Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Τρωτή η Γερμανία, αλλά και υποψία επιλογής…!

Ο Κώστας Μιαούλης, γράφει για την εικόνα της Γερμανίας που φάνηκε πως δεν είναι ανίκητη, αλλά και ένα σενάριο μιας και η δεύτερη θέση στον όμιλο, πιθανώς, τους βολεύει περισσότερο

Τρωτή η Γερμανία, αλλά και υποψία επιλογής…
Η Γερμανία είχε προβλήματα και πριν το Μουντιάλ. Και γκρίνια είχε για τις επιλογές του Λεβ, που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη στήλη μας. Τα «πάντσερ» όταν θα βρουν μια αφελή, ποδοσφαιρικά, ομάδα σαν την Πορτογαλία, θα την σκορπίσουν. Όταν όμως βρουν πειθαρχημένες ομάδες σαν την Γκάνα που έχουν υπομονή, αντοχή, δυνάμεις και σκληράδα, θα βρουν αντίσταση.

Toυ Κώστα Μιαούλη

Η «νασιοναλμανσάφτ» τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στους Γκανέζους. Ο Κεντίρα έμοιαζε πολύ soft για το σκληροτράχηλο κέντρο της αφρικανικής ομάδας, ενώ και οι τρεις γρήγοροι επιθετικοί μπλοκαρίστηκαν από τα μεγάλα κορμιά της αντίπαλης ομάδας. Έπρεπε να μπει ο Κλόζε για να σώσει την παρτίδα και να σώσει το γόητρο της διεκδικήτριας που φιγουράρει ως ένα από τα τρία μεγάλα φαβορί.

Βέβαια και η Αργεντινή δεν πήγε πίσω. Χρειάστηκε ένα γκολ του Μέσι, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, προκειμένου να μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του Ιράν. Για μένα είναι λάθος η συζήτηση, να γίνεται όλη η κουβέντα γύρω από τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Διότι η «μπιανκοσελέστε» έχει κι άλλους παικταράδες που, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα στο τουρνουά, ως τώρα. Ο Ντι Μαρία χάλια, ο Ιγκουαϊν δεν βλεπόταν, ο Ακγκουέρο προσπαθούσε, αλλά τίποτα.

Για τον παραπάνω λόγο κάνω μια εικασία. Οι Γερμανοί δεν θα έκαναν και σαν τρελοί να έρθουν πρώτοι στον όμιλο τους. Διότι αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρέπει, αν θέλουν να πάνε στον τελικό, να ξεπεράσουν στα προημιτελικά τη Γαλλία και στα ημιτελικά τη Βραζιλία, αφού στους «16» θα έχουν παίξει με κάποιον από τον 8ο όμιλο. Αν όμως έρθουν δεύτεροι, θα παίξουν στους «16» με κάποιον από τον 8ο όμιλο, μετά λογικά με την Αργεντινή και μετά πιθανώς με την Ολλανδία, αν έρθει πρώτη στον όμιλο της και φτάσει μέχρι τους «4». Γιατί αν δεν έρθει πρώτη η Ολλανδία, τότε ο δρόμος ίσως γίνεται ακόμα πιο βατός για τα «πάντσερ», εφόσον έχουν περάσει την παρέα του Μέσι στα προημιτελικά. Υπενθυμίζω πως οι Γερμανοί έχουν αποκλείσει την Αργεντινή σε δύο σερί Μουντιάλ. Το 2006 στα πέναλτι και το 2010, με το εμφατικό 4-0.

Οι Γερμανοί στο προηγούμενο Μουντιάλ, υποχρεώθηκαν έτσι όπως πήγαν τα ταμπλό, να παίξουν με Αγγλία, Αργεντινή και στον ημιτελικό με την Ισπανία. Ήταν απίθανο, οποιαδήποτε ομάδα, όσο καλή και να είναι, να περάσει όλους αυτούς, για να φτάσει τελικό. Όπως πάει να διαμορφωθεί το κάτω ταμπλό, σε αυτό που θα πάνε αν έρθουν 2οι, ίσως να είναι λουκούμι γι’ αυτούς.

Γι’ αυτό και θεωρώ πως παίζοντας την τελευταία μέρα κι έχοντας δει πως έχουν γίνει τα πλασαρίσματα στους υπόλοιπους έξι ομίλους, από το 1 μέχρι το 6, οι Γερμανοί αν τους παίρνει, ίσως επιδιώξουν να έρθουν 2οι, στο γκρουπ τους, αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα αν οι Αμερικανοί, νικήσουν την Πορτογαλία, το ξημέρωμα της Δευτέρας, αρκεί μια ισοπαλία στα "πάντσερ", την τελευταία αγωνιστική με τις Η.Π.Α, για να είναι σίγουρα στη 2η θέση. Αν κάνουν δύο νίκες οι Πορτογάλοι κι εκείνοι φέρουν Χ με τις Η.Π.Α οι Γερμανοί, πάλι θα είναι 2οι!!!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: