Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

«Φτερούγισμα» για προημιτελικά!!

Με πρωταγωνιστή τον Λουιζάο, που καθάριζε στην άμυνα και σκόραρε(δις), η Μπενφίκα νίκησε 3-1 την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και βρίσκεται με τα δύο…πόδια στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

«Φτερούγισμα» για προημιτελικά
Ο Βραζιλιάνος στόπερ «χτύπησε» δύο φορές, μια στο 58ο και μια στο 84ο λεπτό, χτίζοντας πάνω στις βάσεις που είχε βάλει η ομάδα της Λισσαβόνας από το 30ο λεπτό με το γκολ του Ροντρίγκο. Ο Έρικσεν που μείωσε στο 63’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ήταν απελπιστικά μόνος. Η Τότεναμ χτυπήθηκε από τους «Αετούς» στην κόντρα (1ο γκολ), αλλά και στις στημένες φάσεις, όπου ο Λουιζάο, την τιμώρησε δύο φορές.

Η Τότεναμ μετά το πρώτο 15λεπτο, όπου έγινε αναγνωριστικό παιχνίδι κι από τις δύο πλευρές, προσπάθησε ν’ ανεβάσει στροφές και να πιέσει κυρίως από την δεξιά πλευρά της επίθεσης της. Παρά τα 4 κόρνερ που κέρδισε σε αυτό το διάστημα, δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια σπουδαία φάση στα καρέ της Μπενφίκα.

Έτσι οι «Αετοί» σε μια στιγμή που η Τότεναμ, είχε αρχίσει ν’ ανεβάζει έξτρα παίκτες στην επίθεση, έβγαλε μια εξαιρετική κόντρα με τον Ρούμπεν Αμορίμ, να βγάζει μια υπέροχη κάθετη πάσα στον Ροντρίγκο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Άγγλων και μπαίνοντας στην περιοχή, πλάσαρε με το αριστερό για να δώσει προβάδισμα στην Μπενφίκα, στο 30ο λεπτό. Η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει, αλλά δεν κατάφερε κάτι μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.

Στο 48ο λεπτό, η Τότεναμ έχασε την μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια, μετά από μια υπέροχη ενέργεια του Έρικσεν, έβγαλε τον Αντεμπαγιόρ απέναντι από την εστία αλλά αυτός έκανε ένα πολύ άστοχο σουτ. Στο 57’ ο Κέιν έκανε το λάθος και ο Αμορίμ μετά από θαυμάσια πάσα που πήρε σούταρε, αλλά ο Γιορίς έδιωξε σε κόρνερ. Από αυτό το «στημένο» η Μπενφίκα έφτασε στο 0-2 με τον Λουιζάο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αφού σηκώθηκε ανενόχλητος στο πρώτο δοκάρι.

Τα «σπιρούνια» κατόρθωσαν ν’ απαντήσουν στο 63ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν και να μειώσει στο ένα γκολ την διαφορά. Η Τότεναμ προσπαθούσε να βγει μπροστά, ωστόσο η άμυνα της συνέχισε ν’ αντιμετωπίζει προβλήματα. Στο 73ο σε μια βαθιά μπαλιά, ο Αμορίμ, πίεσε τον Καμπούλ και τον Γιορίς και ο Γάλλος πορτιέρο την τελευταία στιγμή, πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ.

Στο 84ο λεπτό, η Τότεναμ πλήρωσε την αδυναμία της στα «στημένα» για μια ακόμα φορά. Εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Γκαράι παίρνει την κεφαλιά, ο Γιορίς αποκρούει, αλλά ο Λουϊζάο με κεραυνό γράφει το 1-3 και δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Μπενφίκα, που λίγο έλειψε να κάνει το 1-4 στο φινάλε.

Oι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ (76΄ Ρόουζ), Καμπούλ, Βερτόνχεν, Λένον, Παουλίνιο, Αντεμπαγιόρ, Νότον, Έρικσεν, Σάντρο (82’ Μπενταλέμπ), Κέιν (75’ Σολδάδο)

Μπενφίκα: Όμπλακ, Λουιζάο, Φέισα, Αμορίμ, Καρντόζο (65’ Γκαϊτάν), Σουλεϊμάνι (65’ Πέρεζ), Σικουεϊρα, Ροντρίγκο (87’ Λίμα), Γκαράι, Σίλβιο, Μάρκοβιτς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: