Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Λόγος αισιοδοξίας!

Σε μια Ελλάδα που αγωνιά για το μέλλον της, η Εθνική Εφήβων με τις εμφανίσεις της δίνει έναν λόγο για χαμόγελα και αισιοδοξία. Μετά το 3/3, σειρά παίρνει η Τυνησία. Τα «σταυρώματα» μέχρι την τετράδα.

Λόγος αισιοδοξίας

Αποστολή στο Ηράκλειο, Χρήστος Ρομπόλης

Με όπλο την εξαιρετική της άμυνα, τον πλουραλισμό στην επίθεση, το πάθος και την ώθηση του κόσμου που την έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή, η Εθνική Εφήβων νίκησε τους ισχυρούς «πλάβι». Ούτε το κακό παρελθόν απέναντι σε μια ομάδα που μας είχε νικήσει τρεις φορές τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια και ήδη δύο φέτος σε φιλικά, ούτε τα προβλήματα των Σταμάτη και Σκουλίδα που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του αγώνα στάθηκαν ικανά να φράξουν το δρόμο της ελληνικής ομάδας προς την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου.

Ακόμη όμως είμαστε στην αρχή… Η Τυνησία, αντίπαλος στους «16» απόψε (20:30, ΕΡΤ 2, ΣΠΟΡ FM 94,6) φαντάζει μάλλον χαμηλό εμπόδιο. Και τέτοιο θα αποδειχτεί και στην πράξη, αν η Εθνική παρουσιαστεί απλώς σοβαρή. Μιλάμε, άλλωστε, για την ομάδα που έχασε με 57 πόντους (96-63) από τον Καναδά, 29 από την Αυστραλία (93-64) και 27 από την Ιταλία (89-62). Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, απαιτείται προσοχή, ώστε να γίνει το ματς ένα καλό «ζέσταμα» για την πολύ δύσκολη συνέχεια.

Ούτε σε αυτό το ματς αναμένεται να παίξει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που μπήκε και πάλι κόντρα στη Σερβία για τα… μόρια (απαιτείται ένα μίνιμουμ συμμετοχών και να τερματίσει η ομάδα στην πρώτη εξάδα, ώστε να περάσουν οι διεθνείς σε σχολές), ενώ αντίθετα τα προβλήματα που αποκόμισαν απέναντι στους «πλάβι» Σταμάτης και Σκουλίδας δεν μοιάζουν σοβαρά.

Το… μέλλον

Εφόσον η Εθνική κάνει το καθήκον της, θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής το νικητή του Ισπανία-Αίγυπτος, δηλαδή… την πρώτη. Αν ξεπεράσει το εμπόδιο των δυνατών, αλλά σε καμία περίπτωση ανίκητων Ιβήρων, θα συναντήσει στον ημιτελικό του Σαββάτου τις ΗΠΑ. Ας μην προτρέχουμε όμως…

Το πρόγραμμα της φάσης των 16 (Τετάρτη, 1/7):

ΚΓ Ηρακλείου
13.45 Ιράν-Τουρκία
16.00 Κροατία-Κίνα
18.15 ΗΠΑ-Αργεντινή
20.30 Τυνησία-Ελλάδα

ΚΓ Πανεπιστημίου
13.15 Αίγυπτος-Ισπανία
15.30 Ιταλία-Δομινικανή Δημοκρατία
17.45 Καναδάς-Κορέα
20.00 Αυστραλία-Σερβία *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: