Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τόμιτς: «Ο Σφαιρόπουλος ηρέμησε την ομάδα»

Στη διαχείριση της ψυχολογίας των παικτών από το Γιάννη Σφαιρόπουλο στάθηκε ο Μίλαν Τόμιτς μετά το ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, τονίζοντας πως ήταν το «κλειδί» για να φτάσει στη νίκη ο Ολυμπιακός.
«Ο Σφαιρόπουλος ηρέμησε την ομάδα. Αυτό ήταν ένα ακόμα στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Όταν χάνεις με 11 πόντους στο ημίχρονο η ομάδα θέλει ηρεμία και στη συνέχεια να πηγαίνεις επίθεση-επίθεση, άμυνα-άμυνα για να καταφέρεις να μειώσει τη διαφορά. Αυτό κάναμε και στο τέλος βγήκαμε νικητές» εξήγησε ο στενός συνεργάτης του προπονητή των «ερυθρόλευκων».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι όμως μόνο αυτό, περιορίσαμε αρκετά την Λαμποράλ στο παιχνίδι ένας με έναν, πράγμα που στο πρώτο ματς δεν είχαμε κάνει. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαν 1/10 τρίποντα, ενώ εμείς 7/15. Ανεβάσαμε τους αριθμούς μας. Η Λαμποράλ δεν βρήκε λύση στο πικ εν ρόλ και όλο αυτό ήταν ένα σύνολο που μας έδωσε το ματς».
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στα σουτ του Βασίλη Σπανούλη που γύρισαν το παιχνίδι: «Με τους πόντους του Σπανούλη άλλαξε η ροή του ματς. Έβαλε τρίποντα που σκότωσαν τον αντίπαλο. Αυτό έδωσε ώθηση σε όλους τους άλλους παίκτες για να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο Top 16, η Λαμποράλ είναι μια καλή ομάδα. Το έδειξε και στο παιχνίδι της με τη Ρεάλ για το πρωτάθλημα. Τώρα εμείς παίζουμε ανά δύο μέρες και πρέπει να ξεκουραζόμαστε και να κάνουμε καλές προπονήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: