Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Να ξαναζήσουμε τέτοιες επιτυχίες»

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νίκος Μπουντούρης. Θυμήθηκε την πολύ μεγάλη επιτυχία στην Τεργέστη και μίλησε για το μπάσκετ εκείνης της εποχής αλλά και για την νέα γενιά σήμερα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Μποντούρης:
Για την επιτυχία με την Στεφανέλ:“Χαίρομαι που θυμάμαι εκείνα τα χρόνια. Είχε χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια καθώς το σκορ ήταν  ασυνήθιστα πολύ υψηλό. Η Στεφανέλ ήταν από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Αυτοί που θυμούνται το παιχνίδι, ήταν χαρακτηριστικό πως υπήρχε μεγάλη ευστοχία και όλοι είχαν διακριθεί στο επιθετικό κομμάτι.Είναι 20 χρόνια που έχουν περάσει, ο χρόνος δεν σταματάει και ελπίζω να τα ξαναζήσουμε αυτά με τα νέα παιδιά”.
Για την υποδοχή του κόσμου στο αεροδρόμιο:“Τότε ήταν συνηθισμένο φαινόμενο ο κόσμος να μπαίνει ακόμα και μέσα στην πίστα όταν γυρνούσαμε. Την πίστα εμείς την βλέπαμε μαύρη από τον κόσμο. Ήμουν σε μια εποχή που είχαμε πολλούς τίτλους με στιγμές που δεν ξεχνάς εύκολα και χαρακτηρίζουν την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ”.
Για την ομάδα που είχε ο ΠΑΟΚ εκείνη την εποχή:“Εκείνη η χρονιά είχε μια πολύ καλή ομάδα. Ήμασταν πλήρεις και είχαμε ξεκινήσει με τον Ίβκοβις που ήρθε σε σύγκρουση με την διοίκηση και μετά ήρθε ο Μαρκόπουλος. Είχαμε φτάσει κοντά σε όλους τους τίτλους και όλοι όσοι μας βλέπον μας θαυμάζανε και οι μπασκετικοι όλοι θυμούνται εκείνη την ομάδα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε έρθει στην Ιταλία και στο τέλος είχαν χειροκροτήσει και οι Ιταλοί οπαδοί”.
Για την προσωπική του ιστοσελίδα:“Έχω μια ιστοσελίδα προσωπική με πολλά αποκόμματα από την ιστορία του ΠΑΟΚ σε αρχείο. Έχω αρκετά βίντεο όπως και αυτό με την Τεργέστη. Είναι το www.nikosboudouris.com/ και είναι ανοιχτό για όλους του φίλους του ΠΑΟΚ. Είναι δημιούργημα του πατέρα μου. Είχε κρατήσει το αρχείο και δεν το ήξερα. Αποφάσισα να το βγάλω σε κοινή θέα. Ο πατέρας μου κρατούσε τα αποκόμματα από όταν ήμουν 16 χρονών και μου τα παρουσίασε σαν δώρο όταν ήμουν 35″.
Για το πώς έχει τον ΠΑΟΚ στην καρδιά του:“Έπαιξα εννιά χρόνια στον ΠΑΟΚ και σύνολο 19 χρόνια στο μπάσκετ επαγγελματικά. Όταν με ρωτάνε τι ομάδα είμαι λέω μπασκετικός. Το να πει ότι είσαι ΠΑΟΚτσής είναι μεγάλος τίτλος και μεγάλη υποχρέωση στην ομάδα. Εγώ ήμουν επαγγελματίας. Μεγάλωσα όμως και αντρώθηκα στον ΠΑΟΚ από 17  χρονών και ένα μεγάλο συναισθηματικό κομμάτι είναι εκεί. Επίσης είμαι πρόεδρος στα Βριλήσσια που δραστηριοποιούμε με ακαδημίες όταν με ρωτάνε τι ομάδα είμαι λέω δείτε τα χρώματα στα Βριλήσσια που είναι ασπρόμαυρα. Δεν δηλώνω ΠΑΟΚτσής γιατί για να δηλώσω κάτι τέτοιο πρέπει να έχω δώσει πολλά. Έχω πάρει παραπάνω από όσα έχω δώσει”.
Για το ήθος των παικτών εκείνη την εποχή:“Τότε είχαμε πολύ καλά παιδιά στην ομάδα. Εγώ ήμουν λίγο μικρότερος και οι συμπαίκτες λειτουργούσαν ως πρότυπα για εμέαν. Ο Μπάνε, ο Κόρφας και ο Σάβιτς μου έδειχναν έναν δρόμο όπως και οι προπονητές”.
Για το αν έχει στενές επαφές με τους συμπαίκτες εκείνης της εποχής:
“Μιλάμε στα φιλανθρωπικά παιχνίδια που παίζουν οι βετεράνοι. Προς τιμήν του Μπάνε έρχεται σε όλα αυτά τα παιχνίδια για τα παιδιά. Έρχεται και τσαλακώνεται μπασκετικά μαζί μας. Όλοι βρισκόμαστε με τον Χρήστο Κωνσταντίδη να κανονίζει. Με όλους μιλάω. Βρισκόμαστε με τον Κόρφα, με τον Σταυρόπουλο μιλάω στο τηλέφωνο, με τον Γαλακτερό μένω κοντά, με τον Ρεντζιά και τον Τζέκο και γενικά με όλους αυτούς. Χαιρόμαστε να μιλάμε με για την νέα γενιά που είναι ποιο βελτιωμένη από εμάς”.
Για τα παιδιά που προπονεί:“Τα παιδιά έχουν ανάγκη να πιστέψουν σε κάτι. Αν ο προπονητής και ο δάσκαλος τους δώσουν να πιστέψουν σε κάτι τότε το αγαπάμε. Ο προπονητής είναι καθοδηγητής. Είναι καλοί μαθητές και τους καθοδηγούμε γενικότερα. Είναι και η δημιουργία χαρακτήρων που είναι πολύ σημαντική”.
Πηγή:arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: