις)
Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ 4-0 (27' αυτ. Πριέτο, 31' Πέδρο, 62', 76' Μέσι)
Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (9' Ντούντα - 48' Φαν ντερ Φάαρτ)

Οι τίτλοι:
31 - Ρεάλ Μαδρίτης
20 - Μπαρτσελόνα
9 - Ατλέτικο Μαδρίτης
8 - Αθλέτικ Μπιλμπάο
6 - Βαλένθια
2 - Ρεάλ Σοσιεδάδ
1 - Λα Κορούνια, Σεβίλη, Μπέτις

Δεν υπάρχουν σχόλια: