Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Βαρύ κλίμα για Ντούσκο

ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΕ. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΟ «Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ».Βαρύ είναι το κλίμα στην ΑΕΚ για τον Ντούσκο Μπάγεβιτς.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός με δηλώσεις του χθες στον Τύπο, πέταξε το μπαλάκι στη διοίκηση γνωστοποιώντας ότι δεν προτίθεται να φύγει από την «Ένωση» καλώντας ουσιαστικά την ΠΑΕ να τον απολύσει αν τον θεωρεί υπεύθυνο για τη φετινή αποτυχία.

Αυτή η κίνηση του «Ντούσκο» δεν άρεσε καθόλου στην «κιτρινόμαυρη» διοίκηση και το κλίμα που προέκυπτε χθες από διοικούντες την ΠΑΕ ήταν βαρύ για τον 61χρονο προπονητή.

Το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά ο Μπάγεβιτς έβγαλε στη… σέντρα τους μετόχους ήταν αυτό που ενόχλησε περισσότερο, μια και υπήρχαν άνθρωποι που τον στήριξαν φέτος σε μια κακή χρονιά για τον σύλλογο.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, αποφάσεις για το μέλλον του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ να προκύψουν πολύ σύντομα (ενδεχομένως με τη λήξη των πλέι οφ) την ώρα που η διοίκηση έχει να σκέφτεται κι άλλα πράγματα αν απολύσει τον Σερβοέλληνα τεχνικό όπως είναι το θέμα της αποζημίωσης.

Στην ΑΕΚ δεν θέλουν να πληρώσουν την απόλυση ενός ακόμη προπονητή τα τελευταία χρόνια (Φερέρ, Δώνης), μια και ο Μπάγεβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί και δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα (έως το 2011).

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, υπάρχει σαφή διάθεση για απομάκρυνση του προπονητή, αλλά όχι και οριστική απόφαση. Στόχος της διοίκησης είναι να τελειώσει η σεζόν και μετά να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα.

Εξάλλου, σημαντικό ρόλο στο θέμα Μπάγεβιτς θα παίξει η γνώμη του εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Πέτρου Παππά, του ανθρώπου που συνέβαλλε στην επιστροφή του «Ντούσκο» στην ΑΕΚ και που έχει δηλώσει πολλάκις δημόσια ότι «ο Μπάγεβιτς δεν φεύγει».

Ενδεικτικό, άλλωστε, ότι στην ΑΕΚ δεν παίρνουν ακόμη ανοιχτά θέση για το θέμα Μπάγεβιτς είναι η δήλωση που διαβάζουμε στην «Ωρα» από τον Νίκο Νοτιά που τονίζει ότι ο «Μπάγεβιτς έχει συμβόλαιο με την ομάδα».

Στο βάθος Μπόλονι

Την ίδια ώρα, το όνομα του Λάζλο Μπόλονι εξακολουθεί να "παίζει" στον Τύπο ως υποψήφιου αντικαταστάτη του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός εξέφρασε με δηλώσεις του κάποια στιγμή την επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα για χάρη της «Ένωσης» αλλά έκτοτε δεν θέλησε να αποκαλύψει το παραμικρό.

Από την ΑΕΚ δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία της προπονητολογίας πριν τη λήξη των πλέι οφ, γι’ αυτό δεν προκύπτει κάτι «χειροπιαστό» γιο τον πρώην τεχνικό της Σταντάρ Λιέγης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόσφατο ταξίδι του Σταύρου Αδαμίδη στο Λονδίνο ενδεχομένως να αφορούσε και το θέμα του προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: