Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οι κακοί μαθητές… Lotus, Force India και Toro Rosso!

Αλλαγές στις μπροστινές αεροτομές «βλέπει» ο Τσάρλι Γουίτινγκ για την επόμενη σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς Lotus, Force India και Caterham δεν ικανοποίησαν τη FIA.

Οι κακοί μαθητές… Lotus, Force India και Toro Rosso
Με σκοπό την ασφάλεια των πιλότων η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA, όρισε αλλαγές στις μπροστινές αεροτομές, μειώνοντας την απόστασή τους από το έδαφος.

Ωστόσο, κάποιες ομάδες ενώ προσαρμόστηκαν στους νέους κανονισμούς δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν τη FIA με τα… δημιουργήματά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τσάρλι Γουίτινγκ, οι αεροτομές θα έπρεπε να είναι παρόμοιες με αυτές των Ferrari και Mercedes με τις Lotus, Toro Rosso, Caterham και Force India να είναι οι… κακοί μαθητές.

Ακόμη, ο Γουίτινγκ πρόσθεσε πως και την επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά στην μπροστινή αεροτομή, ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο.

«Αρκετές ομάδες βρήκαν λύσεις για τις μπροστινές αεροτομές, αλλά δεν κινήθηκαν στο πλαίσιο που θέλαμε. Κατά μέσο όρο είναι 200 χιλιοστά χαμηλότερες από πέρυσι. Δεν λειτούργησε όπως θα θέλαμε, αλλά έχουν βελτιωθεί πολύ από την περσινή σεζόν, ωστόσο θα πρέπει να το δούμε ξανά την επόμενη χρονιά».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: