Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Αυτοί σώζονται, αυτοί για φούντο!

«Ντου από Παντού» για την μεγάλη μάχη στην Σούπερ Λίγκα που θα σπάσει καρδιές. Ποιοι γλιτώνουν, ποιοι κινδυνεύουν στις έξι τελευταίες αγωνιστικές; Σπέσιαλ ανάλυση. Πόσες αγωνιστικές μείνανε; Έξι όλες κι όλες. Άρα, τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ. Κι αν στην κορυφή ξέρουμε πάνω – κάτω τι θα γίνει, αφού είναι γνωστό ήδη ποιος παίρνει το πρωτάθλημα και ποιοι μπαίνουν πλέι οφ, υπάρχει και η ουρά. Κι εκεί αναμένεται να σπάσουν καρδιές.
Τις περιπέτειες
Κατ’ αρχήν, έτσι όπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα υπάρχουν ομάδες που φαίνεται ότι γλιτώνουν τις περιπέτειες.
Όταν, δηλαδή, μένουν έξι αγώνες κι έχεις μια διαφορά από τον υποβιβασμό που ήδη ξεπερνάει τους 6-7 βαθμούς, τότε καλά είσαι. Έχεις μια σχετική άνεση. Λογικά, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, ο 17ος είναι ο Πλατανιάς με 25 β. Και 16η, που πάει μπαράζ, είναι η Βέροια με 27.
Δύσκολα να κινδυνέψουν
Υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει ακόμα και για μπαράζ ο Παναιτωλικός που είναι 9ος στους 34; Από δύσκολο ως απίθανο. Άσε που έχει και καλή ομάδα. Καλλονή και Λεβαδειακός είναι στους 33 β. Και κουτσά – στραβά τα αποτελέσματα που χρειάζονται, συνήθως τα παίρνουν. Άρα, οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους. Μάλλον ήδη σώζονται, δηλαδή. Αν συνυπολογίσουμε και την γενική τους εικόνα.
Με εμπειρίες
Εργοτέλης και Ξάνθη είναι στους 32. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι εντελώς άνετες αυτές οι δυο ομάδες, όμως έχουν εμπειρίες από τέτοιες καταστάσεις. Τίποτα δεν αποκλείεται, αλλά δύσκολα θα μπερδευτούν.
Τα ζόρια
Και πάμε εκεί που αρχίζουν τα ζόρια. Ο Πανιώνιος είναι στους 31 και με το άγχος. Το καλό γι’ αυτόν είναι ότι από τα έξι παιχνίδια τα τέσσερα τα έχει στη Νέα Σμύρνη. Άρα, πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να τα καταφέρει να ξεκολλήσει. Εκεί ποντάρει.
Σκούρα τα πράγματα
Ο Απόλλων είναι 15ος με 29 β. Δείχνει τσαγανό σαν ομάδα και το παλεύει. Παίρνει αποτελέσματα, όμως είναι σε δύσκολη θέση εδώ και τόσο καιρό. Και μόνο ότι σε έξι ματς θα δώσει δυο παιχνίδια εκτός έδρας με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κι ένα εντός με ΠΑΟΚ, λέει πολλά. Σκούρα τα πράγματα.
Το πρόγραμμα
Η Βέροια ανάσανε με την τελευταία της νίκη και είναι στους 27. Έχει και τον Μπεν που είναι σε φόρμα. Κι αυτή, όμως, έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Τώρα υποδέχεται τον Ατρόμητο, μετά πάει στην Λιβαδειά, ύστερα παίζει εντός με την Ξάνθη, στο καπάκι Αγρίνιο, μετά εντός με τον Πανιώνιο που καίγεται κι αυτός και κλείνει τη σεζόν στην Βέροια με Αστέρα Τρίπολης.
Στην έδρα του
Ο Πλατανιάς με 25 β. είναι σε δύσκολη κατάσταση έτσι κι αλλιώς. Θα τα δώσει όλα για όλα στα τρία ματς στην έδρα του κυρίως. Με ομάδες που μπορεί να πάρει βαθμούς. Καλλονή, Λεβαδειακό και Παναιτωλικό. Με 6-7 β. όλα γίνονται. Διαφορετικά, δύσκολα.
Ο Άρης
Ο Άρης είναι Άρης. Για να σωθεί, όμως, δεν φτάνει η φανέλα του. Θέλει βαθμούς. Τους περισσότερους απ’ όλους τους άλλους που είναι στην ουρά. Το πρόγραμμά του; Φωτιά. Έχει ΠΑΟΚ, έχει Πανθρακικό εκτός, Εργοτέλη εντός, Ολυμπιακό εκτός, Τρίπολη εκτός, ΠΑΣ εντός. Με 19 β. είναι αυτή τη στιγμή ο Άρης. Απέχει 8 β. από το μπαράζ. Άρα θα χρειαστεί το λιγότερο 11-12 β. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν μπορεί να βρεί τέσσερις νίκες σε έξι ματς. Μπορεί;
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: