Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

''Yes, we can!''

Το sport-fm.gr πήρε συνέντευξη από τον Τζίμι Κόνραντ, βασικό σέντερ μπακ της εθνικής των ΗΠΑ στην ήττα τους από τη Γκάνα στο Μουντιάλ του 2006, που σήμανε τον αποκλεισμό τους από τους ομίλους.

''Yes, we can!''
Εκδίκηση και φιλοδοξίες! Αυτές οι δύο λέξεις προσδιορίζουν το παρελθόν και το μέλλον των ΗΠΑ σε αυτό το Μουντιάλ. Έχοντας επικρατήσει του «κακού τους δαίμονα», της Γκάνας, στο πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν τη πρόκριση στους 16, την Κυριακή, κόντρα στην Πορτογαλία, σε έναν όμιλο που θεωρείται από πολλούς, ως ο πιο αμφίρροπος της διοργάνωσης.

Το sport-fm.gr πήρε συνέντευξη από τον Τζίμι Κόνραντ, βασικό σέντερ μπακ της εθνικής των ΗΠΑ στην ήττα από τη Γκάνα στο Μουντιάλ του 2006, που σήμανε τον αποκλεισμό από τους ομίλους. Ο Τζίμι βρίσκεται στη Βραζιλία για λογαριασμό του καναλιού του youtube ''KICKTV'', όπου παρουσιάζει το πρόγραμμα ''Jimmy/s Big Adventure'' (μεταφρ: H μεγάλη περιπέτεια του Τζίμι) και κάνει περιοδεία στις βραζιλιάνικες πόλεις που διεξάγονται αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο 37χρονος παρουσιαστής μίλησε για τη νίκη των ΗΠΑ απέναντι στη Γκάνα και έδειξε αισιόδοξος για το μέλλον των Αμερικανών στη διοργάνωση. Επίσης, έδωσε τις απόψεις του για το Μουντιάλ γενικότερα και αποκάλυψε μια συνέντευξη -έκπληξη που έχει στα σκαριά, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης!

-Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ της ομάδας των ΗΠΑ το 2006 και αυτής που αγωνίζεται τώρα στα γήπεδα της Βραζιλίας; Ποια είναι καλύτερη;

Ελπίζω πως οχτώ χρόνια αργότερα από το 2006, παράγουμε καλύτερους παίκτες! Γιατί έτσι πρέπει να γίνεται. Η εθνική σου ομάδα πρέπει να γίνεται ολοένα καλύτερη και πιστεύω ότι είμαστε καλύτεροι. Το 2010, στη Νότια Αφρική, τερματίσαμε πρώτοι στον όμιλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας, και τώρα, το 2014, είμαστε σε θέση να κανουμε το ίδιο, έχοντας πολύ σκληρό ανταγωνισμό.

-Πόσο μακριά πιστεύεις μπορεί να φτάσει αυτή η αμερικανική ομάδα;

Πιστεύω ότι μπορούμε να ηγηθούμε στον όμιλο, τον ¨Όμιλο του Θανάτου¨, και να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι απ ότι νομίζουν οι περισσότεροι ότι είμαστε, αλλά δεν θα είναι εύκολο. Πορτογαλία και Γερμανία έχουν απίθανους παίκτες, οπότε θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όσο για το πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, λοιπόν, πιστεύω ότι το να πάμε μέχρι τα προημιτελικά είναι μία πραγματική πιθανότητα.

-Κάνε μας ένα σχόλιο σχετικά με την αναμέτρηση των ΗΠΑ κόντρα στη Γκάνα...

Το αγαπημένο μου κομμάτι όσον αφορά το ματς με τη Γκάνα είναι ότι δεν αποδώσαμε τα μεγιστα και παρ/όλα αυτά κερδίσαμε. Δεν είμαι σίγουρος ότι οι ομάδες μας στα προηγουμένα Παγκόσμια Κύπελλα θα έκαναν το ίδιο.

-Ποιος Αμερικανός παίκτης σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής;

Ο Γκέοφ Κάμερον. Το κέντρο της άμυνας δεν είναι η φυσική του θέση, προτιμά να παίζει ως αμυντικός μέσος ή δεξί μπακ, αλλά έκανε φοβερό παιχνίδι απέναντι στη Γκάνα, και θα χρειαστούμε την παρουσία του και την ηγετικότητά του, ώστε να βοηθήσει τις ΗΠΑ να εξακολουθούν να κερδίζουν παιχνίδια.

-Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το Μουντιάλ; Ποια σε έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής στη διοργάνωση;

Η Βραζιλία είναι προφανώς το φαβορί, αλλά οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί και οι Χιλιανοί, επίσης φαίνονται πολύ καλοί. Ενώ η Κόστα Ρίκα με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο! Νίκησαν την Ουρουγουάη με 3-1 και την Ιταλία με 1-0 και δεν ήταν τυχαίο. Έπαιξαν πάρα πολύ καλά.

-Θα ήθελες να ήσουν μέρος αυτής της αμερικανικής ομάδας που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας;

Φυσικά! Κάθε φορά που μπορείς να εκπροσωπείς τη χώρα σου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μια απίστευτη τιμή.

-Μίλησέ μας για την αίσθηση του να συμμετέχεις και να αγωνίζεσαι σε ένα Μουντιάλ..

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και εξαργυρώθηκε όλη η σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα για να γίνω ένας καλός παίκτης. Επίσης, αντάλλαξα φανέλες με τον Αντρέα Πίρλο, μετά το ματς που παίξαμε κόντρα στην Ιταλία. Και είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες!

-Ήσουν στη βασική ενδεκάδα των ΗΠΑ στο ματς απεναντι στη Γκάνα, το 2006. Πιστεύεις ότι αυτή η νίκη κόντρα στη Γκάνα στο τρέχον Μουντιάλ ήταν μία εκδίκηση;

Απολύτως! Γιατί, όχι μόνο μας νίκησαν το 2006, αλλά μας απέκλεισαν και το 2010 στη φάση των 16, όπως επίσης και στο Μουντιάλ Κ20 μερικά χρόνια πριν. Κυριαρχούσαν στις μεταξύ μας αναμετρήσεις! Αλλά όχι πια...

-Αγωνιζόσουν ως σέντερ μπακ. Ως ειδικός σε αυτή τη θέση, ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του κόσμου, τη δεδομένη στιγμή;

Ο Τιάγκο Σίλβα. Πάντα ήρεμος, με ή χωρίς τη μπάλα, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι και στα τάκλινγκ, με καλές τοποθετήσεις, και καλός ηγέτης.

-Να περιμένουμε κάποιες εκπλήξεις από το KICKTV κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Εκπλήξεις; Έχω σχεδιασμένη μία τετ α τετ συνέντευξη με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε συνεργασία με την Adidas Football, οπότε αυτό ίσως αποτελέσει έκπληξη για μερικούς.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: