Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Μουρίνιο: Ευτυχώς, μας βοήθησε η Σαμπντόρια

Απαλλαγμένος από πολύ άγχος αλλά όχι και με διάθεση να λύσει πολλές από τις απορίες τους, εμφανίστηκε στους Ιταλούς δημοσιογράφους ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την κατάκτηση του 5ου σερί πρωταθλήματος της Ίντερ.Ο Πορτογάλος είπε αρχικά πως «ήταν η πρώτη φορά που κέρδισα τίτλο την τελευταία αγωνιστική και το στρες παραήταν μεγάλο», ενώ μίλησε και για τον τρόπο που κύλησε η φετινή κούρσα στην Ιταλία, αποφεύγοντας τα πολλά λόγια υπό τον κίνδυνο… νέας τιμωρίας του:

«Δεν θα πω τίποτα αλλά σε κάποια φάση είχαμε το σκουντέτο στο τσεπάκι μας και για διάφορους λόγους όλα άλλαξαν. Ήταν και λίγο δικό μας το λάθος αλλά όχι μόνο δικό μας. Οπότε, θα παραμείνω σιωπηλός διότι όποτε μιλάω καταλήγω να πληρώνω πρόστιμο ή να τιμωρούμαι. Ρίσκαρα ακόμα να μην είμαι στον πάγκο στο αποψινό ματς για ένα αστείο που έκανα για την Ρόμα και την Σιένα»

Ο Μουρίνιο αρνήθηκε ότι φοβήθηκε πως θα χαθεί το πρωτάθλημα, παραδέχτηκε όμως πως η Σαμπντόρια έκανε ένα μεγάλο δώρο όταν πριν λίγες εβδομάδες νίκησε μέσα στο «Ολίμπικο» την Ρόμα και επέτρεψε στους «νερατζούρι» να βρεθούν ξανά στην κορυφή.

«Δεν θα έλεγα ότι φοβήθηκα ποτέ αλλά όταν βρεθήκαμε στην δεύτερη θέση, δεν ελέγχαμε πια την μοίρα μας. Ήταν πιο δύσκολο διότι δεν έφτανε να νικάμε αλλά έπρεπε μια τρίτη ομάδα να κόψει βαθμούς από την Ρόμα. Ευτυχώς, μας βοήθησε η Σαμπντόρια», ισχυρίστηκε ο τεχνικός της Ίντερ που είπε ακόμα πως θα σκεφτεί διεξοδικά την απόφαση για το μέλλον του, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπάγερν.

Ρανιέρι: Ήμασταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές

Στην πλευρά της Ρόμα, υπήρχε απογοήτευση αλλά όχι σκυμμένα κεφάλια αφού οι «τζιαλορόσι» είχαν συνειδητοποιήσει πως η Ίντερ δεν θα άφηνε την ευκαιρία που της δινόταν να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έσπευσε να συγχαρεί τους παίκτες του για το come back που επιχείρησαν μετά το καταστροφικό ξεκίνημα και ισχυρίστηκε πως η ομάδα του έδωσε ξανά πνοή σε ένα πρωτάθλημα που φαινόταν να έχει κριθεί από τον πρώτο γύρο.

«Η Ίντερ έπρεπε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ιταλίας. Πρέπει να ευχαριστήσω τα παιδιά για το εξωπραγματικό τους κατόρθωμα. Όταν έφτασα οι φίλαθλοι διαμαρτυρόντουσαν και κάποια από τα αστέρια μας δεν είχαν καλή απόδοση αλλά οι παίκτες στάθηκαν δίπλα μου και έκαναν κάτι απίστευτο για να επιστρέψουν. Η Ίντερ του Μοράτι ήταν το φαβορί αλλά η Ρόμα ήταν η πραγματική πρωταγωνίστρια, αφού επαναφέραμε μια κούρσα για τον πρωταθλητή, όταν φαινόταν να έχει «κλειδώσει». Τα συγχαρητήρια μου στην Ίντερ αλλά πρέπει να αγκαλιάσω κάθε παίκτη μου. Η Ρόμα ήταν υπέροχη, μείναμε 24 παιχνίδια αήττητοι, οπότε ήταν μια θετική πορεία. Ήμαστε απογοητευμένοι, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Εύχομαι στον Μοράτι καλή τύχη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: