Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ασταμάτητη η Αρμάνι!!

Έχει βρει ρυθμό και συνεχίζει απτόητη για τη δεύτερη θέση! Η Αρμάνι Μιλάνο έκανε άνετο πέρασμα απ’ την Βασκονία όπου επικράτησε 83-65 της Λαμποράλ Κούτσα κι ανέβασε στο 7-3 το ρεκόρ της!

Ασταμάτητη η Αρμάνι!
Θέλει τη δεύτερη θέση και κάθε αγωνιστική που περνά στο Top-16 της Ευρωλίγκας το δείχνει ακόμα περισσότερο!

Η Αρμάνι πέρασε σαν… σίφουνας απ’ την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα, επικρατώντας 83-65 και βελτίωσε το ρεκόρ της στο 7-3, την ώρα που οι ηττημένοι έμειναν στο 2-8.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Τζέρελς με 17 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Σάμιουελς, ενώ 13 και 12 είχαν οι Τζεντίλε και Λάνγκφορντ αντίστοιχα. Για τους Βάσκους πάλευε…. κυριολεκτικά μόνος του που σταμάτησε στους 30!

Το ματς:

Από νωρίς οι Ιταλοί έδειξαν τα… δόντια τους και προηγήθηκαν με 0-5 και με συνεχόμενες βολές η διαφορά ανέβηκε με το… καλημέρα σε διψήφιο επίπεδο (5-15), ενώ η Αρμάνι συνέχισε με το πόδι… πατημένο στο γκάζι για το 5-20 στο 5’. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν το παράτησε. Ίσα-ίσα με αιχμή του δόρατος τον Πλάις που το πήρε… πάνω του, κατάφερε στο 10’ να πλησιάσει στους 6 πόντους (19-25) και να παραμείνει σε τροχιά… νίκης. Κι όχι μόνο επέστρεψαν οι Βάσκοι, αλλά πέρασαν μπροστά με 26-25, κάνοντας επιμέρους σερί 21-5! Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου (30-31), αλλά σιγά-σιγά Χάκετ και Τζεντίλε πήραν το «όπλο» τους και η διαφορά ανέβηκε στο +9 για τους Ιταλούς (36-45), με τον Ουάλας να γράφει το σκορ του πρώτου μέρους, 36-50.

Ο Πλάις πάλευε μόνος του να γυρίσει το παιχνίδι. Και προς στιγμήν έφτασε κοντά στο να ξανακάνει αμφίρροπο το ματς. Η Λαμποράλ Κούτσα μείωσε στους 7 (47-54) και φάνηκε να δίνει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα. Όσο όμως κι αν οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιστρέψουν, στα κρίσιμα τα έκαναν… σαλάτα, οι Ιταλοί έβρισκαν τις λύσεις επιθετικά για να «ξεκολλήσουν» και στο 30’ η διαφορά είχε ανέβει ξανά στο +12 (55-67), που είχαν μπει οι βάσεις για το ροζ φύλλο αγώνα. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία, καθώς πέραν του Πλάις, οι Βάσκοι δεν είχαν καμία άλλη αξιόπιστη λύση να συνεισφέρει στο σκοράρισμα, κάτι που ουσιαστικά έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων που έφτασαν ακόμα και στο +20 την διαφορά (63-83), προτού ο Πλάις με δύο βολές διαμορφώσει το τελικό 65-83 και ένα άνετο διπλό για την Αρμάνι! Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: