Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Καυμενάκης: «Υπάρχει βρωμιά στο ποδόσφαιρο»

Ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Καυμενάκης μίλησε για όλους και για όλα. Από αναφορά σε ποδοσφαιρικές ιστορίες, σχέδια του μέλλοντος και επιλογές ζωής, μέχρι σχολιασμό πολιτικών καταστάσεων, άσχημων εμπειριών και προβλημάτων.
Η συνέντευξη του, εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα, Γιάννη Καϋμενάκη στον Αρκαδία 93.8:

Τι σας έκανε να επενδύσετε στην Αρκαδία και όχι σε κάποια άλλη ομάδα ή σε άλλη πόλη;
 "Μου άρεσε η πόλη, η Αρκαδία, έκανα φίλους, έφτιαξα σπίτια, δέθηκα και μου αρέσει ο κόσμος.  Μας έψησε ο Κώστας ο Αρσένης, φτιάξαμε την ομάδα, δεθήκαμε και με αυτήν και αυτό ήταν όλο. Δεν το έχω μετανιώσει, υπήρξαν δύσκολες στιγμές, αλλά δεν το έχω μετανιώσει".

 Που μπορεί να φτάσει ο Αστέρας;
 "Εκείνο που θέλουμε είναι κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, σε υποδομές, στην ομάδα, σε ανθρώπους, να κάνουμε καλύτερο το γήπεδό μας, τις ακαδημίες. Θέλουμε να σταθεροποιήσουμε την ομάδα στις καλύτερες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αποκτούμε εμπειρίες, γινόμαστε καλύτεροί μέσα από τα όποια λάθη κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να έχουμε τον Αστέρα στην πεντάδα".

Τι παίζει ρόλο για να μπορείς να στοχεύσεις στο πρωτάθλημα; Ο κόσμος, τα συμφέροντα, το σύστημα;
"Όλα παίζουν το ρόλο τους και το σύστημα και ο κόσμος. Αλλιώς παίζεις σε Τούμπα, Καραϊσκάκη, Λεωφόρο και αλλιώς στον Πλατανιά ή στην Τρίπολη. Εμείς τους υποδεχόμαστε με τριαντάφυλλα, είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα. Δεν θέλουμε να ανακατευτούμε με τη βρωμιά, με το παραποδόσφαιρο και θέλουμε να παίρνουμε ότι μας ανήκει χωρίς να αδικούμαστε. Είναι δύσκολο να πούμε πάμε για πρωτάθλημα. Οι ομάδες με κόσμο, έχουν περισσότερα έσοδα, περισσότερες διαφημίσεις, για να πάμε πιο πάνω πρέπει να υπερβούμε το μπάτζετ. Δεν θα παρανομήσουμε όμως. Δεν μας το επιτρέπει το όνομά μας, η ομάδα μας, η πόλη μας".

Είστε έτοιμος να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα; Να τα βάλετε με την βρωμιά που κρύβετε κάτω από το χαλί του ποδοσφαίρου; 
"Υπάρχει βρωμιά στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν συμφέροντα όπως η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου τα έσοδα είναι μεγάλα, ακόμη και η δεύτερη θέση που σου δίνει την ευκαιρία να παίξεις στα προκριματικά. Το χρήμα είναι το κυριότερο συμφέρον που οδηγεί μια ομάδα να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια για να το καταφέρει. Για τα συμφέροντα του Αστέρα έχουμε συγκρουστεί και έχουμε φτάσει μέχρι και στον πρωθυπουργό. Δεν είμαστε τραμπούκοι. Δεν μας αρέσει η βία, ο χρηματισμός. Για τους ανθρώπους μας, την πόλη μας, την ομάδα μας θα συγκρουστούμε με οποιονδήποτε. Θα τον "πελεκήσουμε".


Ο Αστέρας τι ρόλο έχει στις συμμαχίες που δημιουργούνται; 
"Είμαστε μόνοι μας. Τι θα πει συμμαχία ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ; Οποιος έχει κάτι ας έρθει στη Super League. Γιατί μυστικές συναντήσεις; Γιατί δεν καλούν εμάς στις συναντήσεις; Τι έχουμε; Χολέρα; Είμαστε διεφθαρμένοι; Η Ξάνθη ο Εργοτέλης, ο Πλατανιάς, ο ΟΦΗ, τόσες ομάδες! Ολοι θέλουν να γίνουν Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη. Ο Αστέρας αδικείται, η Ξάνθη, ο ΟΦΗ, ο Πλατανιάς όχι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ. Τους χαρίζουν γήπεδα, εκατομμύρια, τα πάντα. Αν έχουν όρεξη καθαρίζουμε το ποδόσφαιρο σε μια μέρα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει κρυστάλλινο, δεν το αφήνουν όμως οι λεγόμενες  μεγάλες ομάδες. Αν θέλει το κράτος βάζει κάποιον φυλακή όχι σήμερα, χθες. Δεν θέλει να το κάνει. Ολοι θέλουν να ευνοούνται, το ποδόσφαιρο είναι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, δεν το αντέχουν όλοι το 50%-50%".

Τι έχετε να πείτε σχετικά με τις συνομιλίες όπου εμπλέκεται ο Αστέρας;
"Δεν υπήρχε περίπτωση να μιλήσουμε με τέτοιους ανθρώπους. Ούτε στον ύπνο μας. Αυτοί προσπαθούν να βρουν κορόιδα που θα πουν να μας έδωσαν χρήματα αλλά εμείς είμαστε αγνοί δεν τα πήραμε. Ετσι και αλλιώς ασχολείται η δικαιοσύνη με αυτά και σύντομα θα λάμψει η αλήθεια. Μην ασχολούμαστε με καφενεία". 

Υπάρχουν αντιπάθειες από τον κόσμο προς την διοίκηση και τι καλύτερο μπορεί γίνει για να έρθει ακόμη πιο κοντά ο Αστέρας στον κόσμο;
"Κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθουμε κοντά στον κσόμο. Το τελευταίο ήταν η νέα μπουτίκ στο κέντρο της πόλης. Είμαστε κοντά στον κόσμο, τον θέλουμε στο γήπεδο, αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Δεν έχει κάνει κάτι κακό η διοίκηση του Αστέρα. Οποιος θέλει μπορεί να μας πει τι τον ενοχλεί, αν έχει δει κάτι στραβό ή αν έχει κάποια καλή ιδέα. Ο κόσμος έρχεται για να δει την ομάδα, όχι εμένα, ή τον Μπάκο, ή τον πρόεδρο, ή τον Μπάμπη τον Σκορπίδα. Δεν κυκλοφορώ με μπράβους, όποιος επιθυμεί μπορεί να με πλησιάσει και να μου τι τον απασχολεί".

Θα μπορούσαν να είναι φθηνότερα τα εισιτήρια;
"Εκδώσαμε εισιτήρια με 100 ευρώ. Δώσαμε ειδικές κατηγορίες με 50 ευρώ. Σε 600 παιδιά εισιτήρια με 10 ευρώ. Την αξία της κάρτας δηλαδή, απλώς για να μην το δώσουμε δωρεάν, μόνο και μόνο για να εκτιμήσουν αυτό που κρατούν, γιατί αν σου χαριστεί κάτι μπορεί να μην το εκτιμήσεις. Δηλαδή με 0.50 λεπτά το παιχνίδι, 1 ευρώ ή 3 ευρώ. Πόσο πιο χαμηλά; Το τζάμπα απαγορεύεται!"

Τι έργα μπορούν να γίνουν στο γήπεδο για να φιλοξενεί κόσμο ακόμη και στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν συχνά στην περιοχή;
"Το γήπεδο είναι σε μια περιοχή που είναι εκτός σχεδίου πόλεως. Αυτό μας προκαλεί προβλήματα σε πολλά που θέλουμε να κάνουμε. Εχουμε πιάσει τα όρια της πολεοδομίας. Θα κάνουμε παρανομίες αν προσπαθήσουμε να βάλουμε στέγαστρο ή κάποια άλλη κερκίδα. Μας έχουν υποσχεθεί πως θα μπει στο σχέδιο για να έχουμε περισσότερες πολεοδομικές ελευθερίες. Εχουμε δώσει σχέδιο στην Γενική Γραμματεία, έχει εγκριθεί, όμως πρέπει να μπει στο σχέδιο. Θέλουμε να βελτιώσουμε το γήπεδό μας. Κάθε χρόνο το κάνουμε, αλλά δεν θέλουμε και να παρανομήσουμε. Περιμένουμε να μπει στο σχέδιο για να κάνουμε το γήπεδο που ονειρευόμαστε και μας αρέσει. Ξέρουμε πως βρέχει, πως κάνει κρύο, πως χιονίζει, πως ο κόσμος υποφέρει. Κάνουμε ότι μπορούμε".

Με αφορμή την απαγωγή συγγενικού σας προσώπου, τελικά ο Γιάννης Καϋμενάκης είναι ένας άνθρωπος του παρασκηνίου ή της νομιμότητας; Είναι μια απορία του κόσμου που ο προσωπικός σας μύθος αφήνει ερωτηματικό...
"Ηταν μία άσχημη περιπέτεια, εύχομαι να μην την υποστεί κανείς. Ένα αγαπημένο πρόσωπο να μην ξέρεις που είναι, ποιος το έχει, τι θα πάθει. Όλα πέρασαν, όλα καλά. Πάντα θέλω να είμαι στην νομιμότητα για να έχω το δικαίωμα να φωνάζω και να διεκδικώ. Όταν είσαι εκτός, πρέπει να κάνεις και υποχωρήσεις, εγώ δεν θέλω να κάνω πίσω, όσο δύσκολο και να είναι". 

Είχατε πει μαζί με τον Δημήτρη τον Μπάκο πως θα κερδίζετε και τους διαιτητές…
"Και με τους διαιτητές δύσκολα μας κερδίσουν πια! Με τον κόσμο στο πλευρό μας δεν θα μας κερδίζουν σίγουρα. Ακόμη και με παίκτη παραπάνω!"

Τι συμβαίνει και ο Αστέρας δεν κρατά τους καλούς του παίκτες για να έχει έναν κορμό με σημαίες όπως ο Ράγιος, Λαζαρίδης, Λαδάκης, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις;
"Πάμε πρώτα στον Ουσέρο. Τον περασμένο Ιούνιο, μόλις τελείωσε το ματς με τον Ατρόμητο στην Αθήνα για τα πλέι οφ, ο Ουσέρο μας ανακοίνωσε πως θέλει να πάει να μείνει στην Ισπανία. Όταν θέλει κάποιος να φύγει εγώ δεν τον κρατάω ούτε και να μη πληρώνει! Του είπα καλό ταξίδι, αποκτήσαμε άλλους ποδοσφαιριστές, άσχετα αν οι συγκιρίες με τους τραυματισμούς δεν τους επέτρεψαν να παίξουν. Ο συγκεκριμένος δεν βρήκε ομάδα με καλό συμβόλαιο όπως είχε στον Αστέρα και επέστρεψε. Είπε πως θα φύγει τα Χριστούγεννα και τώρα περιμένουμε να δούμε. Οποιος δεν γουστάρει τον Αστέρα, δεν το αγαπάει, δεν θέλει να παίζει, στο καλό να πάει. Στον Αστέρα θα παίζει όποιος το θέλει πολύ, παλεύει και ματώνει για αυτό. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο να κρατάς παίκτες που τους έρχονται προτάσεις για μεγάλα συμβόλαια. Δεν μπορείς να τους δώσεις τα ίδια, ούτε να τους το αρνηθείς. Φυσικά παίζουν ρόλο και τα έσοδα. Για πάικτες όπως ο Λαζαρίδης, ο Λαδάκης, ο Τσαμπούρης, προσέφεραν στον Αστέρα αλλά η ομάδα είναι ποτάμι. Πρέπει να αλλάζουν οι παίκτες πιστεύω κάθε 3-4 χρόνια για να μην υπάρχει ρουτίνα ή εφησυχασμός. Η χημεία έρχεται με τον καλό προπονητή και τους καλούς παίκτες. Πάντως, σε καμιά περίπτωση δεν έδιωξα τον Ουσέρο. Αλλαξαν τα μυαλά του, ήθελε να φύγει. Τώρα αν δεν βρίσκει τα λεφτά που θέλει σημαίνει ότι έκανε λάθος. Τι να κάνουμε, τα λάθη πληρώνονται. 

Τι γίνεται με τις περιπτώσεις Γιαννιώτα και Ρόλε;
"Κοιτάμε τις οψιόν, όταν έρθει η ώρα θα τις παλέψουμε και τις δύο. Υπάρχει διάθεση από εμάς για να τα βρούμε".

Υπάρχει το ενδεχόμενο άλλης απόκτησης παίκτη σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο;



"Αυτή την στιγμή ψάχναμε έναν ή δύο παίκτες στα άκρα. Δεν θέλουμε να φορτώνουμε την ομάδα με παίκτες, θέλουμε να παίρνουμε όποιους χρειαζόμαστε, γι' αυτό δεν αποκτήθηκε και ο Καράσκο. Αν βρούμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, τότε θα πάρουμε. Να πάρουμε παίκτες, απλά για να πάρουμε, δεν θα το κάνουμε".

Πολλά είναι τα ερωτήματα για τον λόγο που δεν παίζει ο Γιώργος Μπαντής:


"Δεν είμαι προπονητής, δεν μπορώ να το βοηθήσω. Αυτά τα ξέρει ο Τζέρυ και ο προπονητής ο κ. Στάικος. Αν η ιστορία δείξει ότι δεν είναι καλοί τι να πω. Το ποδόσφαιρο είναι αξιοκρατικό. Όποιος ματώνει, παλεύει, τρέχει και αξίζει παίζει. Για τεχνικά πράγματα δεν μπορώ να απαντήσω".


Ο Αστέρας έχει παράδοση στους καλούς τερματοφύλακες. Αυτοί που έχει φέτος, είναι στο επίπεδο του Φούλοπ;
"Είναι άδικο για τα παιδιά να τα συγκρίνουμε με τον Φούλοπ. Πρόκειται για έναν μεγάλο τερματοφύλακα, κάτι που το δείχνουν και οι ομάδες που έχει αγωνιστεί. Είναι άδικο να τον συγκρίνουμε με τον Θεοδωρόπουλο που είναι 20 χρονών, ή τον Κοσίτσκι που επίσης είναι νεαρός. Τα παιδιά μέσα από τη δουλειά και τις εμπειρίες θα γίνουν καλύτερα. Γιατί όχι, καλύτερα και από τον Φούλοπ. 
Υπήρξε όντως ενδιαφέρον για τον Τρεζεγκέ;
"Υπήρχε ενδιαφέρον και χάλασε ένα βράδυ πριν έρθει, επειδή ήρθε μεγάλη πρόταση από την Ινδία και μας "πούλησε".

 
Ο κόσμος λέει πως μαθαίνει τις μεταγραφές του Αστέρα από άλλες ιστοσελίδες και όχι από την ίδια την ομάδα. Καθυστερείτε να τις κάνετε γνωστές;



"Το να βγούμε και να διαφημίζουμε πως ο στόχος μας είναι ο Πάρα ή κάποιος άλλος θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων, ενώ αν δεν έρθει κιόλας θα γίνουμε και ξεφτίλα. Ο παίκτης θα πρέπει να ανακοινώνεται όταν υπογράφει, αυτή είναι η γνώμη μου. Το σκάουτινγκ της ομάδας μας παρακολουθεί παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι και σε δύο χρόνια. Δεν μπορούμε να λέμε παίκτες που παρακολουθούμε και να το αποκαλύπτουμε. Όταν υπογράψει, ανακοινώνεται αμέσως από την ομάδα, αλλιώς είναι λίγο τρελό. Τώρα, τα λαγωνικά τα δικά σας αν το μαθαίνουν, τι να πω".

 
Ο Αστέρας ενδιαφέρθηκε για τον Γκάλο;



"Δεν μπορούμε να έχουμε τρεις ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση, γιατί θα καταστρέψουμε την Ακαδημία μας. Υπάρχει ο Λούι και υπάρχει και ο Κιτοκό και φυσικά ο νεαρός Γογωνάς. Πρέπει και τα νέα παιδιά να πάρουν μια ευκαιρία, αλλιώς να την πετάξουμε την Ακαδημία. Να βλέπουν δηλαδή πως μπορούν και αυτά να παίξουν κάποια στιγμή. Να παίζουν στην Ακαδημία και να φύγουν στα 20 είναι κρίμα. Μας τον είπαν, αλλά δεν ασχοληθήκαμε με αυτόν". 

 
Υπάρχει αυτή την στιγμή κάτι ανακοινώσιμο για μεταγραφή;



"Δεν έχουμε τίποτα ανακοινώσιμο, αλλά μια πολύ καλή περίπτωση αν μας προταθεί και αξίζει τον κόπο θα πάρουμε έναν ή δύο πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα έχει δώσει πολλά παιχνίδια, δεν είχε συνηθίσει να κάνει κάτι τέτοιο τα περασμένα χρόνια. Πρέπει να έχουμε υπομονή,να πάρει εμπειρία και να μάθει να το κάνει. Αν κάνουμε διπλάσιο ρόστερ θα κάνουμε την ομάδα κόλαση. Θέλουμε 20-22 παίκτες για να τα βγάζουν τα ματς".




Ποια είναι η γνώμη σας για τις εκλογές και για το τι πρέπει να αλλάξει για να γίνει καλύτερη η Ελλάδα;



"Εμείς ταξιδεύουμε και έχουμε χώρες πολλές. Απλά πράγματα χρειάζονται. Το Ντουμπάι δεν έχει να προσφέρει κάτι εκτός από άμμο και μια καλή παραλία. Η σιγκαπούρη, το Χονγκ-Κονγκ δεν έχει τίπτοα. Η εφορία δεν μπορεί να αλλάζει κάθε εβδομάδα. Να ξέρεις τι πληρώνεις και να το πληρώνουν όλοι. Πρέπει να έχεις άριστη υγεία, παιδεία, καλά λιμάνια, να τηρούνται οι νόμοι. Εμείς έχουμε περιπέτειες με τον Κούγια, δεν μπορούμε να περιμένουμε δέκα χρόνια να υπάρξει τελική απόφαση. Ο υβριστής ή ο απαταιώνας να δικαιώνεται. Εδώ υπάρχουν τελικές αποφάσεις σε έξι μήνες μέσα. Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να γίνεται και εδώ. Οι Σκοπιανοί έχουν μεγαλύτερο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου από εμάς, μήπως είναι δικός τους. Στη Σπάρτη, το άγαλμα του Λεωνίδα είναι μεσ' τη βρώμα. Τα γερόντια της Βουλής όμως δεν μπορούν να σκεφτούν τέτοια πράγματα, τι να πω".




Είχατε ποτέ στήριξη από τους πολιτικούς της Αρκαδίας;



"Αν δείτε τους δρόμους έξω από το γήπεδο θα καταλάβετε τη στήριξη. Αναφέρομαι στα σκουπίδια, στις λακούβες, στην κακή ποιότητα της ασφάλτου. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω κανέναν από τους πολιτικούς της Τρίπολης. Δεν έχει έρθει κανένας να μας ρωτήσει αν θέλουμε ή αν χρειαζόμαστε κάτι. Έρχονται μόνο κάθε εκλογές. Για τα δικαστήρια όπου τρέχαμε επί δύο μήνες, δεν ήρθε κανένας να μας στηρίξει, να κάτσει μια ώρα μαζί μας, να βοηθήσει σε κάτι. Κανένας απολύτως. Όταν πήγαμε στον Πρωθυπουργού, ο Κώστας ο Βλάσης μας πήγε. Έτρεχε μαζί μας. Αυτός, ο Γιώργος ο Τσακωτός, ο Κώστας Αρσένης και κανένας άλλος".

 
Ποιους τρόπους σκέφτεστε για να γίνει η Τρίπολη πιο... ελκυστική;



"Η πρόσβαση είναι άριστη από την Αθήνα. Δεν πας πουθενά τόσο εύκολα. Από εκεί και πέρα για να έχεις κόσμο, επισκέπτες, τουρίστες πρέπει να δείξεις κάτι. Εμείς έχουμε λακούβες, σκουπίδια και δύο πεζόδρομους. Γιατί να μην έχουμε ένα μουσείο, γιατί να μην έχουμε ένα άγαλμα ψηλότερο του Κολοκοτρώνη; Εγώ μια φορά το χρόνο αλλάζω ζάντα από τις λακούβες".

 
Αληθεύει πως παίκτης έχει δεχτεί πρόστιμο πάνω σε ζεϊμπέκικο;



"Υπάρχει πρόστιμο, για παίκτη που χόρευε ζεϊμπέκικο και έφαγε επί τόπου χίλια ευρώ".

 
Υπάρχει η πληροφορία πως αν ο Αστέρας βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα φωνάξετε την Πάολα, την επιβεβαιώνετε;



"Αν βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα τη φέρουμε για ένα μήνα την Πάολα".

Υπάρχει μήπως η σκέψη να ασχοληθείτε και με γυναικεία ομάδα; 



"Συχνά δίνουμε δωρεάν εισιτήρια στις γυναίκες. Εδώ δεν μπορούμε να μαζέψουμε κόσμο στους άνδρες θα φέρουμε στις γυναίκες; Δεν υπάρχει κάποια σκέψη για γυναικεία ομάδα".

 
Μια μεγάλη αγωνία του κόσμου είναι μέχρι πότε έχετε τη διάθεση να ασχοληθείτε με τον Αστέρα;    



"Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την ομάδα. Όσο είμαστε καλά στην υγεία μας θα ασχολούμαστε και θα την έχουμε εκεί που πρέπει. Ο μόνος λόγος να σταματήσουμε είναι να έρθει κάποιος και να βάλει περισσότερα λεφτά και να φέρουν και φρέσκες ιδέες. Θα προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι και στη συνέχεια θα είναι το ίδιο η ομάδα".

 
Ποια είναι η μεγαλύτερη επένδυση; Ο Αστέρας ή η φάρμα;



"Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η ομάδα δεν είναι επένδυση. Η ομάδα είναι χόμπι, είναι πάθος, είναι αγάπη, αδρεναλίνη. Κάθε μέρα προσπαθείς να κάνεις κάτι καλύτερο και κάτι καινούργιο. Η ομάδα είναι μια ευχάριστη ενασχόληση. Η φάρμα είναι χόμπι, δημιουργία, επένδυση. Η αρκαδική γη, είναι πανέμορφη, όποιος δεν έχει περπατήσει δεν ξέρει. Είναι ένα μέσο για μας να δώσουμε δουλειά σε ανθρώπους και να δώσουμε την ευκαιρία ο κόσμος να φάει τυροκομικά καθαρά, κρέατα καθαρά, ίσως τα καλύτερα στην Ευρώπη".

 
Σας αρέσει πάρα πολύ η αγορά της Αργεντινής, έτσι; 



"Το καλοκαίρι διαπραγματευτήκαμε γύρω στους 70 παίκτες, οι 60 ήταν από την Ευρώπη. Υπάρχει κακό όνομα για την Ελλάδα, στη Γαλλία παλέψαμε 15 παίκτες και δεν ήρθε κανένας. Πήγαν αλλού με λιγότερα χρήματα. Φτάσαμε σε σημείο να δώσουμε παίκτη μπροστά όλα τα λεφτά και μας είπαν πως δεν έρχονται γιατί απειλούν κάποιοι πρόεδροι τις οικογένειές τους. Στην Αργεντινή ο Αστέρας έχει δημιουργήσει καλό όνομα. Μακάρι να είχαμε την ίδια ευκολία και να φέρουμε παίκτες από την Ευρώπη. Δυστυχώς δεν έρχονται παίκτες. Τώρα είχαμε σχεδόν έτοιμο παίκτη από την Ισπανία και τελικά δεν ήρθε. Είχαμε συμφωνήσει στα πάντα. Δεν είναι εύκολο να φέρεις Ευρωπαίο παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί έχει ξεφτιλιστεί το όνομά του".

Ποια είναι η προτεραιότητά σας στις μεταγραφές;
"Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι να βρούμε Ελληνες ποδοσφαιριστές. Προσεγγίσαμε και φέτος. Τρεις προτίμησαν να πάνε στην Β’ Εθνική και στην ΑΕΚ. Δεν ήθελαν την επαρχία, ήθελαν να είναι στην πρωτεύουσα. Κάποτε προτείναμε ένα πολύ καλό συμβόλαιο σε ποδοσφαιριστή και ο μάνατζέρ του μας είπε πως τον προβάλλουμε! Τελικά πήγε σε ομάδα που πήρε τα μισά"!

Πείτε μας την γνώμη σας για τον προπονητή Στάικο Βεργέτη...
"Οι άνθρωποι δικαιούνται να έχουν την ευκαιρία τους. Φτάνει να το δείξουν. Σε κανέναν δεν χαρίζεις κάτι, το παίρνει. Και ο κύριος Βεργέτης το πήρε με το σπαθί του. Είναι ένας άνθρωπος δίκαιος, χαμηλών τόνων, τίμιος, έχει την απόλυτη στήριξη μας, την εμπιστοσύνη μας και στο πρόσωπό του βλέπουμε τον προπονητή της ομάδας για χρόνια, αν βέβαια το επιθυμεί και  ο ίδιος". Η ομάδα θα κάνει καλά και άσχημα και στραβές διαιτησίες θα έχει, όλα θα τα ζήσει. Το θέμα είναι η «σούμα». Αν θες να κερδίζεις συνέχεια τότε θα έχεις άλλο όνομα.

Ποιο πρόσωπο θα μπορούσε σαν πρόεδρος της ΕΠΟ να εξασφαλίσει αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο;

"Είναι θέμα θεσμών. Αν το κράτος τηρεί τους νόμους δεν υπάρχει πρόβλημα. Ο οποιοσδήποτε που είναι πρόεδρος εφαρμόζει τους κανόνες, τότε θα είναι κρύσταλλο το ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να είναι άμισθος ο πρόεδρος. Πρέπει να έχει μισθό. Θα το καταλάβαινα αν ήταν συνταξιούχος με υψηλή σύνταξη. Ο άμισθος, νέος, που κλείνει το γραφείο του, από πού βγάζει λεφτά";
πηγή: www.arcadiasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: