Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Απαραίτητα χρειάζονταν!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επικείμενη πρώτη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού.
Το τι θα κάνει ο Φράνκο Χάρα στον Ολυμπιακό δεν το ξέρω. Απ΄ όσα έχω προλάβει κι έχω δει, νομίζω ότι στην καλή του φόρμα, μπορεί να δώσει μεγάλες βοήθειες. Το πόσο γρήγορα θα είναι στην καλή του φόρμα, λόγω της αγωνιστικής απραξίας του τον τελευταίο καιρό, πρέπει απλά να περιμένουμε να το δούμε.
Ο Χάρα δεν είναι…Αγκουέρο αλλά στα καλά του έχει τη δυνατότητα να κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά για τον Ολυμπιακό-γιατί μπορεί και να σκοράρει, αλλά και να φτιάξει γκολ και να δημιουργήσει ρήγματα, παίζοντας είτε μόνος του στην επίθεση, είτε μαζί με το Μήτρογλου (το καλύτερό του, το 4-4-2), είτε στα άκρα, δεξιά η, αριστερά. Σέντερ φορ είναι ο Αργεντίνος, όμως επανειλημμένως έχει παίξει και στα πλάγια της επίθεσης.
Για παράδειγμα, στην Ισπανία, στη Γρανάδα, όπου ήταν βασικός σχεδόν στα δύο τρίτα των αγώνων της, είχε παίξει τα μισά ματς έξω δεξιά, τα άλλα μισά έξω αριστερά και μία φορά πίσω από το σέντερ φορ. Μάλιστα είχε βάλει κι ένα ωραίο γκολ επί της Ρεάλ, που μπορείτε να δείτε εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=0MmyoCjy_WE).
Επίσης, στην επιστροφή του στην Αργεντινή, πρόπερσι, με τη Σαν Λορέντσο, έπαιξε εφτά ματς στα πλάγια της επίθεσης και τα υπόλοιπα σέντερ φορ.
Γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζονταν απαραίτητα κι άλλο σέντερ φορ, αφού εκτός του Μήτρογλου δεν υπήρχε «έτοιμη» λύση, καθώς ο Μπενίτες ακόμη ψάχνει να βρει τις ισορροπίες του σε ένα καινούργιο πρωτάθλημα, πολύ διαφορετικό από της Παραγουάης. Κι αφού βρέθηκε η λύση του Χάρα, που μπορεί να βοηθήσει κι από πλάγια, ακόμη καλύτερα. Κι ακόμη καλύτερα να έρχονταν ο...Μιραλάς, αλλά αυτό δεν γίνονταν. Επαναλαμβάνω πως το κλειδί θα είναι το παιδί να ετοιμαστεί γρήγορα και να επιστρέψει στη φόρμα που π.χ. είχε το περσινό πρώτο εξάμηνο, αγωνιζόμενος στην Εστουντιάντες, η οποία διεκδίκησε το πρωτάθλημα ως την τελευταία αγωνιστική.
Παρεμπιπτόντως, κι επειδή διαβάζω πάντα Τσώχο, αναφορικά με την επισήμανσή του για τις δύο ασίστ του Κασάμι στο φετινό πρωτάθλημα, που πράγματι είναι λίγες με βάση τις δυνατότητές του, είμαι υποχρεωμένος να προσθέσω ότι στο πρωτάθλημα έχει άλλες δύο ασίστ σε ευκαιρίες που χάθηκαν και να θυμίσω ότι έχει τρεις ασίστ και στο Τσάμπιονς Λιγκ (μία στο Μήτρογλου στο τρίτο γκολ επί της Ατλέτικο και δύο σε Φουστέρ κι Αφελάί στα δύο από τα τέσσερα γκολ επί της Μάλμε).
Δεν είναι κι άσχημα τρεις ασίστ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Βάσει του Uefa.com πρώτοι στις ασίστ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ είναι με τέσσερις οι Φάμπρεγκας και Κόκε και με τρεις οι Κασάμι και Αζάρ-ο δε Κασάμι είχε το μακράν λιγότερο χρόνο συμμετοχής απ΄όλους.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: