Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ξανά στον θρόνο η Ίντερ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑΣ Η ΙΝΤΕΡ, 1-0 ΤΗΝ ΣΙΕΝΑ ΜΕ ΜΙΛΙΤΟ, ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ Η ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΔΕΥΤΕΡΗ, ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Η ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ.Δεν έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο η τελευταία αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν με 1-0 (πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ) εκτός έδρας της Σιένα και πανηγύρισαν το 18ο πρωτάθλημα (πέμπτο συνεχόμενο) και ταυτόχρονα το δεύτερο νταμπλ στην ιστορία τους.

Οι Μιλανέζοι κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και βρήκαν την λύτρωση με το 22ο φετινό γκολ του Ντιέγκο Μιλίτο. Ο Αργεντινός πήρε την έξοχη πάσα του Ζανέτι στο 57’ και με δεξί πλασέ πέτυχε το γκολ που χάρισε τον τίτλο στην ομάδα του. Οι «νερατζούρι» δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα, πέρα από ένα... λαθάκι του Ζούλιο Σέζαρ σε μια έξοδο στο 88’, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πορτιέρο της Ίντερ.

Με το φετινό, πέμπτο συνεχόμενο, πρωτάθλημα που πήρε η Ίντερ ισοφάρισε την αντίστοιχη επίδοση της Γιουβέντους που είχε καταφέρει κάτι ανάλογο την δεκαετία του 30΄. Πλέον, η ομάδα του Μουρίνιο θα προσπαθήσει να κάνει το τρεμπλ, το επόμενο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», απέναντι στην Μπάγερν που επίσης έκανε το νταμπλ φέτος στην Γερμανία!

Στην Βερόνα, η Ρόμα πήρε με άνεση την νίκη στο ματς με την Κιεβο, με δύο γκολ από τους Βούτσινιτς και Ντε Ρόσι στο τέλος του πρώτου ημίχρονο, όμως από την στιγμή που οι «νερατζούρι» έπαιρναν αυτό που ήθελαν στην Τοσκάνη, δεν είχαν τύχη για να κατακτήσουν το «σκουντέτο». Πάντως, η χρονιά κρίνεται επιτυχημένη για τους «τζιαλορόσι» που επί ημερών Σπαλέτι είχαν μείνει πολύ πίσω και φαινόταν πως θα κινδύνευαν να μείνουν εκτός Ευρώπης. Σημαντική «παρηγοριά» για το σύνολο του Ρανιέρι είναι φυσικά η απευθείας είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα τα παρελκόμενα οφέλη...

Όπως συνέβη και με την μάχη για το πρωτάθλημα, οι δύο διεκδικήτριες της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, πήραν το «τρίποντο». Εντέλει, η Σαμπντόρια είναι αυτή που παίρνει το εισιτήριο, καθώς το γκολ του Πατσίνι στο 52’ της έδωσε το «τρίποντο» στο ματς με την Νάπολι (1-0 στο «Λουίτζις Φεράρις») και έτσι διατήρησε την διαφορά των δύο βαθμών από την Παλέρμο που νίκησε με 2-1 στο Μπέργκαμο την καταδικασμένη Αταλάντα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της 38ης (τελευταίας) αγωνιστικής της Serie A:

Κατάνια-Τζένοα 1-0
65’ Μάξι Λόπεζ
* Στο 64’ αποβλήθηκε ο Γιούριτς της Τζένοα

Κιέβο-Ρόμα 0-2
39’ Βούτσινιτς, 45’ Ντε Ρόσι

Αταλάντα-Παλέρμο 1-2
48’ Τσεράβολο/ 12’, 94’ πεν. Καβάνι

Σιένα-Ίντερ 0-1
57’ Μιλίτο

Κάλιαρι-Μπολόνια 1-1
65’ Ραγκάτσου/ 3’ Ανταΐλτον

Πάρμα-Λιβόρνο 4-1
45’, 46’ Λαντσαφάμε, 49’ Μορόνε, 91’ Κρέσπο/ 72’ Ντανιλεβίτσιους

Σαμπντόρια-Νάπολι 1-0
52’ Πατσίνι

Μπάρι-Φιορεντίνα 2-0
35’ Στελίνι, 95’ Ρίβας
* Στο 94’ αποβλήθηκε ο Γκαμπερίνι της Φιορεντίνα

Από το Σάββατο

Μίλαν-Γιουβέντους 3-0
14’ Αντονίνι, 29’, 67’ Ροναλντίνιο

Λάτσιο-Ουντινέζε 3-1
16’ Χιτσλσπέργερ, 41΄Φλοκάρι, 52΄ Μπρόκι/ 30’ Ντι Νατάλε
* Στο 38’ αποβλήθηκε ο Ίσλα της Ουντινέζε

Δεν υπάρχουν σχόλια: