Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η απόδραση των… έντεκα!!

Έντεκα «καμικάζι» πήγαν στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και απέδρασαν! Η Μπέτις νίκησε 2-0 την Σεβίλλη εκτός έδρας, για τους «16» του Europa League και πήρε σαφέστατο προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η απόδραση των… έντεκα!
Τύφλα να χει ο Πελέ, Σιλβέστερ Σταλόνε και η υπόλοιπη παρέα που έχει πετύχει την ιστορική απόδραση!

Οι παίκτες της Μπέτις πήγαν στο «Σάντσες Πιθχουάν», νίκησαν με σκορ 2-0 την Σεβίλλη στην πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Europa League και είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Από την άλλη, οι «σεβιγίστας» αντιμετώπισαν για πρώτη φορά το αντίπαλο δέος της πόλης στην Ευρώπη και δεν μπόρεσαν να κάνουν αυτό, για το οποίο ζούσε και ανέπνεε όλη η Σεβίλλη από την ώρα που έγινε γνωστό το ζευγάρι.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε… Μπέτις! Ακριβώς με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, ο Λεό Μπαπτιστάο εκμεταλλεύτηκε άψογα τη σέντρα του Χουάνφραν, ο οποίος είχε μπει στην περιοχή της Σεβίλλης από τα δεξιά και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους στο 15’.

Όσο και να πίεσαν -15 τελικές προσπάθειες σε μισή ώρα- στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με την ομάδα του Γκάμπριελ Καλντερόν να έχει το προβάδισμα.

Το δεύτερο μισό του παιχνιδιού άρχισε, με τον ίδιο τρόπο που τελείωσε. Οι «σεβιγίστας» έψαχναν διακαώς το τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι, όχι μόνο στο ματς, αλλά και στο κόλπο της πρόκρισης, αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο!

Αυτή τη φορά, ο Λεο Μπαπτιστάο αποφάσισε να αλλάξει ρόλο και έδωσε την ασίστ στον Σεβίγια, ο οποίος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Ρουμπέν Κάστρο, για να στείλει για δεύτερη φορά (77’) τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέτο.

Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, η Σεβίλλη προσπάθησε έστω να σημειώσει το γκολ που θα της έδινε το δικαίωμα να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για πρόκριση στον επαναληπτικό (20/3) του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» , αλλά το 2-0 υπέρ της Μπέτις έμελλε να είναι το τελικό σκορ που δίνει σαφές προβάδισμα στους «μπέτικος» για να περάσουν στους «8».

Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Μπέτο,Μορένο, Κόκε, Φάτσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Ιμπόρα, Κριστοφόρο, Ρέγες, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Μπάκα
Στον πάγκο: Χάβι Βάρας, Φιγκουέιρας, Μαρίν, Τροχόφτσκι, Γκαμεϊρό, Φερνάντεζ, Λουίσμι

Μπέτις (Γκάμπριελ Καλντερόν): Αντάν, Περκίς, Φιγκουέρας, Βιλά, Κάρο, Εντιαγέ, Ρέγες, Μαμπβατί. Χουαφράν, Λεό Μπαπτιστάο, Ρουμπέν Κάστρο
Στον πάγκο: Παουλάο, Αμάγια, Βαντίγιο, Σάρα, Σάλβα Σεβίγια, Ροντρίγκεζ, Χόρχε Μολινά

Διαιτητής: Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Σάντσεθ Πιθχουάν Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: