Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η Σεβίλλη με γκολ στο 94’


Αν και αγχώθηκε πάρα πολύ στο γειτονικό ντέρμπι με την Αλμερία, η Σεβίλλη πήρε τη νίκη (3-2) με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και τερμάτισε στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, καθώς οι Σεβιγιάνοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ, ισάριθμες όμως ισοφαρίσθηκαν, ενώ ολοκλήρωσαν και το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Το σκορ άνοιξε για την Σεβίλλη μόλις στο 16’ ο Κανουτέ, ωστόσο ο Σοριάνο έκανε το 1-1 στο 44’ για την αδιάφορη βαθμολογικά Αλμερία. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 53’ με αυτογκόλ του Τσίκο πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ.

Λίγα λεπτά όμως αργότερα και συγκεκριμένα στο 65’ έμειναν με δέκα παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Νεγκρέδο. Αυτό όπως ήταν λογικό δυσκόλεψε το έργο τους, ενώ όσον πέρναγε η ώρα, έπαιζαν περισσότερο άμυνα. Η εξέλιξη αυτή έδωσε δικαιώματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι έκαναν το 2-2 με ένα υπέροχο γκολ του Ορτίθ στο 79΄.

Το γκολ αυτό έφερνε τα πάντα… τούμπα και την Σεβίλλη σε δύσκολη θέση, αφού η Μαγιόρκα εκείνη την ώρα νίκαγε με 2-0 την Εσπανιόλ και της «έκλεβε» το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Σεβιγιάνοι όμως, αν και έπαιζαν με δέκα παίκτες, έδειξαν φοβερά ψυχικά αποθέματα και στα τελευταία δέκα λεπτά κυνήγησαν το γκολ της νίκης. Βέβαια, η απόφασή τους αυτή εμπεριείχε και το ανάλογο ρίσκο, αφού η Αλμερία από το 80’ και μετά έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς.

Τελικά στο 94’ και ενώ ένα λεπτό πριν ο Κανουτέ είχε χάσει μία απίστευτη ευκαιρία από το μισό μέτρο, ο νεαρός Ρόντρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και λύτρωσε την Σεβίλλη. Ο Νάβας έκανε τη σέντρα, ο Σκιλασί που είχε προωθηθεί έκανε το πρώτο γυριστό, η μπάλα πήγε στον 18χρονο άσο, ο οποίος από κοντά με δυνατό σουτ στον αέρα, έκανε το 2-3 και έστειλε την ομάδα του στα… ουράνια.

Την ίδια ώρα, οι παίκτες της Μαγιόρκα… λιποθυμούσαν, καθώς παρά τη νίκη τους με 2-0 επί της Εσπανιόλ, περιορίστηκαν στην πέμπτη θέση, η οποία οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της «Πριμέρα Ντιβιζιόν»:

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λα Κορούνια 2-0
20’ Μουνιαϊν, 77’ Χάβι Μαρτίνεθ

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 0-3
14’, 53’ Σολδάδο, 87’ Παρέχο

Σαραγόσα-Βιγιαρεάλ 3-3
4’ Ελισέου, 29’ Κολούνγκα, 35’ Πουλίδο/ 40’, 56’ Καθόρλα, 77’ Ρόσι

Αλμερία-Σεβίλλη 2-3
44’ Σοριάνο, 78’ Ορτίθ / 16’ Κανουτέ, 53’ (αυτ.) Τσίκο, 94’ Ρόντρι
*Αποβλήθηκε για την Σεβίλλη στο 65’ ο Νεγκρέδο

Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 2-0
24’ Βίκτρο, 78’ Σουάρεζ

Κυριακή, 16/05

20:00 Μπαρτσελόνα-Βαγιαδολίδ
20:00 Μάλαγα-Ρεάλ Μαδρίτης
20:00 Οσασούνα-Χερέθ
20:00 Σανταντέρ-Χιχόν
20:00 Βαλένθια-Τενερίφη

Δεν υπάρχουν σχόλια: